Jak jste spokojeni s Windows Vista (pokud jste přešli z XP)?
ne ze bych taky nebyl skeptik, ale myslim, ze Visty nas driv ci pozdejc pohlti a budem chte nechte opustit XPcka (nebo jeste nekdo z nas visi na w98? : ) a nic to nemeni na faktu, ze v tuto chvili bych do vist nesel ani za nic. aspon co se tyce meho DAW...
btw. pisou, ze uplne novej kernel ve Vistach je vic optimalizovanej na vicejadrove procesory a ze bychom z toho mohli mit prospech i v audio aplikacich... takze jestli je to pravda, tak HOORAY, no ne?
btw. pisou, ze uplne novej kernel ve Vistach je vic optimalizovanej na vicejadrove procesory a ze bychom z toho mohli mit prospech i v audio aplikacich... takze jestli je to pravda, tak HOORAY, no ne?
ja jsem si nainstaloval dual booot na internt Ubuntu a jsem hrozne spokojeny...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz
Ivo: Aero by mělo běžet hned po instalaci (podporuje-li to HW). Pokud máš průhlednou lištu dole (když zrovna nemáš maximalizovaný okno), tak je to zapnutý.
Nepamatuju se přesně kde se to zapíná/vypíná - tady mám XPčka.
Nepamatuju se přesně kde se to zapíná/vypíná - tady mám XPčka.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-
Takže po týdnu na Windows Vista musím říct, že jsem velmi spokojen, pro obecné použití (ne studio) je to mnohem zajímavější, vychytanější a přátelštější než XP (a lépe to i vypadá).
Pokud do toho někdo půjde, jako první věc by měl zakázat funkci "řízení uživatelských účtů". Bez tohoto opruzu to už běží fajn.
Microsoft ted dost na dálku kontroluje jestli člověk používá jejich legální programy, takže mám fajn pocit, že u Windows i Office to tak je (čímž je samozřejmě i přístup ke všem aktualizacím a doplňkům online). Před dvěma týdny se mi na powerpointové přednášce z ničeho nic na plátně vynořila bublina oznamující, že windows (XP) nejsou legální, drobné fópa:-)
Česká podpora Microsoft při řešení problému s Office byla skvělá, vstřícná a aktivní ...
Pokud do toho někdo půjde, jako první věc by měl zakázat funkci "řízení uživatelských účtů". Bez tohoto opruzu to už běží fajn.
Microsoft ted dost na dálku kontroluje jestli člověk používá jejich legální programy, takže mám fajn pocit, že u Windows i Office to tak je (čímž je samozřejmě i přístup ke všem aktualizacím a doplňkům online). Před dvěma týdny se mi na powerpointové přednášce z ničeho nic na plátně vynořila bublina oznamující, že windows (XP) nejsou legální, drobné fópa:-)
Česká podpora Microsoft při řešení problému s Office byla skvělá, vstřícná a aktivní ...
to je tym... widle si meraju fyzicku ram a podla toho menezuju caches... na 128MB maju aj XP len nejakych 80MB, ono hodne tej zabratej pamate je prazdne miesto rezervovane na kesovaniePytkin píše:Ivo : to je divne .. ja mam Bussiness premium .. a zere mi to tak pol giga ram .. ale fyzicky mam len 1G .. mozno to je aj tym..
ostatne to robi kazdy dospely os, pokial nie, treba ho nepouzivat, pac sa potom kusa pri spustani programov
Rád bych se zeptal jestli někdo náhodou neví jak přidat výběrovou složku vlevo do dialogů "otevřít", uložit apod. Mám tam všechno možné (tento počítač, plocha, sít atd.), ale rád bych tam třeba přidal dokumenty (nejsou tam), obrázky apod.
A jedna opruzující nectnost zůstala zdá se i ve Vistách: i když mám vybráno "automaticky skrývat hlavní panel", ze začátku to fungovalo, ale ted už tam zase trčí jako přibitý a neskryje se ani za nic (a překrývá co potřebuju vidět)
A jedna opruzující nectnost zůstala zdá se i ve Vistách: i když mám vybráno "automaticky skrývat hlavní panel", ze začátku to fungovalo, ale ted už tam zase trčí jako přibitý a neskryje se ani za nic (a překrývá co potřebuju vidět)
Dole je hlavní podélný panel, nabídka start, otevřené programy atd. Pokud je ovšem stále vidět, často zakrývá důležitou část okna otevřeného programu, proto je fajn když tam není a vyjede jen když se k němu člověk přiblíží kursorem (= funkce "automaticky skrývat hlavní panel). Tohle ovšem funguje jen nějakou dobu. Pak už se nejen že neskrývá, ale ani ho není možné skrýt násilím (jen ještě více zvednout). Když potřebuju číst informace, které se objevují v dolní části programového okna, je to dost frustrující a zoufalé. V XP se to aspon za této situace dalo skrýt manuálně. Tady to nejde vůbec. Jen po restartu to zase na chvíli začne fungovat normálněPytkin píše:netusim co je automaticky skryvat hlavni panel ..
ak auto-hide taskbar .. tak to mi vo vsetkych windowsoch vzdy bez problemov fungovalo .. osobne to ale nepouzivam a nedokazem na takom pc pracovat , ked to je zapnute ..
ivo : tak ako hovori kexik .. ked mas maximalizovane okna , tak ti nemozu podliezat listu .. automaticke otvaranie/zatvaranie (auto-hide) sice nepouzivam .. ale ked ho zapnem tak funguje ..
Mne to zase pripada hrozne otravne , ked sa mi to ma otvarat zatvarat .. dalej mam rad ked vidim , co vsetko je spustene .. ale to su subjektivne pocity ..
Je divne , ze ti to po case prestane ist .. po restarte to zase ide ? hm hm ..
Mne to zase pripada hrozne otravne , ked sa mi to ma otvarat zatvarat .. dalej mam rad ked vidim , co vsetko je spustene .. ale to su subjektivne pocity ..
Je divne , ze ti to po case prestane ist .. po restarte to zase ide ? hm hm ..
ivo : ja na maximalizaciu pouzivam free software Autosizer .. Super na nom je , ze na jednotlive programy si nastavis co chces .. MAX , alebo konkretnu velkost .. je to dobre aj pri dual monitore .. trebars otvoris nuendo , das MAX a otvori sa len na jednom okne .. v tomto si vsak nastavis ze chces trebars (pri dvoch monitoroch 800x600) aby sa otvaral na 1600x600 a v suradniciach 0,0 .. a pekne sa ti otvori cez obe okna .. moc pohodlne ..