Audiophile 192 vs integrovany smejd

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Keitaro333

Audiophile 192 vs integrovany smejd

Příspěvek od Keitaro333 »

No, kupil som Audiophile 192 a som vpodstate dost nemilo prekvapeny.
Doteraz som slapal na Realteku integrovanom na doske MSI. S driverami ASIO4ALL som daval 5ms pri niecom jednoduchom a cca 10ms pri velkom midi projekte s kopou samplov, efektov atd.

Co ma nemilo prekvapilo je, ze s novou A.192 pri DMA 256, latencii 6.5ms, mi tento projekt lupe o sto sest. DMA 384, latencia 9.5ms uz ide ok.

Je to normalne? Aby mi to islo pri takej istej latencii ako uboha integrovana karta? Nemalo by to mat ovela mensiu zataz pre CPU? Teda aspon ja som ratal s tym ze to bude davat 2ms ale to bolo asi dost naivne.

Alebo je niekde nejake nastavenie ktore som prehliadol?
Drivery mam najnovsie, DAW Cubase 3.1, driver nastaveny tam mam samozrejme M-audio delta ASIO (netreba nejako zvlast doinstalovat ASIO 2 alebo nieco podobne?)

Komp neni ziadna sracka, Core Duo 2ghz, 2gb ddr2, sata disky, ...
Fakt som tych 5 litrov dal iba za prevodniky a symetricke vystupy?

kexik

Příspěvek od kexik »

audiophile ide prakticky a realne na 5ms, bez lupancov. zataz na cpu musi byt nizsia. a bacha, nepodcenuj realtek, tie nove kusky z 8mickovej rady su uz dost featured (samozrejme, prevodniky stoja za prd)
256 samplov by malo odpovedat 5ms (presnejsie 5.8), pise ti to 6.5???

Keitaro333

input latency: 6.667 ms
output latency: 6.757 ms

No ono samozrejme mi to ide bez lupancov pokial nemam taku kopu VSTcok ze totalne vytazujem CPU . Ak uz je ale CPU vytazene napr. na 75% zacina to lupat kludne aj na 10ms.

Inak ano vsimol som si ze audiophile menej vytazuje CPU, neuvedomil som si ze to co ukazuje Cubase nieje celkove vytazenie CPU, checkol som to statbarom a realtek ho vytazuje viac.

Hmmm mozno bude problem v tom ze pouzivam Wizooverby ktore strasne zeru CPU, zapnem ich 6 a skoncil som, lupi mi to aj ked iba hram na klavesy na 6.5ms.

kexik

Příspěvek od kexik »

tak co sa stazujes, to je normalny stav ;)
alebo snad nedokazes nahrat veci bez vizoo?

Keitaro333

Verby mam rozne ale Wizoo je proste najlepsi...(z toho co mam)

Len ma proste prekvapilo ze tak isto ako som mohol ist na 5ms na realteku idem aj tu a so zvacsujucim sa projektom som musel zvysovat na 10ms s Realtekom tak musim aj tu.

aum generator

Příspěvek od aum generator »

a to ti tych 10ms prekaza?
ja davam latenciu na male hodnoty iba ked chce zivy hudobnik hrat/spievat cez SW efekty, a vtedy to ten jeden dva efekty stiha v pohode.
ked sa nehra nazivo tak to je prakticky uplne jedno.

kexik: asi tam je nejaky iny samplerate ked 256 samplov vyslo inokolko milisekund.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Keitaro: jde o nahravani, pri nahravani prece nepotrebujes reverbovat. No a pri mixu, kdyz si na to placnes wizoo, tak zas nepotrebujes ultranizkou latenci, ne ? ;)

Neural_I

Příspěvek od Neural_I »

ja jedu klidne na michacku vetsi latenci, dyt je to uplne jedno, samozrejmne ze do tracku zaflakanyho VSTckama uz bez jejich povypinani nic rozumne nedohrajes, ale vypnout vsechny VST efekty a zase je zapnout se da v cubasi udelat jednim tlacitkem, takze micham, mam latenci klidne 20 nebo i treba 40ms a hafo efektu, kdyz chci neco dohrat vsechny efekty bajpasnu, dohraju to a zase je nahodim a micham vesele dal

