High End Studio PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Pytkin
Moderátor

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Pytkin »

to jo .. tu sme samy vedec ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Možná to celé bude prozaičtější. Vidím 2 pravděpodobné možnosti (které se ukáží během pár dnů - čekám i na odpověd RME)

1) tahle konkrétní deska je v něčem vadná - vyzkoušíme v jiné

2) AES-32 v současném stavu a revizi není kompatibilní s touto sestavou

Vzhledem k tomu že Carloff jak říká už delší dobu používá jinou RME PCI HDSP kartu (Hammerfall) s i7 procesorem a MB Asus P6B a bez problémů, tak možná zdroj potíží může být v té mé MB ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo ; aha .. keby si si nedal settlera do ignore listu , tak by si si precital , ze AES-32 potrebuje 5V a tvoja doska ich na PCI nema .. uz ti to pisal asi 3x ..

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

v jednom pocitaci mam ASUS P6TD DELUXE s I7 3.06 , jedna z karet uvnitr je jedna z prvnich HDSP karet s multiface PCI- zadny problem...
vyzkousel bych jinou desku...
moje deska ma PCI 3.0 takze taky ne 5V ..myslim ze ivova karta je asi o 5 roku mladsi nez moje..
tim padem se mi zda nelogicke aby moje chodila a jeho ne
Naposledy upravil(a) carloff dne 18 bře 2011 10:34, celkem upraveno 1 x.
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Pytkin píše: uz ti to pisal asi 3x ..
ano, a přitom stačilo pouze jednou a bez dalších duchaplných připomínek... pak by si ho nejspíš Ivo do ignorace nedal :wink:

Carloff: taky bych to viděl na jinou desku, to bude taky levnější řešení, než výměna RME
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

ps ta sama karta chodi jak hodinky s mesic starou deskou Gigabyte X58A-UD5 plus Procesor Intel Core i7 980X dival sjem se kdy jsem ji kupoval byl to konec roku 2004
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já mám ve starém počítači tuhle desku http://zakladni-desky.heureka.cz/gigaby ... e/#section a AES-32 tam bez problému funguje

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo píše:Jinak Settlere, dal jsem si tě trvale do "ignore user" a vztekáš se tady (permanentně v jakémkoliv topicu) pouze ty a trochu se už nad sebou zamysli, když si toho nejsi vědom ...
Ivo..?
Settler v klidu pronesl poznamku, ktera je vecna a pravdiva a tvoji reakci absolutne nechapu, jako wtf...?
EDIT: Jak uz bylo napsano, pocitac ti slozi jakejkoliv trouba se zakladkou, ale pokud se objevi problem, je na to treba cloveka, ktery vi, jak to funguje a idealne ma zkusenosti s konkretnimi komponentami, coz drtiva vetsina tech joudu stavecu nesplnuje. Samozrejme se nechci nijak dotknout Pelfa, o jeho znalostech nevim zhola nic, ale taky jsem z toho tveho popisu mel dojem, ze jste na to sli spis stylem pokus omyl...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja som pouzival v studiu tuto dosku http://www.tyan.com/product_board_detail.aspx?pid=43

v nej 2x RME 9652 .. tiez to fungovalo ..

RIESI TOTO NEJAKO DANY PROBLEM ?

EDIT : Kermitak : zdielam tvoj nazor ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:
Ivo..?
Settler v klidu pronesl poznamku, ktera je vecna a pravdiva a tvoji reakci absolutne nechapu, jako wtf...?
Jestli označování druhých za neschopné blbce a hlupáky a sebe za génia považuješ za "v klidu" komunikaci, já ne (a nejsem sám). :wink: a je už pak jedno co je v tom balastu dál ... Slušná komunikace je myslím prvotní věc ... a pak přijdou teprve ty další ...
Kermitak píše: Jak uz bylo napsano, pocitac ti slozi jakejkoliv trouba se zakladkou, ale pokud se objevi problem, je na to treba cloveka, ktery vi, jak to funguje a idealne ma zkusenosti s konkretnimi komponentami, coz drtiva vetsina tech joudu stavecu nesplnuje. Samozrejme se nechci nijak dotknout Pelfa, o jeho znalostech nevim zhola nic, ale taky jsem z toho tveho popisu mel dojem, ze jste na to sli spis pokusem pokus omyl.
Myslím že všechny možnosti byly vyčerpány a víc už se v dané konfiguraci dělat nedá než vyzkoušet jak to funguje v jiném počítači se stejným chipsetem. Že jinde tato karta bez probémů funguje, víme, stejně jak že jiné PCI karty bez problému fungují v novém počítači.

