High End Studio PC
Re: High End Studio PC
bolo mi toto treba ?
-
- Profesionál
cet sem na steinberg foru, kde to nekdo doporucoval (pro desktopy), tak sem nakoupil a prodavam.Kermitak píše:To je fakt uplne jedno.
kazdopadne tady na foru pise milan z disku, co montujou DAW (tohle se tyka se to NTB grafik, ale cipy tam jsou stejny [?]).
"nVidia grafiky mají poslední dobou takový problémy, že jsme dva notebooky museli "vyhodit" z okna a nahradit je Lenovem. Ten samej problém mají i některý typy Sony VAIO a nedá se to jinak řešit než výměnou noťasu. Drop-outy v audiu jak kráva, systém už byl očesanej na minimum, dokonce jsem už lez i do bufferu FireWire řadiče + všechen hardware zakázanej a pomohlo až zakázání ovladače grafiky. Koho by to zajímalo podrobnějc, rád svěřím svoje zkušenoasti, ale vyhněte se obloukem noťasům s nVidia."
na desktopoch to moze byt ale trochu inak , ne ? len hadam ..
No tak snad az to budu kupovat, tak to z ty krabice nejak vyctu... Na strankach alzy to zrejmy neni...PELF píše:Čipová sada v současnosti vychází z 3. revize (stepping B3), u které již byla opravena chyba týkající se SATA II řadičů.pharao píše:Kdyz jsem si procital toto forum, tak jsem narazil na problem se socketem 1155.
Tu grafiku neresim, koupil jsem ji pred pul rokem z druhy ruky, dystak ji dam pryc (vlastne ani nevim jestli funguje). Libilo se mi o to, ze je pasivni a nema vetracek.
Ciste teoreticky, kdybych chtel 4x LCD, tak je to mozny (2x z grafiky, 2x z mother boardu nebo, resp u i7 2600 z procaku). Dalsi LCD do nahravaci mistnosti by se hodilo....
Ciste teoreticky, kdybych chtel 4x LCD, tak je to mozny (2x z grafiky, 2x z mother boardu nebo, resp u i7 2600 z procaku). Dalsi LCD do nahravaci mistnosti by se hodilo....
Pokud mluvíš o téhle desce http://www.alza.cz/gigabyte-z68x-ud3h-b3-d238181.htm tak tam uvádějí Čipová sada:pharao píše:No tak snad az to budu kupovat, tak to z ty krabice nejak vyctu... Na strankach alzy to zrejmy neni...
Intel Z68 Express (B3)
předpokládám, že vzhledem k tomu, že se ta chyba objevila před víc jak 3/4 rokem, tak už jsou dotyčné čipy u všech desek s LGA1155 dávno vyměněny, resp. se montují nové
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
to vyzera na problem s aktualnym driverom. mozno to vyriesi driver starsi alebo naopak novsi. hardver ako taky takyto problem sposobit z principu nemozePytkin píše:na desktopoch to moze byt ale trochu inak , ne ? len hadam ..
No, zase budu otravovat s otázkou, kterou už si pokládám delší dobu, a kterou jsem již pokládal i tady ne ezone, asi v jiném vlákně... týká se závislosti ASIO driveru a využití CPU.
Pokud mám starší kartu s drivery z roku 2003 (novější neexistujou), je zde předpoklad že driver neumí využít ani můj stávající (dnes již velice průměřný) C2D E6600 procesor a všechny VST jedou z jednoho jádra, protože driver je psanej zřejmě na základě existujících procesorů v té době?
Třeba v Cubase5 narozdíl od SX3 je již ukazatel CPU spotřeby přejmenován na ASIO (aspoň myslím že v SX3 to bylo CPU) a já se prostě ptám, jakej proces určuje využití CPU, je to ASIO driver nebo jádro DAW (či jak to pojmenovat)...
Je tedy nutné v případě větší potřeby CPU / VST koupit i moderní zvukovou kartu, když výrobce mého historického vybavení sere na update?
Opravdu bych potřeboval znát fundovanou odpověď, díky.
