EX (AW-DESK) - HOME STUDiO

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
EXCOM

EX (AW-DESK) - HOME STUDiO

Příspěvek od EXCOM »

Tak sa s vami podelim o svoje male studio. Dlho som chcel riesti vsetko HW ale nakoniec vyhralo toto moje finalne riesenie. Napadla ma myslienka vytvorit v malom priestore nieco ucelene a kedze mam fakt ze maly byt tak nemam moc priestoru na roztahovanie a podobne( vacsina to hadam aj pozna ). Tak som nakoniec vymysle REMOTE CONTROL pre svoj narvaty Yamaha rack.

Takze tu to mame v scheme:
Obrázek

Do racku som instaloval PC. Je to moj stary stroj s ktorym som nevedel co spravit tak som sa rozhodol ze ho narvem do 2U racku( 1U rack sa bohuzial nevydaril, ale pohoda, mal som v racku este miesto akurat na 2U vysku ;) )

PC je P4 2.4MHz, 1.5GB Ram, bez grafiky, ktoru nebolo treba.. 80GB 2.5 HD a maly 180W zdroj...

Moja predstava je pouzivat tento PC Rack ciste len ako sequencer Cubase SE 3.. na audio vyuzivam AW4416 do ktoreho nahravam.. PC Rack a Notebook komunikuju medzi sebou pomocou WiFi

pointa je taka ze sa na nu pripojim cez Remote Control cez Notebook a vsetko vlasten ovladam cez neho.. sluchatka su radiove co znamena ze mi do nich leze komplet zvuk zo vsetkych HW ktore ovladam cez Remote Notebookom..
je to skvela kombinacia lebo mozem si v byte sadnut kde kolvek a ficat a riadit komplet cely rack system aj s AW4416...

takto som dosiahol kompromis medzi HW a SW a teraz je to taky hibrid :) HW ovladany SW cize asi by si tu zgustli ludia co radi robia vo VST.. ja to mam teraz napodobne akurat ze myskou ovladam cez MIDI priamo HW moduly :)

postupom casu sem hodim ake neduhy ma postretli, som v zaciatoch a urcite nejake nedostatky z toho vyplinu, ale ten pocit ze mam notebook cez ktory riadim cele studio je celkom fajn.. v podstate mi staci hoc aka sunka notebook a ten remotovat na studio PC Rack..

UPDATE : Momentalne v stadiu vyvoja...
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 18 dub 2008 16:44, celkem upraveno 3 x.

Acid Punk

Příspěvek od Acid Punk »

Zajimave super :)

tony9

Příspěvek od tony9 »

No prostě to Tvé řešení lahodí i mému oku, fak super :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

excom : jak ovladas 4416tku ? ostatne si viem predstavit ..

ECSON WALDES
Profesionál

Příspěvek od ECSON WALDES »

Excom moc pekny ! : )

jen kokuam kde mas bedny ?

.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin : je pravda ze vsetko som to pisal v pritomnom case( prave to davam vsetko dohromady ).. dnes som otestoval PC Rack a Remote, v minulosti som cez MIDI ovladal komplet AW, record, sable atd. daju sa tam mapovat konrtolery.. pisal som to v jemnej euforii ale 99.9% by vsetko malo fungovat.. tie neduhy na ktore narazim som pisal :)

( cize po kuskoch to mam testnute ale zatial to skladam a v celku ked to bude tak dam echo a napisem )

ja prevazne to chcem ako MIDI Sequencer, cize pracujem cisto cez midi a hraju mi moduly.. ked hudbu dokoncim tak az potom prichadza recording, mixing atd. a to mozem robit uz priamo fyzicky na AW... chcel by som to hodit do prevadzky tento tyzden co pride a dam vediet.. je to cele prepojene cez MIDI, tak dufam a verim ze prave s tymto by mi nemal vzniknut problem...

jedine co mi dnes napadlo ako posielat cez remote-controler zapojeny midi controler :) to bude asi sranda...

