to neni o zaruke , ale ako ten disk budes pouzivat .. ked bude viac menej stale plny a data sa budu menit len na jednom mieste , tak moze prist casom k problemu .. Vybral si si TLC disky .. Hladaj radsej MLC .. pripadne SLC ale tie su drahe ..Fractal píše:Ad hdd: no urcite bych radsi takove disky co vydrzi vic zapisu, ale jake to jsou? S diskama si dneska moc nevím rady, SSD je pro me spise velka neznama, ale pokud davaji zaruku 5let, tak jsem nabyl dojmu ze data na nich vydrzi
Audio PC mašina 2017
Re: Audio PC mašina 2017
matucha: diky za detailny rozbor
mna to zaujima skorej vseobecne, nie v suvislosti s DAW, respetive asi hlavny dovod preco ma to zaujima je v suvislosti s vypoctovym vykonom potrebnym pre univerzalnu AI
proste som bol zvedavy aky je progres vo vykone, z toho co hovoris to moc optimisticky nevyzera

No tak treba zase graficky karty se ted docela vykonove posunuly. Buhvi co bude nejlepsi na beh AI...
Nějak to neumím rozpoznat, jaký disk je TLC/MLC či SLC. Kde to jde vyčíst? Asi jen ve specifikaci od výrobce, jest tak?Pytkin píše:...Vybral si si TLC disky .. Hladaj radsej MLC .. pripadne SLC ale tie su drahe ...
Tyjo, ono to je taky asi tím, že prostě více výkonu v audio sféře není nějak extra třeba.dendy píše:...z toho co hovoris to moc optimisticky nevyzera...
[Ad AI: Podle mě by se mohly superpočítače vyvíjet ještě rychleji než consumer level, taky nevím.]
Tak či onak pokud se podíváš na audio software, tak tam už není zas až tolik co vylepšovat. Ještě stačí aby někdo pořádně namodeloval analogový summingbox s různými typy traf, zesáků atp. no a už mě fakt nenapadá nic moc objevného.
Tím nechcu říct, že vývoj pluginů je u konce a překonaly analog nebo takové věci, ale podle mě už nějaké velké vývojové skoky od předzesáku, přes převodníky k vlastním DAW a pluginům nepříjdou. Aji kdyby přišly nějaké super 256bit konvertory s 384kHz s.r. (a ne že už tady dávno nejsou), nějaké super hluboké detailní impulzy zahrnující barvu laku

Fractal : sem tam to predajcovia uvadzaju .. casto nie .. treba hladat na strankach vyrobcov .. Ale vidiet to aj podla ceny .. TIe najlacnejsie SSD su vzdy TLC ..
Dalsi DAW benchmark: https://www.adkproaudio.com/benchmarks

Bohuzel bez udanejch taktovacich frekvenci.
Zajimavy je jak se chovaj ty procesory trochu jinak pri ruznejch bufferech. Ze treba starsi 6 jadro (4930k - ivy bridge) pri trochu vetsich bufferech spadne pod soucasny nejrychlejsi 4 jadro (6700k skylake).
A rozdil mezi predchozi generaci 8 jader a soucasnou (5960x vs 6900k) je mensi pri malym bufferu a vyroste pomerne vyrazne ve prospech 6900k kdyz se buffer zveda.
14 jader Xeonu E5-2697V3 taktovanejch na 2.6ghz (turbo 3.6ghz) s aktualni cenou okolo 80tis s DPH se nejevi jako lepsi volba nez 6950x s 10 jadrama a taky slusne silenou cenovkou necelejch 50tis s dani.
Je docela zrejmy proc je aktualne 6700k tak popularni. A taky mi prijde ze momentalne na X99 platforme je nejzajimavejsi 6900k i pres svoji cenu.
Bohuzel bez udanejch taktovacich frekvenci.