Kromě toho myslím že PCI zvuková karta sama o sobě není zařízením, na které by bylo třeba povolávat specializované vědecké týmy, aby začala fungovat. Pokud nefunguje, je něco podstatného blbě (karta nebo počítač)
Naposledy upravil(a) Ivo dne 18 bře 2011 11:04, celkem upraveno 1 x.

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Ivo, mam pocit, ze by sis v tomhle pripade mel zamest pred vlastnim prahem:

Settler:
Obecne, kdyz si to teda ctu, tak klasicky problem mezi stolem a zidli podporeny o nekompatibilni kartu.. nesvadejte vsechno na ty Windows.. to, ze neco resite cely den neznamena, ze se to neda vyresit behem 10min, kdyz clovek vi co dela.. a tim tady nechci nejak flamovat a nekoho urazet.. jen hold ne za vsechno muzou okna.. obzvlaste Win7 proste nemaj problemy skoro vubec...

Ivo: neco o nafoukanych pindech

Nevim kdo tady prvni zacal urazet, ta jeho nasledna reakce sice neni korektni, ale vlastne se ji ani nedivim.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Takhle, nebylo by už na místě uzavřít diskusi tím, že stačilo před cca 2 stranami napsat, že je potřeba zkusit jinou desku, protože v téhle od Intelu to prostě nepůjde?
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Kermitak píše:Ivo, mam pocit, ze by sis v tomhle pripade mel zamest pred vlastnim prahem:

Settler:
Obecne, kdyz si to teda ctu, tak klasicky problem mezi stolem a zidli podporeny o nekompatibilni kartu.. nesvadejte vsechno na ty Windows.. to, ze neco resite cely den neznamena, ze se to neda vyresit behem 10min, kdyz clovek vi co dela.. a tim tady nechci nejak flamovat a nekoho urazet.. jen hold ne za vsechno muzou okna.. obzvlaste Win7 proste nemaj problemy skoro vubec...

Ivo: neco o nafoukanych pindech

Nevim kdo tady prvni zacal urazet, ta jeho nasledna reakce sice neni korektni, ale vlastne se ji ani nedivim.
Bez znalosti konkrétní situace a vyzkoušení na místě jsou tyhle osobní hodnocení trochu mimo mísu, sorry. ("mezi klávesnicí židlí, dá se to vyřešit za 10 minut když člověk víc co dělá a ne jako když se hlupák 2 dny snaží atd.)." Není vůbec vyloučené (a nanejvýš pravděpodobné) že by Settler i podobní remote vědci dopadl po x hodinách úplně stejně. Jedná se zjevně bud o závadu desky nebo nekompatilibitu karty s daným setupem. Kromě toho daný uživatel tímto způsobem komunikuje permanentně i v jiných threadech) a tímto jsem to proto v klidu uzavřel ... Tak už to neřeš ... Kromě toho ani ty faktické poznámky nebyly moc k věci ... (neřešíme jestli všechno můžou windows atd., pointa ani není grafika - která se mimochodem chová zmateně pouze při vložení RME karty, ta funguje i ve starých PCI s 3,3 V atd.)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:ivo ; aha .. keby si si nedal settlera do ignore listu , tak by si si precital , ze AES-32 potrebuje 5V a tvoja doska ich na PCI nema .. uz ti to pisal asi 3x ..
Faktem ale je že ta deska 5V PCI má (ptal jsem se na přesné specifikace). Tak nevím kde jsi přišel na to že nemá ? Ani to že někdo něco píše 3x nebo 10x, na tom asi nic nezmění :wink:

biscuit

Příspěvek od biscuit »

je to trochu ot, ale se settlerem jsem se setkal a prijde mi v pohode. urcite mi neprijde jako clovek, kterej by machroval (a to rikam i presto, ze me jeste pred tim nez jsme se potkali tady taky hnul zluci :-D ). myslim, ze bychom nemeli bejt vztahovacny, jako zensky :-) lidi jak si pak trochu vjedou do vlasu, jde intelekt stranou a to sem nepatri ;)

Odpovědět