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

EW : bedny som tam nenakreslil :D na to som uplne zabudol sakra :D ale rad komponujem na sluchatkach, potom ako test pustam na bedne...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

excom :)

dendy

Příspěvek od dendy »

parada !! :-)

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

pytkin : este sa dost spolieham na mLan( patch bay ) a Sound Diver

EXCOM

PC Rack

Příspěvek od EXCOM »

tak som mierne pokrocil so stavbou HomeStudia, tak sa podelim s vami z mojej radosti :)

ako som uz pisal tak som pouzil svoj stary komp Pentium4 2.4 na stavbu racku.. zohnal som akurat plech a vykuchal povodny Case.. no a este nove trafo som zohnal 180W ... dnes mi akurat z eBay dorazilo celkom zaujimave chladenie ktore sluzi pre notebooky a je len 1 cm vysoke, co je prave idealne pre PC Rack skrinku... napajane je cez USB, a je uplne tiche...

tu zopar obrazkov:

Obrázek
plech(hlinik) na vyrobu skrinky, listy... hruby zhruba 1.5 mm

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek
toto je to spominane chladenie pre notebooky

Obrázek
a takto vyzera nainstalovane na hornom kryte PC Racku( z vnutra ).. jeden z ventilatorov je umiestneny priamo nad pasivom CPU

Obrázek
no a takto je umiestneni zatial provizorne PC Rack v Racku.. samozrejme tam pride predny panel ktory by som mal coskoro zrealizovat.. budu tam vypinace pre zapojenie celej serie rackov a pc...
Naposledy upravil(a) EXCOM dne 18 led 2008 19:54, celkem upraveno 1 x.

dano

Příspěvek od dano »

parada uplne sa nedokazem vykukat na to... to si vymyslal v Budvarke na Dulaku? :-) mimochodom ty mas SoundDiver? od Emagicu?

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

dano : to chcem zohnat(kupit, na ebay som to videl tak hadam to nebude problem), uz som s tym davnejsie pracoval a je to presne to co potrebujem na toto.. mal som v tom uz aj EX5 zapojenu a fakt sa s tym paradne robilo.. vsetky syntezi pod palcom na jednej ploche.. fakt parada...

jasne, na dulak chodim vymyslat a robit co sa da :D

EXCOM

AW4416 - Vyroba skrinky pre toto krasne zariadenie

Příspěvek od EXCOM »

EX AW-DESK

uz davnejsie som chcel spisat svoj progress ktory som si prichystal( niekedy v roku 2005 ), a dostal som sa k tomu az teraz :D
vlastne v roku 2005 sa mi zrodila myslienka si spravit cele HomeStudio do jednej skrinky... a kedze som si konecne nasiel cas tak som to hodil dohromady( tento clanok ) ako AW DESK v roku 2005..

v podstate je tu komplet postup( niekomu hadam aj pomoze pri sebarealizacii ) ako si taku skrinky vytvorit.. dolezite su principy a tie su tuna zachytene..

prva bola myslienka, tak som si naskicoval vizualizaciu zhruba ako by som si to predstavoval.. chcel som nieco kompaktne, ale hlavne aby som DAW mal po ruke a nezaberal mi miesto na stole.. mohol si ho presuvat tam kam budem potrebovat, takze koliecka boli kriterium, vyska a priestor na rack moduly tiez..

Vizualizacia
Obrázek
najlepsie zacat na papiery, tam zachyti kazdy svoje myslienky, potom podla potreby si zvolit farebnost( na to uz radsej tablet a pc ) a vysledok sa dostavi.. dobre su aj 3D aplikacie kde si mozete vlastnu predstavu namodelovat.. mne stacil ten papier, tablet a pc

Co budeme potrebovat
Obrázek
ak chcete mobilitu skrinky tak kolieska, skrutky na kolieska... dalej to budu drevene koliky a skrukty do dreva, najlepsie zohnat konfirmaty( specialne nabytkove skrutky, su na obrazku v pravo dolu )

Obrázek
dosky su nevyhnutnost( da sa aj plech, ale s tym sa kapanecek blbo pracuje pokial nemate fakt ze dielnu, strihacku a ohybacku na plech...

Obrázek
nutne su stabilizacne priecky.. dalej sa zide milimetrovy papier, alebo hoc aky vacsi papier na vytovrenie sablony...

