High End Studio PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Vlad » 20 led 2011 15:04

to zalezi jakou si koupis desku a tusim ze se delaji desky s DVI a HDMI vystupem (nektery maji 2x HDMI)

matucha
Příspěvky: 5036
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: High End Studio PC

Příspěvek od matucha » 20 led 2011 15:12

Trochu polemiky z moji strany. Ma smysl upgradovat z Q6600 na i7 a spol? Nerikam, ze i7 neni rychlejsi, ale Q6600 je na audio i na pomerne velky a narocny mixy dost vykonna vec. Me to pride jako upgrade pro upgrade.

Jasne prechod na W7 a doplneni pameti a vubec reinstalace cely ty veci na cisto urcite udela dobrotu. Ale kvuli tomu neni potreba kupovat novy zelezo.


Hm... sem zvedavej, co na to lidi, co ty vykony opravdu porovnavali.


Sam mam vicemene to samy v zeleze a vykon mi neschazi. Pridam ram, hodim w7 kvuli c6 a budu ok prima jednicka ;).

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: High End Studio PC

Příspěvek od biscuit » 20 led 2011 15:13

kermitak: dik ;)

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Kermitak » 20 led 2011 15:22

biscuit: nz
matucha: jestli to ma smysl je spis otazka pro Iva, on musi vedet, jestli potrebuje vetsi vykon nebo ne. Pokud ano, pak je rozdil mezi Q6600 a treba tim, co jsem posilal, znacnej.

matucha
Příspěvky: 5036
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: High End Studio PC

Příspěvek od matucha » 20 led 2011 15:34

V procentech kolik tak? Mimochodem kdyz vysly i7 a ja koukal na vykon, tak to vsechno bylo v ramci max 20% u tech nejrychlejsich drahejch. To mi pripadalo uplne zanedbatelny.

Uživatelský avatar
hombrefeo
Příspěvky: 3086
Registrován: 25 čer 2009 23:19

Re: High End Studio PC

Příspěvek od hombrefeo » 20 led 2011 15:38

take bych Q6600 jeste nezatracoval, radeji poresit ty SSD disky a raid
Naposledy upravil(a) hombrefeo dne 20 led 2011 15:41, celkem upraveno 1 x.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Ivo » 20 led 2011 15:40

No vzhledem k tomu, že tu (rozpadající se) krabici už mám 7 let, zdroj 300 W atd. možná bych si ten upgrade železa zasloužil :)

A taky než na to W7 všechno super pracně nainstaluju (a postupně si budu uvědomovat co všechno tam ještě nemám ...), zprovozním sít s notebookem atd., můžu v pohodě ještě pracovat na starém a nezbláznit se z toho hned :))

A až se ten nový zaběhne, tak ten starý se dá ještě za pár korun prodat ?

Uživatelský avatar
biscuit
Příspěvky: 8803
Registrován: 22 črc 2004 02:58

Re: High End Studio PC

Příspěvek od biscuit » 20 led 2011 15:55

to zalezi, jak dlouho to budes zprovoznovat :-D

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Kermitak » 20 led 2011 15:59

matucha: hrozne zalezi, co presne ty benchmarky merej. Ja jsem v praci porovnaval nejakou starsi i7 se serverovou verzi ty q6600 a v nasich integer custom benchmarkach byl rozdil zhruba 35% na core (ale uz si nepamatuju, jak to bylo taktovany). V audiu te zajimaj hlavne fp operace a tam by iirc mel byt rozdil mezi temahle dvema architekturama jeste trochu vetsi.

matucha
Příspěvky: 5036
Registrován: 24 kvě 2002 19:30

Re: High End Studio PC

Příspěvek od matucha » 20 led 2011 16:22

Me prisly nejrelevantnejsi 3d rendrovaci... a tam to bylo tak nejak... i tech 35% je celkem zanedbatelny, 2x-3x rychlejsi by pro me byl argument.

No ale jestli ma ivo uz nespolehlivy zelezo, tak to chapu. Jenom vetsinou je nespolehlivej akorat zaplevelenej system nebo spatny nastaveni zeleza.

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Kermitak » 20 led 2011 16:44

No taky je dulezity, aby ta jeho deska tu pamet vubec spapala. Moje deska s Q6600 ma na 4GB strop, resp. sezere i 8GB, ale pak se ta pamet hrozne podtaktuje.

Uživatelský avatar
Ivo
Moderátor
Příspěvky: 11516
Registrován: 19 črc 2003 06:02

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Ivo » 20 led 2011 16:46

No vzhledem k tomu že je to v rámci dané krabice už druhý setup (měnila se deska a procesor) a pořá to dělá v rámci Samplitude nějaké neplechy (občasné dropy = lost ASIO buffers atd., což se řešilo všemi možnými zkoumáními atd., možná ani ten 300 W zdroj není už to pravé atd.), tak si říkám že začít na zelené louce by možná bylo fajn ...

Uživatelský avatar
Vlad
Příspěvky: 1022
Registrován: 27 bře 2006 19:34

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Vlad » 20 led 2011 16:57

takovej rychlopokus o novou sestavu:
http://pc204c.fzu.cz:8080/~ezone/vlad/p ... proiva.JPG
cena celkem je 28tis s DPH
da se usetrit levnejsi variantou:
zdroj, skrin (mam slabost pro Antec), SSD (tem moc nerozumim) a hlavne CPU.
Myslim ze Core i7 - 2600 je zbytecny luxus.
Ale proti gustu . . . . .

Deska je Intel :wink: a ma vystup DVI a HDMI (redukce HDMI-DVI vyjde na 120,- Kc)
Pameti jsem moc nezkoumal, dalo by se taky laborovat
Chladic na CPU je boxovanej, coz ale nevadi. popr. se da dokoupit Arctic za cca 500,-

Uživatelský avatar
Kermitak
Moderátor
Příspěvky: 6446
Registrován: 12 led 2005 22:43

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Kermitak » 20 led 2011 18:35

Pekny, videl bych to podobne. Mozna by stalo za to zauvazovat, jestli nejit do desky s vice PCI-e slotama na ukor PCI.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21268
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Pytkin » 20 led 2011 18:38

Ja by som dnes urcite siel do Sandy Bridge .. Podla toho co som si o tom cital , je to dost zaujimave .. A cenu su OK ..

Odpovědět