High End Studio PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Pytkin »

tiez mi to pride divne .. nic podobne som nezazil , ze by daka karta zabranila tomu vojst do biosu ..

biscuit

Příspěvek od biscuit »

Ivo píše:A to jak asi když ses ani do biosu nedostal ?
no samozrejme tak, ze bych se vratil k posledni funkcni konfiguraci - tzn., ze bych vyndal rme.
ale fakt to neber jako radu po bitve ;) ja vim ze se to dobre keca od stolu 8)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsme to zkoušeli přímo u technika u prodejce, přinesl jsem RME a dopadlo to podobně, při všech možných variantách, procesech, nastaveních Biosu atd je výsledek stejný: ve dvou slotech nastane kolaps (písknutí) před spuštěním systému. Ve třetím slotu je cosi zaregistrováno, při instalaci ovladačů ale nelze normálně spustit. Co je ale trošku divné je i to, že jsou -li nainstalovány ovladače a karta je vytažena, při spouštění windows nastává modrá smrt ...

RME ovladače i firmware jsou přes rok staré, je možné že chlapci zaspali dobu ? Kromě toho možná je i nějaká souvislost v tom , že tahle RME kartu je pro PCI 2.1, kdežto ted už jsou PCI 2.3 ?

Na druhé straně je zase možná trochu divné že ve dvou PCI slotech to kolabuje, v třetím to není vidět a nastartuje se - ty PCI sloty by se aspon měly chovat stejně ?

Budou tam mít podobný počítač (i7) příští týden, tak to ještě zkusíme v něm. Pokud se to i v něm projeví takto, je to jasné (RME), pokud ne, tak je jasné problém bude v mém počítači.

Takže uvidíme :(

Settler píše:
Obecne, kdyz si to teda ctu, tak klasicky problem mezi stolem a zidli .. to, ze neco resite cely den neznamena, ze se to neda vyresit behem 10min, kdyz clovek vi co dela..
Tyhle nafoukané otřepané pindy si laskavě nech pro sebe, fakt na ně nejsem zvědavý ...

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

no tak jsem aspoň rád, že jsme na něco nezapomněli a vyzkoušeli jsme vše, co se dalo :wink:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Settler

Příspěvek od Settler »

Ivo píše:Tyhle nafoukané otřepané pindy si laskavě nech pro sebe, fakt na ně nejsem zvědavý ...
Koukam, ze nejsi zvedavy ani na to, sednout a precit board book.. neschopnost pouzivat google neni taky zadna moje nafoukanost.. kdyz napisu, ze to je tvoje hloupost, zacnes se tady vztekat jeste vice.. takze to radeji nenapisu.. viz grafika, viz kecy o oknech.. jeste se vztekej.. :roll:
Klidne se rozkrajej, ale vetsina tech hruz, ktere jsi tady vyjmenoval a se kterou si tyden lames hlavu, jsou resitelne dvema kliknutima v biosu..

K PCI a RME.. jde ciste o revizi karty kterou mas.. podle toho, jak je stara lze pak jasne rict, jestli jsi cele to tvoje martirium absolvoval uplne zbytecne..
starsi revize mely nativnich 5V... PCI 2.3 uz samozrejme zadynch 5V nema..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo : no podla toho co popisujes , sa ale da vojst do biosu ..

to nejak nekoresponduje s tvojou spravou :
Ivo píše:
biscuit píše:sorry ze jsem chytrej, ale prvni co jste meli udelat pri problemem s bootovanim, bylo flashnout bios na posledni, pripadne jinou verzi. urcite to boli min, nez preinstalovavat wokna, jestli nemas obraz disku..
A to jak asi když ses ani do biosu nedostal ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Asi jsem se nepřesně vyjádřil a s tím biosem to byla věc jen určitého momentu ...

Znovu jsem se obrátil RME a taky situaci popsal v RME foru, tak uvidíme ...

Jinak Settlere, dal jsem si tě trvale do "ignore user" a vztekáš se tady (permanentně v jakémkoliv topicu) pouze ty a trochu se už nad sebou zamysli, když si toho nejsi vědom ...

