Externí síťový disk - domácí ftp

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:ak ide o RAID , ja som uz v dvoch firmach nasadil toto ..
http://www.agem.sk/?cmd=tovar_detail&product=10298276

a velka spokojnost ..
Pro mě ten RAID nemá moc význam ... je to skutečně jen o tom, že někdo sem tam něco nahodí (a já si to hned zkopíruju na studiový počítač) a pak zase já z něj něco hodím na ten ftp disk a stáhne si to někdo na druhé straně ... Takže obsah toho ftp disku není nějak nenahraditelný nebo k každé vteřině cenný ...

Výhodu tohoto řešení vidím v obrovské kapacitě (nemusím pořád koukat jestli už jsem nepřekročil 20 GB nebo kolik mám tu svou ftp kvotu) a v bleskovém uploadu/downloadu z mé strany ...(jen na jiný disk). Ale samozřejmě budu mít záložní normální ftp na regulérním serveru kdyby se mi to tu nějak pokakalo ...(výpadek připojení nebo elektřiny)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:
Ivo píše:
Kermitak píše:Pytkin: jasne, 10Mb/10Mb a od providera dalsich 10Mb ;))
V reálu mi to běží průměrně 900 kb/s upload a 800-850 kb/s download
To ma ale od 10mbps dost daleko .. skorej to vyzera ako 1mbps ..
Hele, s těmahle zmatenýma jednotkama na mě nechod :) Lomítko, nelomítko atd. Prostě připojení 4096 kbps či jak to je znamená zhruba 400kb/s download. Ted zavadejí "osmimegovou linku" což je cca 800 kb/s pohyb ... atd. At tomu říkáme jak chceme, víme co myslíme ... (a je v těch jednotkách IMO velký zmatek - kbps kb/s mbps mb/s )

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Velky zmatek, navic co pises neni pravda ;) 4096kbps = download bud 4096kb/s, nebo 512kB/s, "osmimego" znamena download 1MB/s, atd ;)
BTW to kbps neni jednotka, ale jen zkratka anglickeho kilobits per second, coz do cestiny prelozeno znamena kilobity za sekundu (psano kb/s), tedy je to uplne totez ;)

Pytkin: proste Ivo prohodil bity a bajty, nebud detailista ;)
Jinak tim 10/10 a od providera dalsich 10 jsem chtel rict, ze 10/10 nabizi kdekdo, ale malokdo na to ma dimenzovanej svuj uplink ;) (aneb "damy a panove, kdo z vas to ma...?" :)
Naposledy upravil(a) Kimi dne 06 led 2009 19:36, celkem upraveno 1 x.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Velky zmatek, navic co pises neni pravda ;) 4096kbps = download bud 4096kb/s, nebo 512kB/s, "osmimego" znamena download 1MB/s, atd ;)
BTW to kbps neni jednotka, ale jen zkratka anglickeho kilobits per second, coz do cestiny prelozeno znamena kilobity za sekundu (psano kb/s), tedy je to uplne totez ;)
Jasně, největší zmatek (aspon pro mě) je v těch b a B :wink: (bity , Bajty .. nebo co to je ...) ale to je jedno :) Ale v rámci celoživotního vzdělávání, mohl bys mi prosím s finální platností vysvětlit rozdíl mezi bitem a bajtem ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : BAJT (BYTE) = 8 bitov

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Kermitak : jaky uplink ? akoze zagreguje viac ludi a tam uz nema uplink dimenzovany ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : BAJT (BYTE) = 8 bitov
Čili obojí je jednotka informace ? A jaký má ten bajt význam (kromě toho že je 8 bitů). Nebylo by jednodušší prostě říct 8 bitů ?

Kdyby byl třeba gram a grem (= 8 gramů) taky by to asi dost mátlo :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : data sa vacsinou uchovavaju v BAJTOCH , takze aj velkost pamate sa udava v bajtoch .. ale prenos je seriovy , takze sa vacsinou udava v bitoch/s ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ivo píše:
Pytkin píše:Ivo : BAJT (BYTE) = 8 bitov
Čili obojí je jednotka informace ? A jaký má ten bajt význam (kromě toho že je 8 bitů). Nebylo by jednodušší prostě říct 8 bitů ?
Je to historicka vec, v dobe vzniku slovo Byte oznacovalo nejvetsi kousek informace, kterou vetsina tehdejsich pocitacu umela zpracovat v jednom taktu (8 bitu)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše: Je to historicka vec, v dobe vzniku slovo Byte oznacovalo nejvetsi kousek informace, kterou vetsina tehdejsich pocitacu umela zpracovat v jednom taktu (8 bitu)
ano - pochází to od slova "to bite" = ukousnout :lol: (největší informační sousto)

Odpovědět