HiEnd A/D prevodnik

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

HiEnd A/D prevodnik

Příspěvek od Pytkin »

Priatelia .. Kto sa vyzna v HiEnd A/D prevodnikoch .. Co by ste doporucili na prevod starych nahravok z analogovych pasov na DVD Audio ?

matucha

Příspěvek od matucha »

no asi nejlip financne/vykonove vychazi Lavry Blue ($1680), daj se do toho pak pridat este dalsi moduly, jak AD, tak DA

jinak apogee rosetta 200, mozna miniMe (ale to spis jako nouze)

mozna mytek AD

hm a to je asi vse, protoze Prism, DCS, Weiss uz se nachazej spis okolo 200k a to je sakra mnoho ;-\

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

High-end AD převodníky jsem docela podrobně zkoumal, takže myslím nějakou představu mám. Jednoznačně jsem si ověřil, že AD převodník je jednou z vůbec nejdůležitějších součástí celého systému a i sebelepší mikrofony-předzesilovače atd. budou znít jen velmi průměrně s průměrným AD převodníkem.
Je tu několik kategorií:
naprostý (a slyšitelný) low end: Delta, M-audio karty a všechny podobné PC karty , Digi 001,002, Motu atd.
nižší střední třída: RME, Swissonic, Lucid, Apogee (Rosetta, PSX-100) atd.
značně vyšší střední třída: Mytek apod.
high-end - Lavry Blue, Prism ...
absolutní high-end - Lavry Gold, dcS, Weiss, Meitner atd.

Dlouhodobě jsem si prošel Apogee Rosettu, Mytek a Lavry Blue. Apogee byl velký skok od Digi 001, Mytek veliký skok od Apogee (má ale takové jemné "chvění na výškách", Lavry je asi konečná stanice - naprosto čisté, průzračné, teplé. Rozdíly mezi high-endem a absolutním high-endem jsou v řádech tisíců dolarů a zároveň v několika procentech zvuku.
V poměru cena-výkon (=špičková zvuková kvalita) asi momentálně není nic lepšího než Lavry Blue. Je to modulární struktura a do 1U racku se dají kombinovat AD a DA moduly dle výběru. 2ch AD stojí kolem 1650 USD. Jsou všeobecně považovány za jedny z vůbec nejlepších.
www.lavryengineering.com
Naposledy upravil(a) Ivo dne 08 dub 2005 01:04, celkem upraveno 1 x.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Matucha mě předběhl o 4 minuty :-)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo: Swissonic bych dal spise do toho low-endu, rozhodne bych ho neradil vedle RME a Apogee. Slysel jsem od nich nejaky externi prevodnik a teda Audiophile 2496 hraje rozhodne lip... :)
Jinak mam zlepsovaci navrh. Co misto pojmu high-end a absolutni high-end pouzivat vyssi trida a high-end ? ;-)

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

Rme je o dost horsi nez RME
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

matucha

Příspěvek od matucha »

to sem nepochopil

kazdopadne este sme uplne zapomeli na Cranesong, nedela sice cisty prevodniky, ale taky se tak da pouzivat

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Asi jsme zapomněli na mnohem víc věcí - ale uvedli ty nejznámější a v některých případech i podrobně vyzkoušené. Takže mohu-li za sebe doporučit - jednoznačně Lavry Blue

shagy

Příspěvek od shagy »

ivo) takze doporucujes lavry??? robi niekto zastupnie CZ/SK
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Z toho , co jsem měl možnost zatím vyzkoušet (Apogee, Mytek, Lavry) je Lavry jednoznačně nejlepší (AD i DA). Já jsem si to objednával přes Mediaport, teď tam budou objednávat další kus pro někoho jiného, takže už se pomalu stávají zdejším "zastoupením"
www.mediaport.cz (pan Janouch)
Nikdo to sem nedováží a můj kus (4x AD a 2x DA) je zatím jediný v Československu pokud vím.

shagy

Příspěvek od shagy »

tazke ty cez to nahravas a z 2xDA ides do monitorov...tazke zvukova karta Ti len obsluhuje DAW SW...???
http://www.shagy.sk - zvuk nazivo aj v studiu

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Zvuková karta obsahuje jen 16 AES EBU I/O (Lynx L22 + LS AES), to je jediné co potřebuji (ještě tím propojuji Lexicona). L22 má i jeden analogový I/O, což využívám když třeba monituruji procesování přes Millennia EQ (do doby než ještě doplním další 2 DA Lavry modul ...)

matucha

Příspěvek od matucha »

jinak lavry beha jen pres AES/EBU... tj musis mit volnej spdif, kterej na aes prevedes... nebo mit nejakou kartu, ktera to umi... hm a tech je malo... vim jenom o Lynxu

pm

Příspěvek od pm »

MOTU 896HD nebo Traveler.. ale to mi pride dost zhuverily kupovat si tohle jako stereo AES/EBU interface..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jo, to jsem zapomněl říct, že Lavry nemá žádné I/O pestrosti, ale jen AES EBU. Ale převést AES EBU na SPDIF input je mnohem snadnější než naopak. AD má ale pár extra srandiček jako analogová a digitální saturace, dither, peakhold, wide-narrow rate, a též pořádný úrovnový ukazatel

Odpovědět