Let's Go!
v uvode ked vobec nieco zacnete robit tak je dobre si premysliet vsetky kroky ktorymi sa bude dianie uberat.. potom to lepsie odsypa.. hlavne majte poriadok v izbe ak to robite doma, zenu a decka poslite prec von, najlepsie ku svokre aby ste mali pri tom svaty pokoj :D urcite si pamatate vseci ako ste pozerali susedovy do kufra ked opravoval na ulici svoju skodu 120( myslite si, ze vas mal v tom momente rad? :D )

Obrázek
ako prve som si vytvoril sablonu pre umiestnenie AW4416, co bol aj hlavny dovod preco som sa do toho pustal.. na milimetrovi papier som si spravil profil bocnice a obkreslil do nej profil AW4416...

Obrázek
presne zaznacil miesta kde su hrany a konce

Obrázek
vyznacene miesta som spojil ciarov a vytvoril tak presny profil AW4416 ktory sa dalej pouzije ako sablona na vyrezanie otvoru do bocnice skrinky

Zakladna skrinky
Pre zakladnu skrinky boli pouzite otocne kolieska 2x s brzdou a 2x normalne( koli tomu aby sa dala skrinka lepsie stabilizovat a nebehala v pripade miernej sikmej podlahe )
Obrázek
nameranie sirky dosky( je tam slabo vidiet taka ceruzkou nakreslena ciarka )

Obrázek
narezanie dosky na potrebnu velkost( ak robite taketo veci doma tak z mojej skusenosti odporucam po kazdom ukone si povysavat prach zo zeme aj z opracovaneho dreva, vyhnete sa brutalnemu bordelu ktory ak nechate cely cas tak, tak sa ho nezbavite a prach bude uplne vsade, najlepsie mat pusteny vysavac uz ked rezete a dat si hubicu hadice pri rezak )

Sablony, podvozok, dosky
najlepsie si narezat vsetky dosky na potrebne dlzky hned na zaciatku, aby ste mali potom pokoj( co znamena ze mate vsetko pripravene na papieri a rozkreslene dopredu.. tu sa moc improvizovat nevyplaca :) ).. sablony su dobre na to aby ste mali vsetko presne a nemuseli ste behat hore dolu s metrom a stale merat.. spravite to raz a mate pokoj az do konca...
Obrázek
na sablonu je najlepsi vykres, alebo tvrdy tenky kartonovy papier( nie ten vystuzeny mriezkov, ale taky ten klasicky od krabic od topanok )

Obrázek
tam kde budete chciet mat dieri si spravte znacky, tuto sablonu potom mozete prikladat kam je treba a len naznacit dierky pre vrtak. toto vam zabezpeci aby vymedzovacie koliky vzdy licovali s druhou spajanou castou na ktoru tiez pouzijete tu istu sablonu..

zeleny kruzok ukazuje rovnake miesto na sablone aj ked ju otocite.. otacat sablonu ma ten zmysel ze budete mat po stranach otvori vzdy presne voci sebe( v rovine ) aj ked sa v salbone seknete o nejaky milimeter..

Obrázek
tu uz mame pekne naznacene dierky pre vrtanie

Obrázek
v dalsom kroku si vytvorime sablonu pre umiestnenie koliesko na zakladni... touto sablonou potom oznacime v kazdom rohu dierku pre vyvrtanie diery( cierny trojuholnik vzdy prikladame na roh dosky )

Obrázek
po vyznaceni dier pomocou sablon by sme mali vidiet nieco taketo

Obrázek
dierky pre kolieska navrtame najskor plochym vrtakom aby sme mohli zapustit matice ktore budu drzat kolieska aby nam zbytocne nevytrcali.. potom dieru vyvrtanu do polovicnej hlbky dosky prevrtame vrtakom ktory ma pozadovany priemer ako skrutka ktora pojde do tejto diery...

Obrázek
kolieska mame nainstalovane a sranda moze zacat.. ak ste nedali decka k svokre ako som spominal na zaciatku tak mate po ptakach.. aspon moji dvaja grazli si tohoto hned vsimli a zacali to pouzivat ako skateboard.. no minimalne sa prizabili ako sa na tom zacali po byte roztlacat.. strasna sranda bola az do momentu ked jeden z nich dvoch neuklzol ako clovek na zladovatelom chodniku ;) ( kurna, aj svokra ma niekedy zmysel 8) )

Obrázek
podobny ukon prevedieme aj tu... koliky su uz vsadene vo vyvrtanych dierach do polovice hrubky dreva...

Obrázek
vyznacene otvori su prevrtane cez dosku, do tychto otvorov pojdu konfirmaty...

