Chcel by som nahrávať a tvoriť vlastné skladby prostredníctvom kláves zapojených cez zvukovú kartu do PC. V počítači mám Audacity na nahrávanie a lame_enc.dll na prevod nahrávky do MP3. Problém je v tom že v pc nie sú nainštalované žiadne vstupné zvukové zariadenia (takže mi audacity nahrá len ticho). Kláves mám zapojený dobre Korg Pa 50... output 2x L/R 6,3 jack výstup z kláves do HP Compaq dc 7600 SFF input 1x 3,5 jack vstup (modrý konektor vo zvukovke). Kto má skúsenosť z nahrávaním ??? Vedel by mi niekto poradiť ako získam viditeľnosť kláves v pc. Nemám žiadne inštalačné CD ani nič podobné.
Ďakujem.
Audio nahrávanie z kláves do Pc
Re: Audio nahrávanie z kláves do Pc
akoto ze nemas vstupne zvukove zariadenia .. to ti pise vo windows v control paneli v sound ?
Klik pravým tlačidlom myši na ikonu reproduktoru (v pravom dolnom rohu).....Nahrávacie zariadenia....Nahrávanie....a vypíše mi to v prázdnom rámčeku "nie sú nainštalované žiadne zvukové zariadenia" Mám zafajknuté aj zobraziť vypnuté zariadenia aj zobraziť odpojené zariadenia. V záložke Prehrávanie mi normálne ukáže reproduktor (speakers) ale v tej záložke Nahrávanie nič, okrem toho hlásenia...
tak potom asi nemas spravne nainstalovanu zvukovku .. myslim tu na doske co je .. dnes je to vacsinou realtek .. ten by mal mat nejake samostatne nastavenia v pravom dolnom rohu .. popozeraj tam .. kukni v device manageri , ci je zvukovka spravne nainstalovana , ci tam nie su ziadne vykricniky ..
inak ak to myslis s nahravanim seriozne , tak je rozumne sa poohliadnut po nejakej USB zvukovke .. napriklad tuto http://www.on-board.sk/usb-zvukove-karty/p,a,20,0/
inak ak to myslis s nahravanim seriozne , tak je rozumne sa poohliadnut po nejakej USB zvukovke .. napriklad tuto http://www.on-board.sk/usb-zvukove-karty/p,a,20,0/
Pozrel som všetko a nič nekalé som nezistil. Možno že by bolo treba sa porozhliadnuť aj po nejakom audio ovládači... Áno USB zvukovka bude asi najlepším riešením.