High End Studio PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
PELF
Profesionál

Re: High End Studio PC

Příspěvek od PELF »

biscuit: když už teda OT, tak si přečti znovu a pozorně jeho "vědecké" příspěvky, jestli tohle není (slušně řečeno) namachrovanej týpek, tak pak musí být nejmíň ředitelem ČVUT, nebo rovnou Microsoftu... mě taky osobně nezná, ale už mi stihl prozradit, že stavím traktory, vím o PC úplný prd, patřím do bandy magorů a dokonce, že by muzika měla bejt jakýmsi směrem, poukazujícím na inteligenci.. ale evidentně není! :)
A podotýkám, že opravdu nejsem ženská a ani nemám diagnostikovanou narcistickou poruchu osobnosti.. jen se snažím pomoct kamarádovi.
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Settler

Příspěvek od Settler »

Ivo píše:Faktem ale je že ta deska 5V PCI má (ptal jsem se na přesné specifikace).
V tom pripade nema PCI 2.3.. tahle revize nejen ze ho nema na konektoru jako 2.2, ale dokonce uz je tohle napeti uplne odstraneno.. proste do budoucna uz jen s 66MHz a 3.3V..
U RME zacali u vetsiny vyrobku prechazet na 3V karty hned nekdy ze zacatku devadesatych let.. proto se ptam, jak je ta karta stara a co je to za serii.. podle toho se bude dat dohledat, co ji napaji..

Tady hold slysime ale bohuzel porad to same.. ptal jsem se.. nechal jsem si zjistit.. odbornici nevi.. bylo mi receno.. k MB je board book.. hned na cca 5. strance, po indexu, je kompleti specifikace desky.. s kompletnim rozpisem revizi slotu a jejich pripadnou zpetnou kompatibilitou.. :roll:
PELF píše:A podotýkám, že opravdu nejsem ženská a ani nemám diagnostikovanou narcistickou poruchu osobnosti..
Vypada to tak ale..
Je az s podivem ohledne jakych blbosti jste tschopni se tady porvat a jeste z cele tehle frasky obvinit toho, na koho utocite. :) nevermind

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Settler píše:Tady hold slysime ale bohuzel porad to same..
Ano, a vyplývá z toho něco jiného než to, že pořád dokola opakuješ to samé a jediným řešením stále zůstává již zmíněná výměna základní desky za jinou?
Studio ATLAS

Settler

Příspěvek od Settler »

Ktera taky nebude mit 5V a proto bude taky k nicemu.. :) ..dneska uz snad ani jiny boardy neexistujou.. 5V kardy jsou davny problem, ktery se tykal hlavne sitovek apod.. netvrdim samozrejme ze to musi byt vylozene tim, ale problem je urcite HW.. nejake laborace s oknama, nejake pokusy se samotnym PC.. proste deska kartu nechce.. chyby se vyskytujou v samotnem chodu.. strcit ji na test do jineho PC a v nejhorsim se ji zbavit no.. :(
Tady bylo hlavne podstatne zakazat uplne vse, co je na desce, kouknout po konfliktech zarizeni.. no..

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Settler píše: proste deska kartu nechce..
výborně, jsem rád, že jsme se konečně na něčem shodli.. kdybys pozorněji četl, zjistil bys, že já o Windows apod. nic v této diskusi nepsal... the end
Settler píše:Tady bylo hlavne podstatne zakazat uplne vse, co je na desce, kouknout po konfliktech zarizeni.. no..
a to jsem samozřejmě, i jako lama, udělal

mimochodem.. mrkni i na to, co psal Carloff :wink:
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ivo ma kartu od carloffa ? ze pise ze ta sama karta ?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše:ivo ma kartu od carloffa ? ze pise ze ta sama karta ?
Páni vědci, nechcete si to nejdřív aspoň přečíst ? :wink: :shock:

Vzhledem k tomu že Carloff jak říká už delší dobu používá jinou RME PCI HDSP kartu (Hammerfall) s i7 procesorem a MB Asus P6B a bez problémů, tak možná zdroj potíží může být v té mé MB ?

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Pytkin :)
carloff píše:v jednom pocitaci mam ASUS P6TD DELUXE s I7 3.06 , jedna z karet uvnitr je jedna z prvnich HDSP karet s multiface PCI- zadny problem...

carloff píše:ps ta sama karta chodi jak hodinky s mesic starou deskou Gigabyte X58A-UD5 plus Procesor Intel Core i7 980X dival sjem se kdy jsem ji kupoval byl to konec roku 2004
Studio ATLAS

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Jinak RME technical support taky není moc sdílný:

We have no influence on such an incompatibilty via our firmware, sorry. Other motherboards with the same chipset have a different PCB layout and a different BIOS and might work better.

Z toho vyplývá moje logická otázka:

Could you please suggest at least one motherboard with this chipset that already successfully works with AES-32 ? Thank you

A vyčerpávající odpověd:

We did not test this one, so I have no information.

Takže kdo se moc ptá, moc se dozví :)

BS

Příspěvek od BS »

Ivo: tak ono chtit od nich konkretni model MB je lehce naivni, si myslim :]

jinak back to topic, imho asi lepsi reseni nez zkouseni formou pokus/omyl nejde. anebo zkousej prendat tu kartu ke znamejm do jejich komplu a testuj,. to je asi tak jediny co ted muzes delat. :]

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

BS píše:Ivo: tak ono chtit od nich konkretni model MB je lehce naivni, si myslim :]
Tak snad aspoň jednou vyzkoušeli že to někde funguje ne ? :) Nebo to vyrábějí do zásoby, ale v počítačích to nezkoušejí ?

V každém případě asi půjdu do jiného řešení. Naskytla se mi možnost pořídit AES 32 HDSPe za nesmírně atraktiví cenu. V tom PCIe by to udajně mělo fungovat bez problému a tím pádem mi zůstane i plně fuknční záložní počítač, což se mi velmi líbí ... (kdyby náhodou něco). Pokud by nefungovala ani ta PCIe karta tak potom už nevím ...

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsme tam dali tutéž kartu pcie a funguje bez problémů, instalace trvala 2 minuty.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

to ma nijak neprekvapuje ..

BTW : kedz je PCIe , tak to je vlastne uplne ina karta , ako PCI ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Prostě ta PCI karta v této desce nefungovala. A nezměnil by na tom asi nic ani vědecký tým z Harvardu, ani jiní vědci :wink:

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

To nemuzes vedet :]

Odpovědět