Bocnice
Obrázek
na bocnice pouzijeme tu istu sablonu aku sme pouzili na zakladnu.. takto dosiahneme ze nam budu otvori presne licovat a nemusime nic merat... do vyvrtanych otvorov pre koliky vsadime KOLIKY :) ( pozor aby ste si nenavrtali hlbku diery ktora sa rovna dlzke kolika, sice tak to v prirode normalne funguje, neratajuc africke kmene, ale v tomto pripade bude fakt nutna polovica dlzky KOLIKA :) )

Obrázek
test bocnic ako sa nam to podarilo.. dopadlo to vcelku dobre.. vsetko sedi...

Osadenie AW4416 na bocnice
Obrázek
sablonu( na zaciatku sme si ju pripravili ) profilu AW4416 vystrihneme a zakreslime na bocnice...

Obrázek
v mojom pripade som musel pre vertikalnu pilku pripravit otvor, kedze mi rez koncil priamo v jednom rohu.. s vertikalnou pilkou sa tazko strafuje na priliz ostre uhly.. toto bolo to najlepsie riesenie..mimochodom pre tych co nevedia, ten pliesok sa vola Plochy vrtak ktory je namontovany na redukciu ktora sa potom upina v sklucovadle vrtacky...

Obrázek
pekne narezane bocnice, presne podla profilu AW4416.. uvidime ako sa nam to naozaj podarilo...

Obrázek
druhe osadenie uz narezanych bocnic na zakladnu...

Obrázek
ako sami vidite.. sedi to celkom presne.. to najtazsie som v tomto momente mal za sebou.. od tohoto momentu to uz bolo bez stresu..

Priecky
Obrázek
pripravene narezane priecky

Obrázek
dalsia sablona, ktoru pouzijeme nespocetne krat

Obrázek
proces zavedenia kolikov do priecky

Obrázek
tu samu sablonu pouzijeme na bocnice a vyvrtame dieri.. stredova diera ide cez dosku, do nej ide konfirmat

Obrázek
ako je vidiet tak z estetickeho hladiska vyzera konfirmat lepsie ako bezna skrutka.. priecka je na mieste a moze sa ist testovat

Obrázek
test prebehol OK a AW si uz sedel pevne na svojom mieste.. samozrejme jedna priecka nestaci,.. pre lepsiu stabilitu som pridal este dalsie dve..

Obrázek
po osadeni AW si spravime ciaru ako naznacuje sipka

Obrázek
po odobrati AW mame presne naznacenu ciaru kde nam konci zapustenie AW vhladom na bocnice.. je to preto aby sme zbytocne nemuseli nic merat...

Obrázek
na tuto nakreslenu ciaru spravime kolmicu a vytvorime offset pre priecku..

Obrázek
opat pouzijeme tu istu sablonu ktoru na priecky a vyznacime otvori

Obrázek
navrtame diery

Obrázek
a osadime priecku

Obrázek
posledna priecka prebehla tym istym procesom ako prva priecka ktoru sme osadzali..
ako je vidiet na pravej strane obrazku, AW si finalne velebi na svojom trone...

Post Processing
Obrázek
na finalnu upravu som pouzil cierne moridlo.. na tychto snimkoch to este nevyzera dobre, ale po nalakovani to dostalu tu spravnu stavu

Obrázek
a tu je krasne nalakovany AW DESK aj s testerom zataze :) nastastie uz lak bol vyschnuty a dedic tohoto zariadenia sa neprilepil... lakovanie trvalo tak tyzden.. kazdy den som naniesol jednu vsrstvu.. po tej siedmej vrstve namorene drevo uplne ztmavlo a dostalo krasnu ciernu lesklu farbu, co bolo aj mojim prvotnym cielom..

Obrázek
pre potesenie oka som pridal este hlinikove listy.. posobia velmi prijemne a zakrivaju nerovnosti od vertikalnej pilky..

Sucasnost
Od roku 2005 uz ubehlo pekne vela casu.. postupne sa to ale pekne dostava do finalnej podoby.. casu je na vsetko malo. este ze tu mame eZone a mozme to sem publikovat :) momentalne AW-DESK vyzera nasledovne:
Obrázek

ak ste sa dostali az sem tak som rad ze ste stravili so mnou historiu vyroby tohoto mojho maleho pokladu 8)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Excom : klobuuuk dole ! :)

Odpovědět