Zajimavy je jak se chovaj ty procesory trochu jinak pri ruznejch bufferech. Ze treba starsi 6 jadro (4930k - ivy bridge) pri trochu vetsich bufferech spadne pod soucasny nejrychlejsi 4 jadro (6700k skylake).
A rozdil mezi predchozi generaci 8 jader a soucasnou (5960x vs 6900k) je mensi pri malym bufferu a vyroste pomerne vyrazne ve prospech 6900k kdyz se buffer zveda.
14 jader Xeonu E5-2697V3 taktovanejch na 2.6ghz (turbo 3.6ghz) s aktualni cenou okolo 80tis s DPH se nejevi jako lepsi volba nez 6950x s 10 jadrama a taky slusne silenou cenovkou necelejch 50tis s dani.
Je docela zrejmy proc je aktualne 6700k tak popularni. A taky mi prijde ze momentalne na X99 platforme je nejzajimavejsi 6900k i pres svoji cenu.
HDD a SSD zdrazujou a v nejblizsi dobe budou dal zdrazovat http://www.tomshardware.com/news/ssd-hd ... 33112.html .
Pameti ted pul roku taky zdrazujou, tam jsem zatim taky nenarazil na zpravu o tom, ze by se to melo v dohledny dobe zlomit. I kdyz je mozny, ze tam se ceny stabilizovaly.
Pameti ted pul roku taky zdrazujou, tam jsem zatim taky nenarazil na zpravu o tom, ze by se to melo v dohledny dobe zlomit. I kdyz je mozny, ze tam se ceny stabilizovaly.
mašina už je doma, všecko překvapivě běží jak na drátkách, start za 3 sekundy, všecky Cubase a zvukovky běhají, v biosu a ve winech vypnuty nepotřebné blbosti
trochu jsem slevil z požadavků, jen 16gb ram a LGA 1151 chipset s Intel Skylake i7-6700K, vyměnil jsem pár komponent a některé úplně vyřadil, jednak proto, že nebylo všecko na skladě a nemohl jsem už čekat ani den a taky mi došlo, že je třeba koupit i wokna a nějaké ty další softwéry...
trochu jsem slevil z požadavků, jen 16gb ram a LGA 1151 chipset s Intel Skylake i7-6700K, vyměnil jsem pár komponent a některé úplně vyřadil, jednak proto, že nebylo všecko na skladě a nemohl jsem už čekat ani den a taky mi došlo, že je třeba koupit i wokna a nějaké ty další softwéry...
Tak pak dej vedet co si konkretniho koupil a co si o tom myslis, at maj pripadne lidi nejakou referenci, kdyz se chystaj neco poridit.
Zatím je asi brzo soudit nějak zevrubně, ale můžu říct, že jsem spokojen s touto sestavou, že komponenty jsou kompatibilní a že to běhá jako hodinky:
Intel Skylake i7-6700K, LGA1151, 4GHz, 8MB
Gigabyte GA-B150-HD3P, LGA1151, Intel B150, DDR4, ATX
Kingston 16GB(2x8GB) HyperX Fury DDR4 2666 MHz, CL15
Silverstone 400W Nightjar, fanless, 80 Plus Bronze
Fractal Design Define R5 BlackOut edition ATX
Samsung 500GB 850 EVO SSD, 2.5", SATA III, 540/520 M
Western Digital 1TB WD10PURX Purple, 3.5", Intellipower, SATA III
MSI NVIDIA GeForce GT 730, 2GB DDR3, PCI
Akasa InterConnect Pro 5,25" 2 x USB 3.0
Asus DRW-24D5MT, 5.25" DVD+/-RW
Thermalright Le Grand Macho, LGA775/115x/1
Firewire 1934 Kouwell, Texas Instruments, 3X (ze starého kompu)
Microsoft Windows 10 Home, 64-bit, OEM
Intel Skylake i7-6700K, LGA1151, 4GHz, 8MB
Gigabyte GA-B150-HD3P, LGA1151, Intel B150, DDR4, ATX
