Audio stanice na PC
mozno ulit, ale ma pravdu. bola taka doba, ze zivotnost bordu bola o dost vyssia ako procesora a malo zmysel upgradovat. dnes ale vychytrali cinania spriahli procesor a chipset tak silne, ze uvazovat o upgrade len procesora je konina... navyse bord je ovela lacnejsi nez procesory na spicke, takze je to beztak fuk.
Ono je to kus od kusu nebo spíš řada od řady. Měl jsem 60GB maxtor, teď mám 200GB seagate a řek bych, že o chlup hlučnější je spíš ten Seagate. Ale hlavně ten Seagate mě hrozně vytáčí tím, že když se fláká, tak si každých několik desítek vteřin dělá nějakej selftest nebo co a zní to jak šící stroj. Měl jsem si radši koupit Samsung, ty jsou prej po všech stránkách výborný a mají hrozně málo reklamací, ale zase citelně dražší..
Já bych tedy rád koupil nějaký dvoujádrový processor od Intelu, protože je nyní dost levný. Jenomže co jsem viděl roadmapu intelu, tak do roka nebo dvou jsou tu procesory čtyřjádrové a ještě o něco později budou osmijádrové. No, takže to bude asi velkej mazec. No on ten vývoj ani jinam už jinak než množením processorových jader jít nemůže, protože mooreúv zákon je neúprosný. Jo a ještě sem nedávno viděl hlášku, že bude, nebo možná již je možné pro servery zakoupit Cell čipy. A také je již delší dobu dostupná různých laboratořím a výzkumným ústavům nějaká přídavná karta (asi do PCI) na které jsou jednoduše nějaké matematické processory, které zvyšují výkon. A kdo chce rychlý disk na hudební aplikace, tak bych doporučoval se kouknout po věcičce s názvem Gigabyte i-Ram, ale bohužel se to u nás neprodává, ale já to moc chci
A v neposlední řadě nás brzy čeká také nové intel jádro Conroe, považované někdy za Pentium 5.

No já se nechystám teď kupovat nový procesor, říkal sem, že bych si ho rád koupil, takže to je rozdíl. Měl bys rozlišovat jádra procesoru a ne označení jako je P4 - je v tom obrovský rozdíl. Používám Intel už 9 let a používat ho budu i dál. Mám doma northwooda a jsem spokojen. Jedinkrát sem si koupil AMD K2 nebo co to bylo a říkám - i will never buy it again. Každopádně, je to každého věc, co si koupí za procesor. A já zůstávám u intelu, ikdyby jeho procesory byly horší a i přes to, že firma intel pomalu opouští segment domácích počítačů. Je to pro mě prostě značka, které jsem a budu věrný. Od intelu kupuju i základní desky - žádné třetí společnosti jako msi atp. jako v případě amd, které svoje desky nevyrábí. Je možné zkrátka mít intel procesor na intel desce a to se mi líbí. A já neříkám že si dualcore P4 koupím, já čekám na jádro Conroe a pak do toho asi půjdu.
p4 je uplne debilna architektura s nemoznym pomerom takt=spotreba/vykon. a mat dve p4 na jednom die navyse zle predratovane rozhodne neni dobry napad. mal som rad intel s pIII ale dnesne lacne veci od intelu su sracky. veci sa menia az teraz s novou radou dualcore na baze dothanu a to su jednak totalne novinky, jednk nebudu prave lacne
treba cakat jednak na nizsie ceny, jednak co amd.
treba cakat jednak na nizsie ceny, jednak co amd.
-
jindy: sam tvrdis ze je treba rozlisovat jednotlive jadra, a pritom od AMD odsudzujes uplne vsetko na zaklade jednej zlej skusenosti? ale ako chces / nemam chut ani cas sa hadat s niekym kto v tejto otazke nahradza rozum kecami typu "Je to pro mě prostě značka, které jsem a budu věrný". pripadne "lze dosáhnout až 5,5 GHz." (lebo rychlost taktu a pocet jadier je naozaj to najdolezitejsie...no chapem ze v takejto kose niekedy default radiatory v byte nestacia...)
Já tím chtěl jen říct, že mám rád intel a zůstanu u něj ikdyby byl horší, pomalejší a nebo cokoliv jiného. Říkejte tomu třeba zabedněnost, ale to je můj názor a mám na něj právo. Navíc má intel nejlepší mobilní procesory a tuhle úspěšnou architekturu se zaměřením na malou spotřebu bude používat i u příštích desktopů. Je klidně možný, že dnes je AMD lepší na zvuk, ale mě je to celkem jedno - intel je pro mě jako oblíbená značka cigaret, kterou nehodlám měnit. Nikomu se to nesnažím vnucovat a nechtěl bych se tu s někým hádat - mám celkem dobrou náladu a tohle by byla hádka nekonečná. Opravdu jsem si tohle ezone fórum oblíbil a nerad bych se tu s někym rafal jen kvůli nesmyslný diskuzi o procesorech, kterou sem možná začal, takže jí teď končím. Nemá to už dál cenu, souhlasíte snad ne?
amd je od cias k2 niekde uplne inde... to bol naozaj dost zvrhly procesor
intel dnes trpi chorobou najsilnejsieho na trhu, ma pocit ze mu zavahania proste prejdu. ale amd je konecne ziskove a podiel na trhu mu stupol na 15%, co je najlepsia "reklama" na kvalitu jadra p4. velki zakaznici nejdu ku amd ale OD intelu. casom sa to ovsem zmeni, o tom nepochybujem, intel ma podstatne mocnejsie zazemie na vyvoj ako amd.
intel dnes trpi chorobou najsilnejsieho na trhu, ma pocit ze mu zavahania proste prejdu. ale amd je konecne ziskove a podiel na trhu mu stupol na 15%, co je najlepsia "reklama" na kvalitu jadra p4. velki zakaznici nejdu ku amd ale OD intelu. casom sa to ovsem zmeni, o tom nepochybujem, intel ma podstatne mocnejsie zazemie na vyvoj ako amd.