Je MAC drahy ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Zamčeno
Pytkin
Moderátor

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : a bol tam s-ips panel ? bol tam multitouchpad ? atd atd ? porovnavat dva pocitace je dost komplikovane , lebo je tam velmi vela faktorov , kvoli ktorym su dost ine , a aj cena bude ina .. a to uz nehovorim vobec o tom , ze su tam rozne operacne systemy .. Takze sa to da tazko porovnavat .. atd atd ..

michael

Příspěvek od michael »

13 palcovy macbook pro fakt stal 55 tisic ceskych? Nechce sa mi tomu verit, ale nebudem sa ani hadat.
Inak s tym S-IPS panelom som sa stale nedozvedel ci tam naozaj je, alebo nieje. Vsade som sa docital iba to, ze je to nejaky TN ale velmi kvalitny zase.

STi

Příspěvek od STi »

co sa tyka vzhladu lenova, dizajneri asi zabludili niekde v roku 1996 :D
FB | SC | T

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin: nevim jakej tam byl panel, ale vypadalo to stejne jako na tom macovi
michael: ne, to byl 15" MBP, 13" uz mel moc maly rozliseni a nedostatecny parametry.

dendy

Příspěvek od dendy »

michael: Vsetky macbooky PRO maju IPS display.. starsie macbooky maju TN .. staci si pozriet pri cenach monitorov rozdiely porovnatelneho monitoru s TN a IPS . ta cena pri IPS je tam aj raz taka velka (aj viac) pri inak rovnakych ostatnych parametroch..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : takze to vlastne porovnat nevieme .. skusme najst nejaky sucasny model na trhu , ktory by bol porovnatelny .. divam sa na web lenovo a tam x300 neni .. len x201 a to je len 12" ..

michael

Příspěvek od michael »

Kermitak píše:Pytkin: nevim jakej tam byl panel, ale vypadalo to stejne jako na tom macovi
michael: ne, to byl 15" MBP, 13" uz mel moc maly rozliseni a nedostatecny parametry.
no ale potom porovnavas, co sa moc porovnat neda. A to ze novy stal 85tisic a ty si ho kupil za 40 tiez vypoveda asi iba o tom, ako rychlo stracaju na hodnote tieto notebooky. Pri macbookoch je to tak, ze vyde novy model a drzi si cenu, kym nepride novy. A to aj v bazaroch. Ako som pisal vyssie, tiez som zohnal vaio ktore stalo v obchodoch 1200 eur za menej ako polovicu (novy, nerozbaleny, nekradnuty, v zaruke).

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

aj macbook sa da kupit v amerike za 60% ceny tu :)

Kermitak
Moderátor

Příspěvek od Kermitak »

Pytkin: vieme, vsak jsem ti ty parametry vypsal a vyguglis si je za pet vterin, tak co furt mrmlas? Proste byl skoro ve vsem lepsi, hotovo, neni co resit, smir se s tim.
michael: porovnat se da vsechno, proc bych nemohl porovnavat tyhle dva? Zvlast kdyz to 13" lenovo ma lepsi parametry nez 15" MBP (kterej mel nizsi rozliseni). Cena je takova, jakou si urci prodejce, ze to nekdo prodava za 60 (czk) me fakt netankuje, ja ho koupil tesne pote, co se dostal na trh a to stal u beznych prodejcu kolem 40. A ze casem cena klesa? Jedine dobre. (BTW kdo koupi dva roky starej macbook za 80% puvodni ceny, tak je podle me padlej na hlavu ;o] Jen muj nazor.
Uz me to neba, jdu na stenu ;)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kermitak : neda sa to dohladat .. nepredava sa .. a nedal si mi konkretny link .. a priznam sa .. uz ma nebavi tato debata .. vsetko co som chcel napisat , som tu uz napisal .. ak s tym ma niekto problemy , tak nech si to riesi ..

michael

Příspěvek od michael »

no, pokial sa ja pamatam, tak tato x300 bola konkurenciou pre macbook air. Cize tam davali ULV procesory. Vseobecne to na nete porovnavali, lebo do tohoto lenova nacpali este aj DVD a este aj tri USB porty oproti Airu. Takze porovnavat to s 15palcovym macbookom je fakt zvlastne. V tej dobe som frajerke kupoval Air, tak si to ako tak pamatam. Prichadzala novsia rada a tento bol vo vypredaji. Stal ma 1100 eur. Potom mi vychadza, ze prave naopak bol ten lenovo predrazeny :) (aj ked osobne si to nemyslim).

dendy

Příspěvek od dendy »

vsetko je to debata onicom...

ja som 18 rokov bol dos/windows pozitivny ... poslednych 10 rokov robim uz len na notebookoch.. v priemere raz za 2 roky som vzdy kupoval novy NTB v cene okolo 2000 - 2200 E ... posledneho asi pol roka (minuly rok) som uz bol skutocne znechuteny z windows(7) - a to som bol predtym 2 roky velmi spokojnym uzivatelom visty (na ktoru zase vsetci nadavali) .. win7 ma uz privadzali do zufalosti (a to som si blbec kupil originalku za skoro 100E!) ... Z tohoto pohladu pre mna MBPRO rozhodne predrazeny nieje .. v podsate som kupil +/- opat NTB v rovnakej cenovej kategorii ako vzdy ... a opat technologicky +/- na spicke toho co momentalne na trhu je ...

