Frustrace v PC síti ...

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Frustrace v PC síti ...

Příspěvek od Ivo »

Mám propojený notebook (vista) se studiovým počítačem (PC) - přes eternet router. Vidí se navzájem, přehazují se soubory, ale zůstává to nevyzpytatelnou loterií ... chvíli to funguje tak, chvíli onak. Studiový počítač (IVO-GB) vidím přez zástupce na notebooku a můžu přehazovat soubory. Přesto najednou přestal být součástí sítě a i když tam je (vlevo), tak tam není (vpravo + zobrazit zařízení a počítače v síti):

Obrázek

A najednou se přestal zobrazovat i total commanderu atd. (zůstává jen IVO-PC = notebook), čili nemůžu přímo uploadovat/downloadovat z ftp na studiový počítač. A přitom včera to v pohodě šlo)

Fakt to nechápu - je tam a přitom v síti "není". Mám někdo nějakou radu nebo tip. Už je to trochu ubíjející ... Díky ..

Kdyby to nefungovalo vůbec, pochopil bych že něco není v pořádku. ALe přes zástupce na ploše do toho IVO-GB vidím a můžu uvnitř něj dělat co chci... Tak proč není jako součást sítě ??

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

neni v inej workgrupe ? vtedy ho v browseri nevidis .. ale zastupca sa na neho dostane ..

kexik

Příspěvek od kexik »

ivo: este mas variant vysrat sa na microsoft network; ked ti ide len o file sharing, nainstaluj si na ten laptop nejaky jednoduchy ftp server... cezen mozes uploadovat data na laptop aj stahovat z laptopu, co je myslim to co potrebujes

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nakonec jsem to (úspěšně) udělal tak že jsem z notebooku dal "připojit sítovou jednotku" a pěkně po jednom podle IP adresy studiového počítače připojil jednotlivé disky. Od té doby tam jsou a je to v pohodě (mám je přímo v seznamu disků na "Tento počítač". Co je ale pořád divné , že z velkého počítače nemám přístup na notebook - vidím ho tam, mám ho připojený jako sítovou jednotku, ale "přístup odepřen". A přitom na notebooku jsem umožnil sharing všeho ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : uz som ti viac krat hovoril , ze vo viste sa musi cosi kdesi zapnut .. tiez sme tu v praci pol roka sa nevedeli dostat kolegovi na notebook .. potom dalsi kolega vyrazne dlho googlil az to nasiel .. ale neviem co to je .. skus googlit ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Našel jsem celý postup, provedl podle něj (v podstatě jsem to už měl), ale stejně to nefunguje. Hlavní věc je že to funguje aspon jednostranně ...

BS

Příspěvek od BS »

tobe to nefunguje pres namapovany sitovy disk?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : mas zapnute UAC ? ak ano , neni to tym ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : mas zapnute UAC ? ak ano , neni to tym ?
Co je to UAC ? Myslíš ve Vistách ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : V useroch sa da vypnut UAC .. neviem ako je to po cesky .. User Access Controll .. Ked to vypnes , casto vela veci ktore nefunguju , zacne fungovat ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:Ivo : V useroch sa da vypnut UAC .. neviem ako je to po cesky .. User Access Controll .. Ked to vypnes , casto vela veci ktore nefunguju , zacne fungovat ..
Jo - tak to mám vypnuté permanentně, bez toho jsou Visty skoro nepoužitelné ...

Odpovědět