High End Studio PC

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: High End Studio PC

Příspěvek od Ivo »

Takže není mi souzeno aby to normálně fungovalo. Všechno se v pořádko nainstalovalo. V zařízeních je vidět HDSpe 32, ovladače v pořádku. Pustím Samplitude, ASIO HDSPe perfect všechny I/O vidíme, jsou vidět i v ovládacích panelech zvuk/windows. No ale , nic nefunguje - ani se nerozjede playback v Samplitude, ani v přehrávači (Foobar atd.), Všechno mrtvé. Kontrolní panel RME ukazuje že není žádný "lock" a přitom je to naclockované k Forssell MADA-2. Nefunguje to ani když přepnu na interní clock RME.

A ted vezmu ten samý multipin "ocas" zapojím ho do starého počítače do AES-32. A všechno normálně hraje, funguje, je vidět "lock" Forssell atd.

Tak už fakt nevím ...

matucha

Příspěvek od matucha »

No to si davas slusny peklo... ale vzhledem k tomu, ze takova vec se stane nekomu jednou za stoleti, tak asi moc pomoci tady neziskas. Me vzdycky vsechno behalo hned.

Ja osobne bych zkousel novou desku.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

v kazdom pripade je to divne .. ked sa vsetko tvari , ze je ok ... dvier korektne nainstalovany , vidi kartu .. totalmix funguje .. .podivna vec ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Mně taky vždycky běhalo všechno hned :) Ale ted ne .. Zkusím tam ještě flashnout poslední firmware jestli to pomůže. Ale zajímavé je že ten ovládací panel rme zareaguje na změnu frekvence (44-96) když otevřu session v 96. Ale lock to neukazuje. Ale i když přepnu RME na Master nic se nezmění ... pořád playback nehraje ...

No zkusíme odpoledne - RME support se připojí na můj počítač přes TeamViewer :)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže i po session vedeném RME support na mém počítači se došlo k závěru že to prostě nefunguje v novém počítači. Pak jsme tu express kartu dali do starého počítače a tam fungovala normálně. Takže nevím. Asi jediný možný (drahý) pokus je dát tam nový MB. RME se zminovali že někomu ten i7 sandy Bridge funguje s ASUS P8P67 EVO (Raydat). Vyzkoušet ? Já už nevím ... to je fakt horor toto :(

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Tam kde si kupil pc ti dosku nevymenia?

kexik

Příspěvek od kexik »

ivo: nemas v tom pc sata3 disky? sandy bridge ma blby sata 3 radic, ak nahodou nevies... nevidim sice logicku suvislost medzi pcie zariadenim a sata ale nie vsetky veci su vo svete pocitacov logicke

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ty disky tam nemám

Dostal jsem reference o lidech kterým Sandy Bridge 2600 + RME bez problému funguje

Jeden z nich používá přímo na AES 32 PCie tuto desku

http://www.alza.cz/asus-sabertooth-p67- ... heureka.cz

Druhému s RME Raydat funguje tato deska:

http://www.avcomp.cz/ASUS-P8P67-EVO-MTB ... 176799.htm

Vypadá že asi jediný možný rozumný krok bude vyzkoušet to s jinou deskou ? (asi tou první když se jedná o stejnou kartu ?)

Just finished building a computer on a Sandybridget 2600K processor, AES 32 PCIe, and a UAD-2. Used an Asus Sabertooth P67B3 motherboard. So far, so good. Haven't done much hi-res stuff yet, but initial tests have been flawless.

--Ben
Benjamin Maas
Fifth Circle Audio
Los Angeles, CA

Asi zkusím :wink:

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

tak že by nakonec opravdu došlo na výměnu intel desky za asus... :wink:
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Vlad

Příspěvek od Vlad »

kexik píše:ivo: nemas v tom pc sata3 disky? sandy bridge ma blby sata 3 radic, ak nahodou nevies... nevidim sice logicku suvislost medzi pcie zariadenim a sata ale nie vsetky veci su vo svete pocitacov logicke
sandy bridge melo naopak problemy s radicem sata 2, ne sata 3 . . . . ak nahodou nevies :wink:
vse resi rev. 3

Jinak doufam Ivo ze s novou deskou to bude fungovat a dle infa od jinych uzivatelu to funguje. Takze dik za odzkouseni :)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no jo .. toto je udel tych prvych ... Zase seriozny dodavatel ti dosku v pohode vymeni, ak je s nou problem ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak prodejce se k tomu postavil velmi dobře, řekli, že tu Asus MB objednají, nemají problém s tím mi ji vyměnit (za nějaký režijní poplatek) - ale pokud už to ani tam nebude fungovat, tak už se potom nedá nic dělat a tu Asus MB už zpátky nevezmou ... Řekl jsem že to tedy beru na svůj risk (jinou možnost ani vlastně nemám) a doufám že to fungovat bude ... :wink: Takže v pondělí uvidíme

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

To pujde, tohle je typicka haluz "jedna konfigurace z milionu".

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja si tiez myslim ze to pojde ... hlavne ked mas report od niekoho, ze jemu to ide .. nebal by som sa ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak jsem si dnes donesl počítač s předělanou deskou ... trochu polopesimisticky spustil a když se hned při logování windows ozval (sladký :) microsoft zvuk na plné studio z Geithainů, tak bylo jasné že noční můra skončila ... ufff ... :D kdybych tam tu ASUS MB dal hned na uvod, ušetřil jsem si měsíc hororů a mohli jsme to tam s Pelfem tenkrát předělat během 5 minut :( Intel MB never more !!! :evil:

Má to jedno plus - mám ted plně funkční záložní studiový počítač, stačí přepojit kabely a jedeme dál kdyby něco ...
Naposledy upravil(a) Ivo dne 11 dub 2011 17:40, celkem upraveno 1 x.

Odpovědět