Pokud mám starší kartu s drivery z roku 2003 (novější neexistujou), je zde předpoklad že driver neumí využít ani můj stávající (dnes již velice průměřný) C2D E6600 procesor a všechny VST jedou z jednoho jádra, protože driver je psanej zřejmě na základě existujících procesorů v té době?
Třeba v Cubase5 narozdíl od SX3 je již ukazatel CPU spotřeby přejmenován na ASIO (aspoň myslím že v SX3 to bylo CPU) a já se prostě ptám, jakej proces určuje využití CPU, je to ASIO driver nebo jádro DAW (či jak to pojmenovat)...
Je tedy nutné v případě větší potřeby CPU / VST koupit i moderní zvukovou kartu, když výrobce mého historického vybavení sere na update?
Opravdu bych potřeboval znát fundovanou odpověď, díky.
driver nema nic spolocne s tym, na kolkych jadrach sa rataju vst. ovsem ak poces driveru bezi len na jednom jadre, to moze v hranicnom pripade byt problem, riesitelny ale ucinne zvysenim asio bufferu
OK, díky, taky mi to prislo divne, ale takovy nazor jsem tady prave relativne nedavno cetl a nejak se ta diskuze nerozbehla... Buffer mam pri michani na max, ale nemit DSP karty tak mam pocit ze neumicham nic.kexik píše:driver nema nic spolocne s tym, na kolkych jadrach sa rataju vst. ovsem ak poces driveru bezi len na jednom jadre, to moze v hranicnom pripade byt problem, riesitelny ale ucinne zvysenim asio bufferu
Nenasiel som pribuznejsiu temu a nemam rad zakladanie novych threatov pre kazdu blbost, takze pisem sem.... Kupil som novy 27" LCD monitor LG M2762D a co ma neprijemne prekvapilo je tichy, ale i tak zretelne pocutelny bzukot elektroniky s frekvenciou priblizne 200Hz. Najvyraznejsie je to pri DVI vstupe, trochu tichsie pri VGA a HDMI som neskusal, kedze nemam kartu s HDMI. Mal uz niekto podobnu skusenost, je to podla vas vada tohto kusu, alebo som kupil proste zly model? Nema niekto z vas monitor LG z tejto serie Mxx62D?
monitor by som použil SAMSUNG, jednak je to technologicky lider, ich LCD panel najdeš aj v tv od Panasonika. taktiež vypalovyčky SAMSUNG su najlepšie, maju kovove prevodovanie, čip mediatek, vymakanu optiku ktora sa naklapa, super korektor chyb, špičkovu elektroniku, antivybračny system,...
niekde som čital aj o pamatovych moduloch o ich datovej priepustnosti, kontrole dat, atd., kde sa hovorilo o fy: SAMSUNG nie Hynix, neviem ako je to dnes, takže treba si zistit pre istotu akymi modulmi je osadena pamat povedzme od Kingstona, lebo typ od typu sa može lišit
niekde som čital aj o pamatovych moduloch o ich datovej priepustnosti, kontrole dat, atd., kde sa hovorilo o fy: SAMSUNG nie Hynix, neviem ako je to dnes, takže treba si zistit pre istotu akymi modulmi je osadena pamat povedzme od Kingstona, lebo typ od typu sa može lišit
Naposledy upravil(a) blueevil dne 02 lis 2011 17:01, celkem upraveno 1 x.
hammond: nemel jsi setrit a koupit nejaky led monitor. pokud vim, tak vzdy vydava hluk pouze trubice - tzn. zkus mit uplne ticho a hrat si s jasem, pripadne jinym nastavenim intenzity podsvetleni. melo by to mit vliv na produkovany hluk. ikdyz 200Hz je teda pro me matoucich, to skoro vypada jako ze by to byl jiny problem? 

biscuit: Vrucna vdaka, bolo to tym podsvietenim. Ked je to na 100% tak je to uplne ticho, najviac to pocut okolo 75% a potom to zasa pomaly tichne. Uz je vsetko OK 

rado se stalo, je to klasika
muze se ti stat, ze pri prepnuti na jiny vstup to zacne delat vic, protoze si to pamatuje nastaveni pro ten dany vstup. vtipny na tom je, ze si clovek musi volit kompromisni nastaveni obrazu o podle piskotu