"auto" otvaranie diskov pod win - VYRIESENE

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
dano

"auto" otvaranie diskov pod win - VYRIESENE

Příspěvek od dano »

Caute, na mojom PC sa zacala diat zahada, ktoru si ani nedovolim oznacit za chybu, bo naozaj netusim o co ide. Viem len, ze som sa s tym este nikdy nestretol rovnako, ako ani ludia okolo mna. V kazdom pripade dakujem za akekolvek rady.

Na nasledujucom obrazku je problem, ktory chcem vyriesit:

Obrázek

Ako je vidiet, tak pri klepnuti praveho tlacitka mysi na disk (dokonca aj na systemovy) nie je na prvom mieste "open" ale "auto". Pri klepnuti lavym tlacitkom sa teda disk neda otvorit, vobec to nereaguje a treba to otvarat cez taketo menu.

A teraz detaily (pokusim sa strucne aj ked neviem ako sa mi to podari):

Na mojom PC mam nahodene dva systemy, jeden "nehudobny" a jeden "hudobny". Takto to uz pouzivam dost dlho.
Mam 3 SATA HDD, z coho SATA1 je nehudobny a SATA2+3 su hudobne. Pouzivam to tak, ze v aplikacnom windovse mam vypnute hudobne disky a naopak (ukazka je na obrazku, konkretne ide o vypnute disky v nehudobnom windowse:

Obrázek

S takymto nastavenim mi to vzdy fungovalo a nikdy nebol problem. Nehudobny windows mi bezal na Seagate a hudobny na Maxtoroch. Toto pisem preto, ze som pred casom vymenil Seagate za dalsi Maxtor a zaroven som kupil externy USB disk tiez Maxtor. Vymena a kupa bola asi pred troma mesiacmi a odvtedy som nemal spusteny hudobny windows.

Vcera som sa rozhodol hudobny win preinsatlovat a nanovo nahodit hudobne aplikacie. Po instalaci bolo vsetko uplne v pohode, teda disky sa normalne dali otvarat lavym tlacitkom. Avsak po zapojeni nehudobneho disku do dosky a pripojeni externeho disku a naslednom povypinani jednotlivych diskov v jednotlivych systemoch sa udialo to, co je vidiet na hornom obrazku. A co je este nepochopitelnejsie, udialo sa to iste rovnako aj v uz nainstalovanom nehudobnom windowse.

Pochopil by som, keby to robilo na priklad s USB klucom, kde je nejaka hudba... Ale to ze sa to udialo aj so systemovym diskom nechapem. Pritom to nezavinuje ziadny autorun, na dalsom disku som mal len obycajne subory. Na skusku som jeden z diskov preformatoval a po formate sa ako prazdny v pohode otvaral lavym tlacitkom.- Dokonca som nan na skusku buchol nejaku hudbu a aj tak to v pohode fungovalo. Cize ako keby to nesuviselo so samotnym obsahom disku ale s niecim inym.

Je to chyba? A da sa s tym nieco robit? Alebo sa mi biju disky aj ked su povipinane? Nechapem...

Sakra dufam ze som sa teraz aspon trochu vykecal a pochopiet co som chcel povedat:) A dik za rady.
Naposledy upravil(a) dano dne 29 zář 2007 18:27, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

neni tam autorun.inf ? dosiel mi sem henrich lesko s takym virom ..

dano

Příspěvek od dano »

fuuha tak to musim skusit. tak sa vola tan subor? bo som dal do vyhladavaca ze "autorun" na jednotlivych diskoch, no nenaslo to. ak je to ale tym, tak to sa musi velmi rychlo premiestnovat na vsetky disky... ale dik, skusim

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : nod mas nainstalovany hej ? ten mi to sam hned odchytil ..

dano

Příspěvek od dano »

praveze ja doma nemam internet... tak sa to tam muselo dostat asi zvonku cez kluc... sakra to musim teraz asi tahat cely komp k nejakemu internetu:(

dano

Příspěvek od dano »

pytkin: a ten subor autorun.inf najde len antivir? alebo sa da najst aj inak? bo sa mi nekce vlacit komp k niekomu s netom ak to nahodou nie je v tom... a Henrichovi to robilo tiez to iste? teda mu to buchlo autoplay na disky?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : presne tak to henrycch chytil .. v itnernet kaviarni bol riesit dake fotky na dovolenke .. z fotaku na kluc . kluc dal do hudobneho PC a nestastie bolo na svete .. to s auto na diskoch sa mu tusim nerobilo .. mne to doniesol ako zavirene a ja som uz odviroval .. neviem ako sa to chovalo .. ale AUTO sa ti tam objavi , ked je autorun .. takze mi to pripada ze by to s tym mohlo suvisiet ..

dano

Příspěvek od dano »

dik pytkin. inak mi napadlo, ze ak je to nejakym virom, tak staci zobrat niekam len ten externy disk, ked aj na nom sa to deje a ten prebehnut nodom. otazka len je, ci ked na nom nic nenajdem to nemoze byt niekde v systeme... fuu teraz uz neviem co je najlepsie spravit

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : urcite zober ten externy disk a pripoj na pocitac kde je aktualny nod .. hned by sa to malo chciet spustit a nod vyhodi alert .. to je to najrychlejsie a najjednoduchsie co mozes spravit ..

dano

Příspěvek od dano »

Pytkin: Obrovska vdaka za spravne nasmerovanie (ako vzdy). Bol to samozrejme virus, s nazvom "ghost.pif", ktory si rozhadzoval skryte autoruny po vsetkych diskoch. Nevidel som ich, bo neboli len skryte, ale aj systemove.

Takze uz som preformatoval vsetky disky a nahodil ciste systemy (pre istotu, nech mam pokoj). Malo by to byt tym padom vsetko ok. Este raz diiik.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : no vidis .. tak to bolo presne to iste ;) inak preco nemas zapnute , ze vidis skryte a systemove fajly ? inak nod spolahlivo vedel ten komputer odvirit .. nic sme nepreinstalovavali ..

dano

Příspěvek od dano »

hm jasne no chcel som mat istotu, bo na mojom kompe nemam internet (zatial). ale ten externy disk som samozrejme len odviril nodom...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dano : jasne .. ak je moznost cistej instalacie , tiez preferujem toto riesenie .. Henrych mal zrovna rozrobene 2 velke muziky (ktore dodnes este nedokoncil) , takze v tom stale preinstalovavat koputer nebolo moc stastne riesenie .. Ked to dokonci , ideme postavit riadnu novu masinu aj s raidom ..

dano

Příspěvek od dano »

vsetko mi uz slape uplne v pohode, no este mam jednu otazku: ked testujem disk NODom, tak pri dost vela suboroch vypise, ze "chyba pri otvarani, subor je uzamknuty 4". nemoze sa prave tu nachadzat nejaky vir, ktory tym padom nebude odhaleny?

Poshook

Příspěvek od Poshook »

dano píše:vsetko mi uz slape uplne v pohode, no este mam jednu otazku: ked testujem disk NODom, tak pri dost vela suboroch vypise, ze "chyba pri otvarani, subor je uzamknuty 4". nemoze sa prave tu nachadzat nejaky vir, ktory tym padom nebude odhaleny?
to je v poriadku, ze niektore neotvori, nemusis mat obavy

Odpovědět