ESI QUATAFIRE 610 - pomoooc

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Fractal

ESI QUATAFIRE 610 - pomoooc

Příspěvek od Fractal »

Hi2All: mam esinu qatafire610, nejde mi nic nahravat... ani in1/2 in1/3 nefunguje, signal sel z minidisku, nemam nainstalovane nove ovladace, mam jen ty tovarni... myslite ze to muze byt tim? ty vstupy 1/2 jsou zajimave, jsou to nejake kombo samice, doufam ze nedelam zle, kdyz tam rvu velky jack, jinak ta karta ma na vystupech zvuk perfektni... ozvetese hlavne majitele karty, chtel bych vase postrehy/nazory

deep

Příspěvek od deep »

Ahoj
Kartu mam a doporucuju novy ovladace + novej firmware
mikrofoni a nastrojovy vstupy (1/2) nejsou sice zadna slava
ale zase znam horsi :D a velkej jack do toho urcite patri :D

Jinak k problemu, v cem se snazis nahravat? (program)
pokud umi ASIO tak nastavit jako zarizeni ASIO 2.0 - ESI QuataFire 610 (napr cubase)
v softu co umi jen MME nastavit MME-WDM QuataFire 610 in1/2
jinak me nic nenapada s nahravanim jsem nemel zadnej problem

Becherius

Příspěvek od Becherius »

No mě se to vůbec bez novích ovladačů z internetu nepodařilo rozjet. Na přední straně návodu máš adresu, kde je můžeš sosnout, ma to jenom asi 3 mb, takže to de i přez telefon.

Fractal

Příspěvek od Fractal »

>>>DEEP: jak to myslis ze ty vstupy nejsou zadna slava? myslis ze a/d prevodiky jsou shit, nebo ty predzesilovace?

deep

Příspěvek od deep »

No ja vlastne nevimco je v tom pouzity za A/D prevodniky, ale
ty predzesilovace sumeji trosku vic nez bych si predstavoval
a maj dost divnej prubeh impedance pri prepnuti na hi-z na
vysokoohmovy vstupy, no a nakonec potenciometry na gainu
nejsou taky zadna super kvalita.
Ale pokud prestanu kritizovat tak zvukove je to myslim
uplne pohodova krabice a rozhonde hraje podle myho
hluchyho ucha vyborne.

Becherius

Příspěvek od Becherius »

No ten vysoko impedanční vstup tam by hrůzostrašnej, když sem na to hrál, tak to šumělo slyšitelně víc, než když jsem hrál přez delay od Bosse (měl sem to misto direct boxu) a do počítače jsem to hnal mikrofoním vstupem na SB Audigy. Už jsem skoro věřil, že to tak má být, ale 410ka od M-Audio vůbec nešumí. Jinak ty mikrofony při nesymetrickém zapojení pískaly. Dalo se to výborně odfiltrovat waves xnoise. Ale to asi nedělá všem.

deep

Příspěvek od deep »

>No ten vysoko impedanční vstup tam by hrůzostrašnej

sem nemel odvahu to napsat ale je to presne tak :twisted:

Fractal

Příspěvek od Fractal »

zase problemy, ja z te zvukady asi vyrostu... nainstaloval jsem novy firmware (ten se ma pry instalovat jen jednou na kazdou quatafire, i kdyz se mi to zda divne) a posledni ovladace... behalo to fpoho, ale kdyz jsem druhy den zapl kompa tak qutafire zmizela z povrchu windousovského... REINSTAL,navic v tech novych ovladacich neni ten BridgeCo control panel.. nemuzu menit latenci u asiodrajfru... komp mi nestiha, predtim jsem dal latenci 80 ms to bylo asi 3tisíce něco samplů, ale pri tech 480 se mi sekají skladby v cubasi, které predtím jely fpoho, nemate někdo nějaké asio ewdm special drivery (neco jako kx, nebo asio4all)?

Core_Tex_Labs

???

Příspěvek od Core_Tex_Labs »

prave nevim zda si koupit M-audio fire 410 nebo quata ...a jak to tak vidim tak si koupim m-audio ...

deep

Příspěvek od deep »

>zase problemy, ja z te zvukady asi vyrostu...
Ja bychto vydel na neco schnileho v PC

neco malo (vic) uz sem sni nahral a moje zkusenosti
Novej firmware a ovladace je u tohohle snad nutnost.
S ovladaci nebyl zadnej problem
Mam dost mizernej komp duron 1.3Ghz 256M RAM
uplne nejobycejnejsi firewire radic s NEC cipem, na nem
akorad spatne sedel konektor a vypadaval a komunikace.

> predtim jsem dal latenci 80 ms
proboha kolik? ja jedu na 10ms a kdyz sem potreboval nahrat
kytaru tak 4ms

takze M-audio nebo quata? ja beru quata

Fractal

Příspěvek od Fractal »

uz je vsechno fpoho... ty predzesaky nejsou zas tak spatne a Hi-Z se mi zda uplne fpoho vubecm i nesumi... nechapu jak nekomu muze skvrcet vystup, nebo sycet ve sluchátkách... existuje prý program, kterým se dá dsp čip na quatafire přeprogramovat, ale nemůžu ho sehnat... kdybych si měl znovu vybírat zvukádu, tak to quatafire nebude, šel bych do Giny3G... tesim se na nove ovladacky.. jak to jen urychlit? Nejde fantom na druhy kanal vypnout? Co se stane kdyz do fantomu zapojim dynamicky mikrak, mam jeden kondenz a jeden dynamix, chtel bych pouzivat oba najednou, nebo kondenz a ve 2ice kytara... jo a zda se ze vstupy 3/4 vubec neexistujou, pritom tam jsou...

Fractal

Příspěvek od Fractal »

jo je pravda ze ten firmware se pro kazdou kartu instaluje JEDNOU... tj: jednou za celý její nulojednickový zivot?

Fractal

Příspěvek od Fractal »

pohroma: výstup leze jenom z 1&2 chanelu, ale s ostatních jenom silence... nové ovladače mají nějaký 8Channel output, který stejne nefunguje, proste 3&4, 5&6 a 7&8 stávkujou, why? moje chyba? počkat co vyřeší nové drivery? oběsit se? nebo existuje pro mé oči skryté nastavení?

Fractal

Příspěvek od Fractal »

tak jak...

Ondra P.

Příspěvek od Ondra P. »

Nechapu.... zvukovku mam neco prez pul roku a nikdy zadnej problem nebyl. Jsem s ni 100% spokojenej :D . Myslim ze tvuj problem nebude ve zvukovce ale v PC.... Jaky mas FIREWARE vstup do pc (quata doporucuje intel IEEE1394)... Podivej se do ovladaciho panelu quaty jestli nemas na vystupnich kanalech nastaveno mute... Jinak bych zkusil preinstalovat PC...

Odpovědět