dva win7 v jednom PC
Re: dva win7 v jednom PC
Paketovej filtr zadnej zrout vykonu neni (a staci ten co je ve win).
BTW jak vis, ze mas pocitac cistej, mas doma v siti IDSko? :]
BTW jak vis, ze mas pocitac cistej, mas doma v siti IDSko? :]
Jen jsem chtěl nadhodit, že si myslím, že je bezpečnost PC v domácích podmínkách dost nafouknutá bublina (aby lidi kupovali). IDsko nemám, jen jednou za čas projedu všecky PC doma pár antivirama, anti rootkitama apod. a už dlouho jsem nenašel nějakou pořádnou havět
Jo a žrout výkonu - kdyby to byl jen ten paketový filtr tak se to dá, ale dnešní firewally nejsou jenom to
A jak si vzpomenu na aktualizaci antiviru, che 
Pořád tu hlavně platí, že největší bezpečnostní riziko vzniká mezi uživatelem a klávesnicí, můžeš mít 100 softwarových ochran a stéjně ti sou naprd, když je uživatel moula
je to dost offtopic, tak bych to nějak nerozpatlával
EDIT: jinak jsem přemýšlel jak si stojí ty dva různé účty vs windows na net ve virtualboxu a musím uznat, že ten virtualbox je praktičtější.
Misto virtualboxu se dá použít VMware workstation, virtualbox jsem nezkoušel ale s vmware jsem spokojený.

Jo a žrout výkonu - kdyby to byl jen ten paketový filtr tak se to dá, ale dnešní firewally nejsou jenom to

Pořád tu hlavně platí, že největší bezpečnostní riziko vzniká mezi uživatelem a klávesnicí, můžeš mít 100 softwarových ochran a stéjně ti sou naprd, když je uživatel moula

je to dost offtopic, tak bych to nějak nerozpatlával

EDIT: jinak jsem přemýšlel jak si stojí ty dva různé účty vs windows na net ve virtualboxu a musím uznat, že ten virtualbox je praktičtější.
Misto virtualboxu se dá použít VMware workstation, virtualbox jsem nezkoušel ale s vmware jsem spokojený.
Sorry, tomu se proste neda verit (ze pouzivas 3 roky pc pripojene k netu bez jakekoli ochrany a je ciste).TTT31 píše:Ohledně antivirů a firewallů: Nemám ani jedno už 3 roky a počítač mám pořád čistý... nejspíš ochrany poskytovatelů internetu + trocha uvažování kam klikat, se těmto žroutům výkonu vyrovnajínehledě na to, že když není člověk Iták, tak si antivirem jednoduše umaže něco co vůbec mazat nechtěl atd...
samozřejmě kdyby mě chtěla vyhackovat sestra z naší privátní sítě, tak by mi tyhle ochrany byly asi k hovnuale většina lidí si fičí na kompletně své síti doma ne ...
V pohode, pokud se clovek chova rozumne a aktualizuje, tak neni problem.
Vmware tusim neni free? Ci hej?
VMware workstation je trial na měsíc, tam si vždycky vytvořím virtuální mašinku a pak ji spouštím v volně stažitelném vmwareplayeru. Každopádně mě minulý týden ve škole jedna doktorontka, co nás učí, přesvědčovala, že v vmwareplayeru jde virtualní mašiny i vytvářet... jestli je to pravda se dozvím na cviku tenhle týden
. Jestli je virtualbox opensource a funguje dobře, tak je to asi jednoduchší varianta. Wmware jsem uvedl jenom jako možnou alternativu.

Musíš vědět, kde na čisté péčko a pak je to už hračkaVuid píše:Sorry, tomu se proste neda verit (ze pouzivas 3 roky pc pripojene k netu bez jakekoli ochrany a je ciste).TTT31 píše:Ohledně antivirů a firewallů: Nemám ani jedno už 3 roky a počítač mám pořád čistý... nejspíš ochrany poskytovatelů internetu + trocha uvažování kam klikat, se těmto žroutům výkonu vyrovnajínehledě na to, že když není člověk Iták, tak si antivirem jednoduše umaže něco co vůbec mazat nechtěl atd...
samozřejmě kdyby mě chtěla vyhackovat sestra z naší privátní sítě, tak by mi tyhle ochrany byly asi k hovnuale většina lidí si fičí na kompletně své síti doma ne ...

Taky mi to přijde zvláštní, nicméně to tak opravdu je. Nejsem síťař, takže nevím jak fungujou sítě a uzly od providra netu, ale myslím, že je docela realná varianta, že mají svoje kontroly a firewally a že než se ke mě data dostanou, tak už jsou dávno prověřené a nabourat by mě tedy mohl jedině někdo z vnitřní sítě - máti nepíše po večerech červy apod, takže jsem v klidu

ja by som to skorej videl tak , ze mozes mat pocitace zavirene .. cele tri roky .. a ani o tom nevies , ze ponociach tvoje domace pocitace utocia na server ODS .. alebo FBI .. Alebo hackuju facebookove konto Karla Gotta ..
Presne. To je typicky vysledek.
Pytkin píše:ja by som to skorej videl tak , ze mozes mat pocitace zavirene .. cele tri roky .. a ani o tom nevies , ze ponociach tvoje domace pocitace utocia na server ODS .. alebo FBI .. Alebo hackuju facebookove konto Karla Gotta ..
co oči nevidí, to srdce nebolí

Používáte nějaké ty programy co monitorují instalaci a pak jsou schopny je odinstalovat včetně registrů?stáhl jsem si comodo a funguje dobře...
a toto sa da vobec zistit?Pytkin píše:ja by som to skorej videl tak , ze mozes mat pocitace zavirene .. cele tri roky .. a ani o tom nevies , ze ponociach tvoje domace pocitace utocia na server ODS .. alebo FBI .. Alebo hackuju facebookove konto Karla Gotta ..
Jo, snadno, staci mrknout z jinyho stroje na provoz na siti. Pripadne pokud ti router ukazuje co pres nej tece. Ale pokud se clovek chova rozumne, neni problem mit nezavirovanej pocitac i bez antiviru.
tak dikKermitak píše:Jo.

Ahoj,mam dotaz,jde nainstalovat do pc dva win7?na 1 rozdělený disk na 2 části,chtěl bych jeden na muziku a druhý na takové to "internetění".
da sa to, treba však si to odskušat, nieaky návod: http://forum.zive.sk/viewtopic.php?f=18 ... 9a699f74d5 da sa tam dat aj viac systemov, na začiatku loadingu ti nabehne možnost vyberu automaticky. osobne by som šiel do W7, žiadny Linux a použil antivir, dnes napriklad AVG je celkom schopny a nezatažuje system, niektory virus sa spušta sam, takže je to potreba monitorovat tou heuristickou analyzou. to že sa ti ale dokaže napriklad niekto dostat do počitadla cez IP ti ani firewall nepomože je dnes už zrejme
da sa to, treba však si to odskušat, nieaky návod: http://forum.zive.sk/viewtopic.php?f=18 ... 9a699f74d5 da sa tam dat aj viac systemov, na začiatku loadingu ti nabehne možnost vyberu automaticky. osobne by som šiel do W7, žiadny Linux a použil antivir, dnes napriklad AVG je celkom schopny a nezatažuje system, niektory virus sa spušta sam, takže je to potreba monitorovat tou heuristickou analyzou. to že sa ti ale dokaže napriklad niekto dostat do počitadla cez IP ti ani firewall nepomože je dnes už zrejme