ked zhriem svoje dojmy po 2 mesiacoch, 2400E za MBPRO ktory som kupil mi pridu (zatial) ako NAJVIAC najlepsie investovane peniaze ake som kedy do IT vrazil, pomer cena/vykon/spokojnost z kombinacie HW/SW som NIKDY nemal tak vysoky (vysoky smerom k mojej spokokojnosti) ... Co sa tyka Windows, myslim si ze som bol dost pokrocily uzivatel, vedel som si kateco aj detailne v systeme ponastavovat, nebal som sa liest aj do registrov... ale OSX mi pride neporovnatelne intuitivnejsi ale zaroven (a toje zvlastne) aj ovela detailnejsie a preciznejsie konfigurovatelnejsi a vyladitelnejsi presne do poziadavok ake
mam na OS ...

pre mna Apple je podobny osobny zazitok ako BMW - tak ako pri pocitacoh (a mobiloch) viem ze uz ine ako Apple nebudem chciet, tak viem ze aj co sa tyka aut uz ine ako BMW chciet nebudem.. a nema to nic s tym ze by som sa chcel hrat na nejakeho elitara, mne bolo vzdy PRD JEDNO co si kto o mne mysli a veci som si NIKDY nekupoval koli tomu aby som na niekoho zaposobil, nazor ludi som mal vzdy uprimne u prdele... mne VZDY islo len o ten pocit, zazitok.. po anglicky "USER EXPERIENCE" ... to je daco co sa neda vysvetlit niekomu kto to nezazil, ani sam som to nechapal kym som nepresiel na MAC. Ale som vdacny za to ze som to riskol a do MACa som siel (v podsate ma donutili okolnosti - znechutenie z windows + nutnost pracovat v xCode koli dev app na iphone).

Z tohto pohladu proste nelutujem ani koruny (respektive ani centu) a moj MBPRO mi nepride predrazeny ani omylom - ked ho berem ako komplexnu symbiozu HW a SW v jednom - co sa inak ani brat neda. Ked ma niekto presvedci ze porovnatelne kvalitny HW som mohol kupit za polovicnu cenu, a bez najmensich problemov by som na neho nainstaloval OSX a fungoval by mi tam ako vino rovnako ako na tomto MBPRO - potom uznam ze som blbec a vyhodil som zbytocne prachy ... dovtedy ale - the winner is ... Obrázek

btw. samozrejme nie vsetko na apple je idealne .. iTunes ma nekonecne vytaca - nenavidim ten sofware ... a par drobnosti sa este najde ktore im nie uplne vysli.. specialne ma vytaca nekonecne komplikovany developersky program, uz len ta registracia s nutnostou !faxovat! udaje o kreditke a potom sposob akym sa vyraba certifikat aby som mohol aplikaciu nahrat na trebars aj len vlastny mobil (adhoc distrivucia mimo appstore) - to je fakt neuveritelne komplikovany pain-in-ass proces na ktory treba mat 3 doktoraty aby to clovek zvladol :-)

carloff
Profesionál

Příspěvek od carloff »

no a pro mne , ktery se zivi hudbou profesionalne, bych nerad delal na apple...
kdyz budu mit moznost koupit si secondhand macbook za male penize ,klidne si ho poridim znova na net..jenom kvuli tomu abych nemusel tu spoustu dat nekam zalohovat..ale to je vse...
3x PCIe omezeni , jakakoliv oprava po zaruce neuveritelne draha...na profi workstation mi to prijde malo...
Hudebník a producent, majitel studia Soundevice
http://www.boriscarloff.com | http://www.soundevice-studio.cz

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy píše:a to som bol predtym 2 roky velmi spokojnym uzivatelom visty (na ktoru zase vsetci nadavali)
Ty si ako kermitak .. vynimka potvrdzujuca pravidlo :)
dendy píše:Ked ma niekto presvedci ze porovnatelne kvalitny HW som mohol kupit za polovicnu cenu, a bez najmensich problemov by som na neho nainstaloval OSX a fungoval by mi tam ako vino rovnako ako na tomto MBPRO - potom uznam ze som blbec a vyhodil som zbytocne prachy ...
No .. aj ked sa to podari (hackintosh) , tak samozrejme netreba zabudat , ze ten OSX je tak pouzivany ilegalne .. presne ako ked ukradnes windows a pouzivas ho na svojom pocitaci ..

INAK to citim uplne rovnako ako ty .. I ked som s mackami pracoval v praci , tak az ked som si ho kupil domov a zacal na nom robit to bezne dennodenne vyuzivanie pocitaca , som pochopil , ze uz nechcem ine ..

Zamčeno