emu0404 problem s latenciou

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
wir

emu0404 problem s latenciou

Příspěvek od wir »

Caute,

kamarat ma poprosil aby som sa mu prisiel pozriet na jeho problem s emu0404. Robi to taku halusku, ze akonahle nastavim latenciu pod 50ms,
zacne lupat zvuk. cpu usage meter v cubase ukazuje v projekte zatazenie
cca 30%. Ked znizim latenciu, meter sa stale drzi nieco vyssie nad 30, ale peakuje, teda skace do cerveneho overload a zase spat, co sposobuje tie praskance podla mna..
Jedna sa o PCI kartu tak ma napadlo ze to moze byt IRQ problem, vymenil som slot tak aby karta mala svoje irq ale nepomohlo.

eni ajdias ?

(posledne ovladace som samozrejme vyskusal ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

mozno by si mal napisat aka doska, chipset a cpu to je ..

TAP

Příspěvek od TAP »

Mám stejnou zvukovku. Měl jsem podobný problém. Nakonec to bylo ovladačema chipsetu na základní desce. Jinak je ta zvukovka super. Mám ji od vánoc a ještě pořád si chrochtám. :)

wir

Příspěvek od wir »

jo, ja som to vcera preinstaloval, poupdatoval a vsetko slape jak ma, inu tiez dost pravdepodobne chyba v chipset driveroch. danke ;)
Apple MacPro 2x2,66Ghz,LogicStudio 8,RME Fireface 800,Dynaudio BM6A,EMU Xboard49,Oram Sonicomp,Roland R880,Lexicon PCM91,Soundtracs CM4400, Crysonic Plugs,Effectrix,Discovery Pro,Soundtoys Native,AbbeyRoad Brillance EQs,StillwellAudio TheRocket

TommyK

Příspěvek od TommyK »

Tak jsem narazil na uplne stejny problem, ale jaksi se mi ho nedari dost dobre vyresit :(. Ovladace ke zvukovce jsem updatoval, chipset drivery taky a obcas se to tedy chytne, ale jakmile pridam nove VST, tak se to zas uplne rozladi a ja abych porad v nastaveni cubase v podstate refreshnul nastaveni.....bud je ta zvukna spatna nebo mam nekde spatne neco nastaveny a nebo mam slabej komp. Mate nekdo radu PLS

mam Athlona 1,53 GHz, 768 MB RAM......uz z toho zacinam byt zoufalej......prosim o radu, ale ne radu typu porid si novou zvukovku....potrebuju to fakt vyresit.

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ten samy problem s 1212m... uz som urobil vsetko aj vymenil dosku z VIA KT800 na NForce4 a nic...robi to riadne chujoviny :(((

delay

Příspěvek od delay »

Poshook:
Já mám VIA KT.... E-MU 1212m a nemohu nastavit latenci pod 4 ms jinak to lupe a CPU lítá do 30%, mám to na 5 ms a je to OK.
Včera jsem v Cubase instaloval nové plug-iny, vyzkoušel, ale po dalším restartu tam nebyly. Nakonec jsem to všechno přeinstaloval a je to OK, ale mám z toho fakt divnej pocit...

Dvakrát se mi stalo, že Cubase vytuhnul, ale dál přehrával stopy, jen prostě nešel ukončit...
Jestli je tohle kartou, tak jí budu muset vrátit, nesnáším pojebaný věci...

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

hmmm.. takze stale plati ze sb/emu radsej nie?

delay

Příspěvek od delay »

Solarfall:
Těžko říct, na zásadní problém jsem zatím nenarazil...
Uvidíme, jak to bude pokračovat. Taky je ale hodně uživatelů, kteří tenhle problém nemají, takže se to asi takhle obecně nedá napsat...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

NForce4 + posledne drivery na chipset pomohli...
ale aj tak musim povedat, ze v porovnani s M-Audio na mna tie ovladace posobia ako zly vtip, pretoze vykazuju dost divne vysledky aj zataze CPU aj latencie aj stability

delay

Příspěvek od delay »

Poshook: A co s tím chceš dál dělat, pokud to tak brzdí tvoje PC, tak je to tak akorát na rozloučení se ne? Já to bohužel asi dostatečně neohodnotím, protože mám CPU 800 MHz a RAM 256MB a čekám na nový PC. Některý FX v Cubase sežerou na insertu tak 25 - 30 % (AKAI Professional - Compressor), ale jiný minumum, třeba NI Spectral Delay jen 10% (?). Takže nevim. Fakt bych to rád začal pořádně využívat, ale pořád se mi něco sere, momentálně monitory, takže chu? do práce je v háji.

Pokud chceš a napadají tě nějaké srovnávací testy, tak napiš a já to otestuju...

Poshook

Příspěvek od Poshook »

ono to nie je nic strasne, ale jednoducho v porovnani s M-Audiom (Delta66, FW Audiophile, FW410) to ma vyssiu latenciu, nizsiu stabilitu ASIO pi vyssom zatazeni CPU, a celkovo vacsie zatazenie CPU (samozrejme minimalne ale predsa). vychadza mi z toho, ze pri takej kvalitnej karte si mohli dat tu robotu a urobit nove ASIO drivery a nie pouzit tie zmatky z Audigy

Solarfall

Příspěvek od Solarfall »

Poshook: takze okrem lepsich prevodnikov je to vo vsetkom horsie.. to je smutne..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Solarfall píše:Poshook: takze okrem lepsich prevodnikov je to vo vsetkom horsie.. to je smutne..
k tym prevodnikom:

su vyborne, ale ako pisal nejaky typek v Muzikuse, dost zalezi na tom, co mas v pocitaci a kde je karta umiestnena.

a este som zabudol, dost mi vadi ten routing, kedy nemozno nahrat stereo vystup zo syntakov do jedneho tracku cez jedno ASIO IN 1/2, ale treba mat este ASIO IN 3/4 a teda dva tracky a vrtet PAN doprava a dolava....to si myslim je dost nestastne riesenie :wink:

Poshook

Příspěvek od Poshook »

radost po update chipset driveru bola predcasna, blbne si to dalej, sice nie tak casto ale zato velmi pravidelne :) ...

Odpovědět