High End Studio PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
PELF
Profesionál

Re: High End Studio PC

Příspěvek od PELF »

třeba Motu má přímo v návodu nejprve instalaci driveru a potom vložení karty do desky, u Iva jsme zkoušeli všechny varianty, ale základní problém je, že počítač ani v biosu, ani ve Win neviděl žádný přidaný HW (RME) do PCI, takže samotné drivery k ničemu nebyly... navíc jak píše Ivo, ve dvou ze tří PCI slotů způsobovala karta vs. deska uplné zamrznutí PC už při startu biosu, ve třetím (nejspodnějším) PCI slotu sice počítač naběhl, ale nenašel žádný nový HW... tipuju to buď na vzájemnou nekompatibilitu, nebo rovnou na vadnou desku
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nejake zmeny v biose nepomohli ? najnovsi bios ? vypnut ACPI 2.0 ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Napsal jsem do RME co by k tomu mohli říct ... Pokud je tahle AES-32 karta nekompatibilní s novým chipsetem H67 (který je k tomuto procesoru ve všech deskách i jiných výrobců), bude to problém ...

matucha

Příspěvek od matucha »

Jestli takhle blbne i graficka karta, tak to fakt vypada na tu zakladni desku... vratil bych ji.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ona blbne tehdy když je tam to RME ... když nem funguje normálně. Ted mi volal prodejce že tam zkoušeli dávat jiné PCI karty (zvukovku, sítovou, grafiku) a všechno funguje normálně.

Z RME mi zase napsali: "I'm afraid I have no solution or explanation. There is little feedback on these systems so far, esp. because of the delay that was due to the bug.

Please try deactivating all power management options in the BIOS and test again. I have a contact at Intel, whom I could ask, he could maybe forward it to their support. Not sure whether they will be able to reproduce it, though. There are no known issues with the AES-32."

Čili jinými slovy ted můžu strávit plodných pár dnů frustrujícím zkoušením a testováním věcí, které by měly hned normálně fungovat. A každý si myslí že je to problém toho druhého, protože kombinací HW, driverů atd je nekonečně mnoho ... a vzniká nepředvídatelný bordel .. Welcome in PC world :(

Čili výsledek bude že mám nový počítač, který v pohodě funguje na všechno ostatní, mám RME kartu, která funguje jinde a je mi to obojí na nic :(

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Ivo píše: Otázka JAKOU DESKU TAM ZKUSIT DÁT ?
pokud se nechce zbavovat RME, tak bys asi mel zvazovat uplneho opusteni te myslenky, ze budes mit posledni radu procesoru.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

A jak pise Pytkin, vypnout acpi jsi zkousel?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jsme domluveni s technikem že on upgraduje bios, vypneme acpi, já tam flashnu nejnovější firmware a v pátek to tam pujdeme zkusit a pak uvidíme :shock:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

sorry ze jsem chytrej, ale prvni co jste meli udelat pri problemem s bootovanim, bylo flashnout bios na posledni, pripadne jinou verzi. urcite to boli min, nez preinstalovavat wokna, jestli nemas obraz disku..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

biscuit píše:sorry ze jsem chytrej, ale prvni co jste meli udelat pri problemem s bootovanim, bylo flashnout bios na posledni, pripadne jinou verzi. urcite to boli min, nez preinstalovavat wokna, jestli nemas obraz disku..
A to jak asi když ses ani do biosu nedostal ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ak si sa nedostal do biosu , tak snad ani neslo instalovat okna ... ci hej ?

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

No pockej, jestli se nedostanes do biosu, tak je evidentne vadna deska. Nebo uz se uplne ztracim.

Settler

Příspěvek od Settler »

Ivo píše:Začalo to tím že nefungovaly LCD monitory ... za žádnou cenu nešly, i když v pořádku propojeny. Po marných dlouhých všestranných snahách nás už zoufale nenapadlo nic jiného, než tam dát grafickou kartu ze starého počítače. A kupodivu monitor se rozsvítil. A pak i kupodivu monitory fungovaly při zapojení do integrované grafiky na desce. Ovšem jen do okamžiku než se vytáhla ta samostatná grafická karta (asi fungovala jako katalyzátor ...) .
V BIOSu je na deskach s integrovanou grafikou prepinac, na ktere jadro ma PC pri bootu sahat jako prvni.. znaci se to nejcasteji jako onboard / PEG (PCI-Express) apod.. podle me je tohle dusledek pouze tohohle prepinace.. mas nastaveno PEG a kdyz grafika neni v PC, deska ma problem.. prepnout na Onboard a PC zacne najizdet tak jak ma..
Ivo píše:Poté se objevila na obrazovce černá hláška system 32/hall.dll cannot be found nelze nastartovat windows ...
Tahle vec se objevuje obcas po resetu CMOS, spise vyjimecne, jinak jde o chybu v Boot.ini pripadne poskozene rovnou ono DLL.. tady bych rekl tedy konflikt s nejakym ze zarizeni, ktere asi pri bootu rozjizdi nejaky zavadec..

Obecne, kdyz si to teda ctu, tak klasicky problem mezi stolem a zidli podporeny o nekompatibilni kartu.. nesvadejte vsechno na ty Windows.. to, ze neco resite cely den neznamena, ze se to neda vyresit behem 10min, kdyz clovek vi co dela.. a tim tady nechci nejak flamovat a nekoho urazet.. jen hold ne za vsechno muzou okna.. obzvlaste Win7 proste nemaj problemy skoro vubec...

Ke karte jeste snad.. nejde o konflikty v IRQ..?
Zkus z PC vytahat vsechno nepotrebne.. krome one RME.. najed do biosu a vsechno zakaz.. ale vsechno.. USBcka, sitovku, forewire, klidne i vetve na radici, ktere nepouzivas.. proste co jde zakazat, zakaz.. protoze tohle nejak smrdi.. v navrhu karty problem byt nemuze.. fyzicka kompatibilita je na novych boardech popredu se zpetnou kompatibilitou..

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Jen se trosku vratim k te instalaci ovladacu pred/po HW. Ja to resim tak, ze dam HW napred, ale nenecham Windows nic nainstalovat. Kdyz se to zepta na ovladac, tak se snazim vsechno vystornovat a podle vseho tam Windows nic nenacpou, takze nemuzou s nicim kolidovat. Uz jsem takhle instaloval kopu zarizeni a nemel jsem problem.

EDIT: Mimochodem konflikt IRQ jsem nezazil uz leta.
Naposledy upravil(a) Wohma dne 16 bře 2011 17:34, celkem upraveno 1 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Settler: thumbs up :)

Odpovědět