Ctirad

Re: Audiophile 192 vs integrovany smejd

Příspěvek od Ctirad »

Keitaro333 píše:Je to normalne? Aby mi to islo pri takej istej latencii ako uboha integrovana karta? Nemalo by to mat ovela mensiu zataz pre CPU?
Není to normální. Nejspíš to máš někde na sdíleném IRQ. Zkus jí strčit do jiného slotu nebo poštelovat pořadí irq v biosu.
Teda aspon ja som ratal s tym ze to bude davat 2ms ale to bolo asi dost naivne.
2ms by to dát mělo. Ono je to hlavně o tom, jestli to OS stihne včas obsloužit. Jde jít i pod 1ms, ale pak to má zbytečný overhead a už je to náchylné k dropoutům.

Keitaro333

Kermitak, Neural_I :

njn chapem... ja skladam/hram tak nejak zaroven s mixovanim :lol: robim totiz orchestralnu hudbu a tam nejak extra mixovat/mastrovat netreba... iba s midi a teda potrebujem nizku latenciu na kvoli klavesam a ako tak skladam tak si uz rovno spracovavam aj mix - reverby, pany atd aby to sadalo dokopy.

No ale poriesim to asi tak, ze ak bude potrebovat viac reverbov pouzijem Waves Trueverb, da sa z toho vydolovat podobny zvuk ako z Wizoo a zere to ovela menej CPU.

Ctirad: jojo uz som zistil ze integrovana naozaj zere viac CPU, pozeral som na meter v cubase a ten to nezobrazuje.
Jo a 2ms mi to kludne da ale nie pri kope VSTcok tj. vysokej zatazi CPU

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Kermitak: i při nahrávání potřebuje efektovat (tedy nejen reverbovat). Jde o styl hry - když bude hrát podle ucha na čistej signál s tím, že efektovat bude až při míchačce, může narazit na místa, který mu po zefektování nesednou, protože by je zahrál jinak - pokud by při nahrávání slyšel alespoň zhruba výsledný zvuk....

P.

fova

Příspěvek od fova »

2 Keitaro: mam ten samy problem s A192. Hraju nazivo, pres midi master keyboard a sampler Sampletank, ktery bezi v Cubase. DMA je 256 samplu, sampling rate 96kHz a solidne mi v tom lupe. Zatim jsem neprisel na to, jak se toho zbavit. Samozrejme, ze se snizujicim se DMA se to rapidne zhorsuje. DMA 256 ted pouzivam jako uchazejici alternativu, kdy uz tech lupancu neni tolik. Zkousel jsem i snizit sampling rate na 44,1 kHz, ale neprislo mi, ze by se to nejak vyrazne zlepsilo.

Ze by nejaka vyrobni vada A192?

Keitaro333

Fova: hmmm... ake mas vytazenie procesora ked to lupe? Lebo mne to ide ok ak mam povedzme iba 1 patch a 1 reverb a procesor je vytazeny iba na par %

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

fova: To by musela bejt výrobní vada čipu ice1724, protože ten přímo sedí na PCI sběrnici a je za všechno zodpovědný. Spíš bych to viděl na problém ovladačů, sdíleného IRQ, nevyladěného systému nebo prostě jenom nerealistickými představami o možnostech PC/WIN.

fova

Příspěvek od fova »

Keitaro333 píše:Fova: hmmm... ake mas vytazenie procesora ked to lupe? Lebo mne to ide ok ak mam povedzme iba 1 patch a 1 reverb a procesor je vytazeny iba na par %
Ted jsem zkousel docilit nejakych lupancu pri DMA 256 a nepodarilo se mi jich docilit :-) Tak nevim, jestli to prve nebyla nejaka momentalni indispozice pocitace.

Vytizeni procesoru jsem mel dnes do 30% a z operacni pameti bylo vyuzito 340MB.

Pritom mi tam bezi docela dost rezidentnich programu - firewall, antivirak, Spybot, Open Office, atd.

2Ctirad: Co bych mel udelat s IRQ? Zkontrolovat, jestli A192 sdili stejne IRQ s nejakym jinym hardwarem?

Odpovědět