High End Studio PC
Re: High End Studio PC
Takže není mi souzeno aby to normálně fungovalo. Všechno se v pořádko nainstalovalo. V zařízeních je vidět HDSpe 32, ovladače v pořádku. Pustím Samplitude, ASIO HDSPe perfect všechny I/O vidíme, jsou vidět i v ovládacích panelech zvuk/windows. No ale , nic nefunguje - ani se nerozjede playback v Samplitude, ani v přehrávači (Foobar atd.), Všechno mrtvé. Kontrolní panel RME ukazuje že není žádný "lock" a přitom je to naclockované k Forssell MADA-2. Nefunguje to ani když přepnu na interní clock RME.
A ted vezmu ten samý multipin "ocas" zapojím ho do starého počítače do AES-32. A všechno normálně hraje, funguje, je vidět "lock" Forssell atd.
Tak už fakt nevím ...
A ted vezmu ten samý multipin "ocas" zapojím ho do starého počítače do AES-32. A všechno normálně hraje, funguje, je vidět "lock" Forssell atd.
Tak už fakt nevím ...
No to si davas slusny peklo... ale vzhledem k tomu, ze takova vec se stane nekomu jednou za stoleti, tak asi moc pomoci tady neziskas. Me vzdycky vsechno behalo hned.
Ja osobne bych zkousel novou desku.
Ja osobne bych zkousel novou desku.
v kazdom pripade je to divne .. ked sa vsetko tvari , ze je ok ... dvier korektne nainstalovany , vidi kartu .. totalmix funguje .. .podivna vec ..
Mně taky vždycky běhalo všechno hned
Ale ted ne .. Zkusím tam ještě flashnout poslední firmware jestli to pomůže. Ale zajímavé je že ten ovládací panel rme zareaguje na změnu frekvence (44-96) když otevřu session v 96. Ale lock to neukazuje. Ale i když přepnu RME na Master nic se nezmění ... pořád playback nehraje ...
No zkusíme odpoledne - RME support se připojí na můj počítač přes TeamViewer

No zkusíme odpoledne - RME support se připojí na můj počítač přes TeamViewer

Takže i po session vedeném RME support na mém počítači se došlo k závěru že to prostě nefunguje v novém počítači. Pak jsme tu express kartu dali do starého počítače a tam fungovala normálně. Takže nevím. Asi jediný možný (drahý) pokus je dát tam nový MB. RME se zminovali že někomu ten i7 sandy Bridge funguje s ASUS P8P67 EVO (Raydat). Vyzkoušet ? Já už nevím ... to je fakt horor toto 

Tam kde si kupil pc ti dosku nevymenia?
ivo: nemas v tom pc sata3 disky? sandy bridge ma blby sata 3 radic, ak nahodou nevies... nevidim sice logicku suvislost medzi pcie zariadenim a sata ale nie vsetky veci su vo svete pocitacov logicke
Ty disky tam nemám
Dostal jsem reference o lidech kterým Sandy Bridge 2600 + RME bez problému funguje
Jeden z nich používá přímo na AES 32 PCie tuto desku
http://www.alza.cz/asus-sabertooth-p67- ... heureka.cz
Druhému s RME Raydat funguje tato deska:
http://www.avcomp.cz/ASUS-P8P67-EVO-MTB ... 176799.htm
Vypadá že asi jediný možný rozumný krok bude vyzkoušet to s jinou deskou ? (asi tou první když se jedná o stejnou kartu ?)
Just finished building a computer on a Sandybridget 2600K processor, AES 32 PCIe, and a UAD-2. Used an Asus Sabertooth P67B3 motherboard. So far, so good. Haven't done much hi-res stuff yet, but initial tests have been flawless.
--Ben
Benjamin Maas
Fifth Circle Audio
Los Angeles, CA
Asi zkusím
Dostal jsem reference o lidech kterým Sandy Bridge 2600 + RME bez problému funguje
Jeden z nich používá přímo na AES 32 PCie tuto desku
http://www.alza.cz/asus-sabertooth-p67- ... heureka.cz
Druhému s RME Raydat funguje tato deska:
http://www.avcomp.cz/ASUS-P8P67-EVO-MTB ... 176799.htm
Vypadá že asi jediný možný rozumný krok bude vyzkoušet to s jinou deskou ? (asi tou první když se jedná o stejnou kartu ?)
Just finished building a computer on a Sandybridget 2600K processor, AES 32 PCIe, and a UAD-2. Used an Asus Sabertooth P67B3 motherboard. So far, so good. Haven't done much hi-res stuff yet, but initial tests have been flawless.
--Ben
Benjamin Maas
Fifth Circle Audio
Los Angeles, CA
Asi zkusím

tak že by nakonec opravdu došlo na výměnu intel desky za asus... 

audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
sandy bridge melo naopak problemy s radicem sata 2, ne sata 3 . . . . ak nahodou nevieskexik píše:ivo: nemas v tom pc sata3 disky? sandy bridge ma blby sata 3 radic, ak nahodou nevies... nevidim sice logicku suvislost medzi pcie zariadenim a sata ale nie vsetky veci su vo svete pocitacov logicke

vse resi rev. 3
Jinak doufam Ivo ze s novou deskou to bude fungovat a dle infa od jinych uzivatelu to funguje. Takze dik za odzkouseni

no jo .. toto je udel tych prvych ... Zase seriozny dodavatel ti dosku v pohode vymeni, ak je s nou problem ..
Tak prodejce se k tomu postavil velmi dobře, řekli, že tu Asus MB objednají, nemají problém s tím mi ji vyměnit (za nějaký režijní poplatek) - ale pokud už to ani tam nebude fungovat, tak už se potom nedá nic dělat a tu Asus MB už zpátky nevezmou ... Řekl jsem že to tedy beru na svůj risk (jinou možnost ani vlastně nemám) a doufám že to fungovat bude ...
Takže v pondělí uvidíme

To pujde, tohle je typicka haluz "jedna konfigurace z milionu".
ja si tiez myslim ze to pojde ... hlavne ked mas report od niekoho, ze jemu to ide .. nebal by som sa ..
Tak jsem si dnes donesl počítač s předělanou deskou ... trochu polopesimisticky spustil a když se hned při logování windows ozval (sladký
microsoft zvuk na plné studio z Geithainů, tak bylo jasné že noční můra skončila ... ufff ...
kdybych tam tu ASUS MB dal hned na uvod, ušetřil jsem si měsíc hororů a mohli jsme to tam s Pelfem tenkrát předělat během 5 minut
Intel MB never more !!! 
Má to jedno plus - mám ted plně funkční záložní studiový počítač, stačí přepojit kabely a jedeme dál kdyby něco ...

Má to jedno plus - mám ted plně funkční záložní studiový počítač, stačí přepojit kabely a jedeme dál kdyby něco ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 11 dub 2011 17:40, celkem upraveno 1 x.