Audiophille 192

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Munro

Příspěvek od Munro »

Jako MIDI kabel funguje i propojovaci kabel ke klavesnici PC (ten s normalnima DINama, samozrejme aby mel na obou koncich samce), jinak funguje i prodluzovaci kabel ke klavesnici (tedy samec/samice) jako MIDI prodluzka.

Prave ted promereno a overeno v akci. Ma propojeny vsecky piny i stineni, takze teoreticky muze nastat problem se zemni smyckou. U mne jsem ale nepozoroval.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

munro : V MIDI IN by nemala byt zapojena zem .. takze zemna slucka nehrozi .. Ale casto zapojena je , a potom treba v kabli strihat zem ..

Atoss

Příspěvek od Atoss »

Ahoj, taky mám problém s MIDI u této zvukové karty. Mám to spojený s věží kabelem 2xcinch do věže a 2x mono jack 6,3 ze zvukovky jako výstup. Klasický audio mi to přehrává, ale nějak pořád nemůžu přijít na to, jak to všechno nastavit, aby mi hráli i MIDI soubory (třeba, když něco pustím ve Winampu). V Nastavení -> Ovládavcí panely -> Zvuky a zvuková zařízení mám v kartě Zvuk v položce Přehrávání hudby MIDI nastaveno Delta AP192 MIDI, takže tady asi zrada nebude. I když "Hlasitost" u této položky nastavit nejde, tak nevím. Nevíte někdo, kde bude problém? Díky za každou radu.

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Atoss píše: Zvuky a zvuková zařízení mám v kartě Zvuk v položce Přehrávání hudby MIDI nastaveno Delta AP192 MIDI, takže tady asi zrada nebude. I když "Hlasitost" u této položky nastavit nejde, tak nevím. Nevíte někdo, kde bude problém? Díky za každou radu.
A kampak máš připojené to MIDI?

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Atoss píše:Ahoj, taky mám problém s MIDI u této zvukové karty. Mám to spojený s věží kabelem 2xcinch do věže a 2x mono jack 6,3 ze zvukovky jako výstup. Klasický audio mi to přehrává, ale nějak pořád nemůžu přijít na to, jak to všechno nastavit, aby mi hráli i MIDI soubory (třeba, když něco pustím ve Winampu). V Nastavení -> Ovládavcí panely -> Zvuky a zvuková zařízení mám v kartě Zvuk v položce Přehrávání hudby MIDI nastaveno Delta AP192 MIDI, takže tady asi zrada nebude. I když "Hlasitost" u této položky nastavit nejde, tak nevím. Nevíte někdo, kde bude problém? Díky za každou radu.
No, AP na sobe nema zadnej syntak, takze musis ty midi data nasmerovat nekam, kde se ti prehrajou, at uz do nejakyho softwarovyho nastroje, nebo hardwarovyho pres midi out ;)

Atoss

Příspěvek od Atoss »

Aha, a jaký je nejlepší způsob, jak to se SW nebo HW nástrojem propojit? Jsem v této branži začátečník, tak proto dávám takový hloupý otázky. :lol:

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No, rekni co mas k dispozici.

Atoss

Příspěvek od Atoss »

No, k dispozici mám klávesy Yamaha QS300 z HW a ze SW nevím. Chtěl bych se naučit s Cubase SX, který mám nainstalovaný, ale to nevím, jestli je to SW nástroj v tomto smyslu.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Nastrojem je mineno neco, co ti z tech midi dat vygeneruje hudbu.
Vezmi MIDI kabel, propoj MIDI OUT na AP do MIDI IN na ty Yamaze, na prehravaci (treba na midi stope v Cubase, do ktery si ten track naimportujes) si navol jako output Audiophille MIDI OUT, zvol si nejakej MIDI kanal a ten samej si nastav na Yamaze (tam si holt asi budes muset precist navod a zjistit jak na to).
Pripadne si muzes v Cubase spustit nejakej VST instrument a na MIDI stope si nastavit jako vystup to VSTcko.

Odpovědět