Firewire řadič pod Win7 64bit

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6445
Registrován: 12 led 2005 23:43

Re: Firewire řadič pod Win7 64bit

Příspěvek od Kermitak » 31 bře 2010 16:01

Chci tim jen rict, ze Belkin nebo Kouwell je na jedno brdo, nedivil bych se, kdyby jen implementovali referencni design k tomu cipu.

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 14:43

Re: Firewire řadič pod Win7 64bit

Příspěvek od kexik » 31 bře 2010 16:56

no to kazdopadne implementuju... ved si porovnaj vizualne nejake dva fw radice... este aj umiestnenie chipu na doske je rovnake :)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Firewire řadič pod Win7 64bit

Příspěvek od Ondra P. » 31 bře 2010 20:33

Proc kupovat FW radic s TI kdyz tam je na desce... ?

Kazdopadne ja mel Gigabyte taky a musel jsem ji vymenit za ASUS , protoze mi tam RME nefachala spravne a to jsem zkousel i jiny radic... rekl bych ze ten problem je v desce jako takovy dohrmady s win7...

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Firewire řadič pod Win7 64bit

Příspěvek od Fractal » 31 bře 2010 21:15

Ekeaze: No tak to potěš koště :shock:

rrave
Příspěvky: 16
Registrován: 28 dub 2008 13:16

Re: Firewire řadič pod Win7 64bit

Příspěvek od rrave » 31 bře 2010 22:18

...ještě jedna věc je dost důležitá

v BIOSu je potřeba nastavit CPU EIST na DISABLED!!!

Byla to jedna z prvních věcí, které jsem tenkrát na fórech objevil a včera jsem na to úplně zapomněl, sorry.

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Firewire řadič pod Win7 64bit

Příspěvek od Fractal » 01 dub 2010 12:58

Ráno mi přišel nový pci FW řadič s TI chipem - pořád stejný výsledek, vynechávání zvuku, krve by se mě nedořezal.
ALE na cubase.net foru mi poradil jeden blessed guy užít 1.5.0 ovladač pro mr816 a světe div se - vše funguje jak má (tedy doufám, zase jsem ještě uplně všecky funkce nezkoušel)

Mám ve vlasech šediny a nechápu jak je možné že starší ovladač (ob dvě verze!!!) funguje lépe než poslední releasnutý.

Pochybuju že by to bylo způsobeno EIST, C1E, nebo nějakým nastavením vizualizací ve windows, jediné co za to může je fw driver od yamahy.

Takže teďka jedu na legacy bus driveru s 1.5.0 yamaha driverem a vše ok.

Ekeaze: Představ si že už sem si vybíral ASUS desku a hrozil se nad tím to celé vymontovávat a smontovávat :lol:

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Firewire řadič pod Win7 64bit

Příspěvek od Ondra P. » 01 dub 2010 14:55

Tak hlavne ze to funguje... ja sem to resil ctvrt roku, bylo to o nervy :)

Uživatelský avatar
Fractal
Příspěvky: 2676
Registrován: 10 dub 2004 14:54

Re: Firewire řadič pod Win7 64bit

Příspěvek od Fractal » 01 dub 2010 16:08

Ekeaze: Jojo, je to brutalni jak takove veci dovedou vytrhnout cloveka z klidu. Stejne nikdy nepochopim, jak si muzou tak dobre zavedene firmy dovolit po 2 letech uvedeni produktu na trh mit jeste nefunkcni, nedoladene ovladace. Vsechno tohle me jenom utvrzuje v tom, ze muj budouci DAW pobezí na Applu 8)

Uživatelský avatar
Ondra P.
Příspěvky: 2028
Registrován: 24 črc 2002 21:30

Re: Firewire řadič pod Win7 64bit

Příspěvek od Ondra P. » 01 dub 2010 16:41

Fractal píše:Ekeaze: Jojo, je to brutalni jak takove veci dovedou vytrhnout cloveka z klidu. Stejne nikdy nepochopim, jak si muzou tak dobre zavedene firmy dovolit po 2 letech uvedeni produktu na trh mit jeste nefunkcni, nedoladene ovladace. Vsechno tohle me jenom utvrzuje v tom, ze muj budouci DAW pobezí na Applu 8)
protoze muze byt zadrhel v ty desce a win7... treba vsade se rikalo ze ten novej FW driver co je ve Win7 je pojebanej a prave je lepci instalnout ten Legacy... treba ten muj gigabyte mel tak TI FW a ted ten asus ma nejakej horsi chip a facha to vse normal..
Kazdopadne ja uz na Applu jedu... zatim setrim na MAC PRO do te doby pojedu na Macbook Pro + Hackintosh, kde mam pretaktovanej Q6700 2,6 ghz na 3,6ghz... facha to tam vse lip jak ve widlich a to je to podelanej hackintosh :)

KonradOx
Příspěvky: 39
Registrován: 03 bře 2010 00:34

Re: Firewire řadič pod Win7 64bit

Příspěvek od KonradOx » 18 dub 2010 23:04

Ešte mohol byť problém v konflikte driverov z...ktovie čím. Vyskúšal by som počítač preklepnúť DPC Latency Checker-om (viz starší, 1príspevkový thread)

Odpovědět