Settler

Příspěvek od Settler »

Ivo píše:Asi jsem se nepřesně vyjádřil a s tím biosem to byla věc jen určitého momentu ...
Toho momentu, kdy se resilo co je to BIOS..? tak to totiz vypada.. :)
Ivo píše:Jinak Settlere, dal jsem si tě trvale do "ignore user" a vztekáš se tady (permanentně v jakémkoliv topicu) pouze ty a trochu se už nad sebou zamysli, když si toho nejsi vědom ...
No problem.. i kdyz to ted uz asi nevidis.. dal vymenuj komponenty.. reinstalluj okna.. a dal si davej do ignore listu lidi, kteri ti jasne a na rovnu reknou, jaka jsou fakta a jaka je ralita.. ta je takova, ze vubec, ale vubec nevis, co s tim PC delas, presto se radeji budu hadat nez abych se zeptal.. jinak tedy tva zvidavost je na snade, protoze vubec netusim, kde jsi prisel na to, ze se vztekam.. jen jsem naprosto klidne a uprimne rekl, ze tomu PC nic neni a ze je jen potreba vedet, do ceho vrtam.. ani brvou jse u toho nehnul.. ver mi.. :)
Kamarad, se kterym jsi z toho PC uz malem postavil traktor ti urcite poradi lepe.. :wink:

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Nevím jestli kamarád, ale že by ani profíci, kteří ten počítač stavěli, byli tak neschopní a neznali to co ty, Settlere? Myslím,že už jsem se taky v pár traktorech hrabal a z toho co se tady všechno vyjmenovalo, jsme to i vyzkoušeli... nějaké nové užitečné podněty? Nebo už jen kecy?
Studio ATLAS

Settler

Příspěvek od Settler »

Zase nam to zacina stejne.. vsichni utoci aby mi mohli najednou rict, jak zurim, vstekam se a jsem agresivni.. vy jste tady fakt banda ale uplnejch magoru.. :)

Ja napsal co bylo treba.. ctete uz misto tech debilnich kecu..!!! ja se tady s vama nebudu hadat proto, ze nejakou lamu urazilo ze mu nekdo do oci rekl, ze vsechno delal spatne..
Nyni tedy i pro tebe jeste jednou znovu (nevim proc, ale naivne jsem se domnival, ze muzika je jakymsi smerem poukazujicim na inteligenci.. evidentne neni).. stare revize AES32 potrebovaly 5V..

ad. odbornici, co to skladali.. tim myslis ty manipulativni delniky se stredni skolou, kteri se tim zivi proto, ze je nikam nevzali..? nebo kdo si myslsi ze sklada to lego, kteremu vsichni rikame PC.. ten kluk kterej tam s vama do toho kouka o tom vi uplne stejny prd.. navic s rozdilem toho, ze jemu je uplne, ale uplne jedno jestli to nekdy bude fungovat..
Naposledy upravil(a) Settler dne 18 bře 2011 10:14, celkem upraveno 1 x.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

pelf : to stavala daka specializovana firma na pocitace do zvukovych studii ? lebo ak to staval bezny PC skladackari .. Tak ty vedia prd .. To su robotnici ... Nie vedci ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

hoši hoši, moc to prožíváte, tady abych si opravdu hlídal každé slovo.. neřešte kdo je odborník, kdo magor, kdo dělník, kdo ví prd a kdo naopak všemu rozumí, v tom už mám teď jasno, stačí si projet tuhle debatu... děkuji, hlavní je výsledek a tím je, že v téhle sestavě to prostě nejede :wink:
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Standardní PCI zvuková karta potřebuje k vložení do počítače vědce ? Čím to potom je, že ten úkon bez problému zvládnu i já (v jiném počítači) a spousta jiných ? :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : nie to nie .. ale ked nastane problem , tak vtedy uz ten robotnik pri pase na to nestaci a treba vedca ..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

tak ještě že tady máme takovou vědeckou základnu :)
Studio ATLAS

Odpovědět