Kingston 16GB(2x8GB) HyperX Fury DDR4 2666 MHz, CL15
Silverstone 400W Nightjar, fanless, 80 Plus Bronze
Fractal Design Define R5 BlackOut edition ATX
Samsung 500GB 850 EVO SSD, 2.5", SATA III, 540/520 M
Western Digital 1TB WD10PURX Purple, 3.5", Intellipower, SATA III
MSI NVIDIA GeForce GT 730, 2GB DDR3, PCI
Akasa InterConnect Pro 5,25" 2 x USB 3.0
Asus DRW-24D5MT, 5.25" DVD+/-RW
Thermalright Le Grand Macho, LGA775/115x/1
Firewire 1934 Kouwell, Texas Instruments, 3X (ze starého kompu)
Microsoft Windows 10 Home, 64-bit, OEM
Konečně taky začínám dávat dohromady novej stroj. Doba trochu pokročila, máte nějaké postřehy nebo doporuční? V pomeru cena/vykon mi vychazi asi dobre Coffe Lake platforma. Jako krok vejs a do budoucna by pripadal v uvahu Intel Core i7-7820X a SkylakeX platforma, ale tam se pak dostavam cenove o dost vys i kvuli drazsim deskam. A zatim mam pocit, ze ta 8700K mi bude stacit celkem na dlouho.
Já jsem zatim dal na seznam tohle:
CPU: Intel Core i7-8700K
Deska: ASUS PRIME Z370-A (nevim jestli by nestačila třeba MSI Z370-A PRO )
RAM: Kingston 16GB DDR4 2666MHz CL19
SSD: Crucial MX300 525GB M.2 2280SS
Datovej disk mam hybrid 4TB
Zdroj by moh stačit třeba tenhle? https://www.czc.cz/seasonic-s12ii-520-5 ... 49/produkt
Nevim vubec jakou grafickou kartu, chtel bych neco co moc netopi a nehluci, ale zvladne hry aspon prumerne.
Jakej case?
Jakej Vetrak? Staci mi jen cpu, nebo byste davali jeste neco dalsiho?
Já jsem zatim dal na seznam tohle:
CPU: Intel Core i7-8700K
Deska: ASUS PRIME Z370-A (nevim jestli by nestačila třeba MSI Z370-A PRO )
RAM: Kingston 16GB DDR4 2666MHz CL19
SSD: Crucial MX300 525GB M.2 2280SS
Datovej disk mam hybrid 4TB
Zdroj by moh stačit třeba tenhle? https://www.czc.cz/seasonic-s12ii-520-5 ... 49/produkt
Nevim vubec jakou grafickou kartu, chtel bych neco co moc netopi a nehluci, ale zvladne hry aspon prumerne.
Jakej case?
Jakej Vetrak? Staci mi jen cpu, nebo byste davali jeste neco dalsiho?
Co se týče krabice, tak jsem už několik let velmi spokojený s Fractal Design Define R3 Black Pearl. Dobře tlumí hluky, což bylo pro mě při výběru bedny jedno z nejpodstatnějších kritérií... Vidím, že uživatel Fractal má novější generaci casu Fractal R5, tak třeba napíše, jak je spokojen...
Jo ta Fractal Design Define R5 vypada dobre a uzivatele si ji celkem pochvalujou. Asi do ni pudu. Dik za tip.
Trochu premyslim, jestli by vlastne nestacila ta integrovana grafika...
EDIT: prosel sjem si benchmarky a asi bych te integrovane obcas litoval. Nakonec koukam, ze muzu vzit asi jakoukoliv GTX1050 a bude vystarano.
EDIT: prosel sjem si benchmarky a asi bych te integrovane obcas litoval. Nakonec koukam, ze muzu vzit asi jakoukoliv GTX1050 a bude vystarano.
Define R5 mám už skoro rok a nenašel jsem nic co by mi vadilo. Odhlučnění je řešeno myslím na výbornou, stejně tak proudění vzduchu. Místa je tam dost a přihrádky jsou chytře vymyšleny.