DAW druhy poloviny 2007

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

radek_p: to nevyzera na pretaktovanie ale na podtaktovavanie.. intel tomu hovori Speedstep ... skus to najst v biose..

matucha

Příspěvek od matucha »

Tak ja jsem spokojenej. Este furt sice obcas vychytavam obcasnou mouchu, ale to je vsechno, co je na tom "spatne".

P5K-E sem si vybral kvuli tomu, ze je postavena ze stejnejch komponent jako deluxe... ale je klidne mozny, ze by to bylo uplne jedno a cista P5K by stacila, to neposoudim.

AI suite mi taky ukazuje 2 ruzny frekvence... 1600 v klidu 2400 pri zatizeni, povazuju to za rozumny.

V tom Antecu s Ninjou a Seasonicem je to opravdu pekne tichy. Dost delaj zavesy na HDD, kdyz jsem mel jeden harddisk chvili namontovanej (sice pres silicony) v pevnym mountu (misto disketarny), tak se prenasela vibrace a bylo to naprd, jakmile sem ho "ushockmountil", tak se to hodne zklidnilo.

Vetrak na ninjovi se toci furt 1250 a nema regulovani, v klidu je procesor okolo 37-40 (podle predchoziho zahrati) a ted nedavno se mi ho pri dvou hodinach rendrovani podarilo dostat na 62C, pricemz ninjavetrak se nehejb ani o otacku rychlejc.
Neni to supertichy, ale je to uz natolik tichy, ze se vedle toho da nahravat vsechno, co neni hodne tichej zdroj. Naprosto neni problem s vokalama, kytarou, klavirem... a vubec neni problem s bicima.

Seasonic jsem nakonec vzal misto corsairu s tim, ze jsem o tech corsairech obcas zahlid ne uplne dobry poznamky... tj kus od kusu. Na seasonicu me moc nebavi to klubko kabelu, ale poradek ve skrini jsem az tak uplne neprozival, nejak jsem to tam zachytil a udelal misto pro prutok vzduchu, ale nerozkrajoval jsem kvuli tomu IDE kabel apod.

Dneska mi este dorazi 30" monitor, tak jsem na to zvedavej ;)

Cyril

Příspěvek od Cyril »

matucha píše:Dneska mi este dorazi 30" monitor, tak jsem na to zvedavej ;)
Tyvoe jakej si kupujes? Luxus...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

matucha: pekne, hod pak fotku, idealne s otevrenym cubase, at ma clovek predstavu ;)

parek

Příspěvek od parek »

wow, 30" uz je fakt hodne... jaky to bude mit rozliseni?
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

matucha

Příspěvek od matucha »

ten nejlevnejsi... HP... bez dane to pride na 25, coz neni extra velka suma (ale taky ne malo), ja strasne dlouho premejslel o 24", ale o par penez navic a clovek ma misto 1920x1200 trochu vic bodu = 2650x1600

hlavne sem nechtel dva monitory, kvuli tomu predelu uprostred

spotreba elektriky je okolo 120W, coz je tak stejny jako dva stredne velky

nevim, sem fakt zvedavej ;-), ale priznam se, ze kdybych ted nemusel, tak novej monitor nekupuju a furt delam na stary 17", to sice nebyl luxus, ale furt na tom slo delat 90% veci uplne bez jedinyho problemu (snad jedina vec, kde mi druhej nebo vetsi monitor schazel bylo kdyz jsem potreboval delat zvuk/hudbu pro video, to uz pak byly docela bojuvky o misto)

radek_p

C1E Support / enhanced halt state

Příspěvek od radek_p »

Solarfall píše:radek_p: to nevyzera na pretaktovanie ale na podtaktovavanie.. intel tomu hovori Speedstep ... skus to najst v biose..
Solarfall: Přesně tak, šlo mi o to jak zabránit samovolnému podtaktování.

Řešení jsem už našel, v BIOSu se musí vypnout "C1E Support". Souvisí to s jakýmsi "enhanced halt state", podobně jako tebou doporučovaná položka "Intel SpeedStep" (ta ale nezabrala). V každém případě ti děkuju za radu, vedla mě správným směrem.

parek

Příspěvek od parek »

matucha : uff, 25 fiku za monitor je v dnesni dobe fakt dost palba, chapu ten prostor potom, ale zas na druhou stranu ses za tu cenu moch obklopit ctyrma 22", ktery umej 1680x1050 a mit z toho slusny panorama :P
Čí to byl proboha nápad se timdle živit??

matucha

Příspěvek od matucha »

Problem je v tom, ze ja vic monitoru nechci... jedna pracovni plocha je idealni.

Jinak zatim jsem na tom delal jenom chvilicku a je to (kupodivu) fajn... ;-)

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

hmm este rozmyslam nad chladicom... zmestil sa ti ninja do kysne v pohode?

k cene: Ninja stoji 1466skk, Katana 2 stoji 988skk

to je celkom rozdiel.. zaujimalo by ma o ci je ninja naozaj o tolko lepsi chladic a ci je katana v pohode na tiche uchladenie Core 2 Duo E6750...

matucha

Příspěvek od matucha »

Ninja ma 15cm na vejsku, to je potreba zkontrolovat u CASE, jestli je tam dost mista, ale bejva ho dost kvuli vejsce karet.

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

case budem mat presne ten co ty :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja musim povedat ze mne sa zdaju dva mensie monitory lepsie ako jeden velky .. ale asi je to vec osobneho vkusu a preferencii ..

matucha

Příspěvek od matucha »

tezko rict, ja bych furt cumel na tu prostredni cernou caru a to se mi nechtelo

takhle velkej monitor je fakt uplne jinej styl fungovani, jeste mi bude chvili trvat, nez ho zacnu umet poradne vyuzivat, musim se zbavit zlozvyku z ty 17"

ciste prakticky na DAW si nejsem jistej, jestli je jedna velka oproti dvema mensim plocham lepsi, asi jak na co... perfektni je to ale treba na photoshop ale i autocad (clovek nemusi tolik zoomovat a pracuje vic s celkem nez s vyrezama

u dvou monitoru muze byt dobry, ze kazdej z nich dostane prideleny svoje funkce (napr. mix+pluginy a projekt okno), coz se na ty jedny velky plose sice da, ale neni to tak pevne strukturovany. Nicmene na sirku monitoru se vejde v cubase mixaku plnych 29 savli + mastr (takze 30 savli vedle sebe) a to mi nepride vubec zly, a pritom se nad to uplne s prehledem aranz... nemuzu rict, ze bych byl nespokojenej ;-)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

osobne se mi matousovo reseni taky libi, ale zajimalo by me, jak takhle velky rozliseni funguje s multimediama (myslim filmy a hry treba) a z toho asi vyplyva - jak fungujou mensi nez nativni rozliseni (u vsech lcd co jsem videl je to docela des). taky z hlediska ekologicko/ekonomickyho, bych tam mel asi malej blok..
me tak napada, nezkousel nebo nevidel jste nekdo dva sirokouhly monitory nad sebou?

Odpovědět