dva win7 v jednom PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
vras

Re: dva win7 v jednom PC

Příspěvek od vras »

virtualizacia NEMOZE nikdy ani teoreticky frcat rychlejsie, ako OS v ktorom bola spustena
Jara Cimrman jeste zije?

MDudas

Příspěvek od MDudas »

Aha, tu poznamku od Pytkina som si neprecital pozorne.
Samozrejme internetit mozes vo Virtualnych Win v pohode...
Ja som to myslel opacne - ze Virtualbox v plne nainstalovanych Win je polo-nezmysel.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Antivir a firewall je potreba! Vy snad nepouzivate flash a ext disky? Vite o co se periodicky snazi kazdy plugin? Daji se prece vypnout (antivir sluzby, kdyz je nechcete)...
Otazka dvou instalaci Win - to uz je na kazdem, kdo chce mit jistotu nainstaluje si je 2x, osobne si myslim ze je to zbytecna komplikace, to je jako mit 2 PC.

vras

Příspěvek od vras »

Vite o co se periodicky snazi kazdy plugin?
to by me zajimalo, nevim, o co?

Drumer

Příspěvek od Drumer »

Tak jsem si včera nahrál winy do virtual boxu a super,ani člověk nepozná že neni na základních winech,akorát nějak nevim jak to vyřešit s netem,protože mi hostuje wifi v základním windows,takže musím mit zapnutý antivir...a pak když pojedu na baterku tak je blbost užirat kapacitě baterie virtualnim pc,ne?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Vuid píše: Otazka dvou instalaci Win - to uz je na kazdem, kdo chce mit jistotu nainstaluje si je 2x, osobne si myslim ze je to zbytecna komplikace, to je jako mit 2 PC.
no to je najlepsie .. velke PC na muziku .. a notebook/PAD na internet ..

vras

Příspěvek od vras »

nevim jak to vyřešit s netem,protože mi hostuje wifi v základním windows,takže musím mit zapnutý antivir...a pak když pojedu na baterku tak je blbost užirat kapacitě baterie virtualnim pc,ne?
Pri zachovani zakladni hygieny v zakladnich Win (nelezt na divny stranky, nespoustet nezname aplikace, security update) se da bez antiviru zit. Ale firewall je vhodny. Co se tyce virtualboxu a vydrze baterky, tak to nebude nijak dramaticke, z 3hodinove baterky to muze sezrat tak 5 minut..asi tak.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

firewall je podla mna uplne zbytocny .. ten je predsa na rutri ..

Vuid

Příspěvek od Vuid »

vras píše:
Vite o co se periodicky snazi kazdy plugin?
to by me zajimalo, nevim, o co?
....spatne jsem se vyjadril, lepe receno - vite jak se chova kazdy plugin ktery pouzivate? nektere free se neustale snazi nekam pripojit a kdovi co jeste delaji v systemu, tyhle podezrele pluginy krasne odhali firewall.

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Pytkin píše:firewall je podla mna uplne zbytocny .. ten je predsa na rutri ..
ale neblazni :-) sw firewall pomaha s kontrolu nad jednotlivejma aplikacema. treba se ti nelibi, ze volaj domu apod. zrovna tak treba outpost hlida i zmeny aplikaci, pristupy k k ovladacum, zapisy do registru apod. pro me dulezitejsi vec pro kontrolu nad chodem kompu nez av. ale i dobrej antivir povazuju za nutnost.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin píše:firewall je podla mna uplne zbytocny .. ten je predsa na rutri ..
Mas to na haku ;] Co kdyz ti nekdo vleze do site, nebo do ni pripoji zavsivenej stroj?
Jinak lokalni bezpecnost ohlida system sam, kdyz se pouziva jak ma, na to nejsou treba zadny aplikace tretich stran.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

biscuit : mne vobec nevadi , ze aplikacie volaju domov .. ked to tak chcu , tak asi je to treba .. neviem .. jakoze na windowse mam defaultne zapnuty ten ms firewall co tam je .. ale nemam pocit , ze by to niecomu pomahalo , alebo ublizovalo .. par krat som ho musel vypnut .. a v node je ten firewall uplne na hovno , lebo potom kopa veci nefunguje .. Smart Security som uplne prestal pouzivat a daval si len Antivirus ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja neznam nod, ale outpost jsem si oblibil. ne ze by umel ultra neco jinyho, ale ovladani mi vyhovuje a je to pro me navic i srozumitelny. ja treba nesnasim, kdyz si aplikace delaj co chtej - to u me muze jen antivir a havet, ktera se za nej vydava :-D napriklad jsem uplne vedle, kdyz se mi zaktualizuje aplikace bez toho abych k tomu dal svoleni - a treba na nejakou bugu plnou novou "vylepsenou" verzi - to bych strilel.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vidime to kazdy inak .. ja zase idem zabit dakoho , kto ma takyto nejaky bazmeg nainstalovany .. hlavne tie vselijake KERIO a podobne .. co pri kazdom otvoreni aplikacie hned na mna vykrikuju , ci to chcem povolit .. odmietam robit za takym pocitacom ..

TTT31

Příspěvek od TTT31 »

Ohledně antivirů a firewallů: Nemám ani jedno už 3 roky a počítač mám pořád čistý... nejspíš ochrany poskytovatelů internetu + trocha uvažování kam klikat, se těmto žroutům výkonu vyrovnají :) nehledě na to, že když není člověk Iták, tak si antivirem jednoduše umaže něco co vůbec mazat nechtěl atd...

samozřejmě kdyby mě chtěla vyhackovat sestra z naší privátní sítě, tak by mi tyhle ochrany byly asi k hovnu :lol: ale většina lidí si fičí na kompletně své síti doma ne ... :)

Odpovědět