carloff píše:no a pro mne , ktery se zivi hudbou profesionalne, bych nerad delal na apple...
kdyz budu mit moznost koupit si secondhand macbook za male penize ,klidne si ho poridim znova na net..jenom kvuli tomu abych nemusel tu spoustu dat nekam zalohovat..ale to je vse...
3x PCIe omezeni , jakakoliv oprava po zaruce neuveritelne draha...na profi workstation mi to prijde malo...
JO .. s tym sa da suhlasit .. pri videu je to ale presne naopak
Zatim kazde Win PC, ktere jsem mel v praci, bylo velmi stabilni a roky fungovalo bez problemu. A mel jsem uz jich alespon 5.
Duvodem bylo to, ze na firemni pocitace se neinstalovaly zadne blbinky a hlavne hry a pouzivaly se tam jen pracovni aplikace.
V byznysu, v kterem se pohybuji (strojirenstvi a energetika), o Apple nezavadite.
Doma je situace jina - mam tady 3 Win PC a na tom, kde se deckam neustale instalovaly nejake gamesy uz neslo bez preinstalovani Windows po 2 letech skoro delat. Ale to povazuji za logicky stav po tom vsem, co s tim provadeli.
V minulosti jsem vyzkousel Linux i OSX, ale protoze jsem se svetem Windows v podstate spokojeny, nakonec jsem u nej zustal.
Mozna bych u Maca nemusel reinstalovat OS po 4 letech, nepadalo by to jednou za 14 dni a nemel bych sem tam nejaky ten HW konflikt, ale zase by me ta sranda s jabkem stala o dost vic penez. Naucil jsem se sve problemy nejak resit a funguje to a jedeme dal.
S viry jsem mel naposledy problem pred 15 lety, kdy jsem prisel o vsechna data na disku. Dnes pouzivam na vsech PC antivirak, firewall a anti spyware, neotvirame nezname e-maily a vse je v pohode.
Vyzkousel jsem i I-Phone a je to hezke a miloucke, ale za ty prachy mi to nestoji a zustavam u sveho low endoveho Symbianu.
Pro me osobne je firma Apple imidzovka a nehodlam jim za to cpat penize.
Co se tyce NTB od Lenova, tak jich mam ve svem okoli nekolik, vsechno jsou to hodne drahe kousky a maji muj nejvyssi respekt.
Mechanicka odolnost je obdivuhodna a uzivatele jsou s nimi celkove spokojeni. Mezi PC notebooky jsem se zatim nesetkal s nicim podobnym.
mam mac pro 8-core Xeon, 14GB RAM, 3TB HDD od jula 2008. predtym som mal v priebehu 15 rokov 27 PC, z toho 23 desktopov a 4 notebooky. Z tych 23 desktopov som si poslednych 20 skladal a ladil sam.
Ak by som sa mal dnes zase rozhodnut, aky pocitac kupit, siel by som opat do Mac-a. pre mna tam rozdiel je a jednoznacny. pri 10 hodinach denne pri pocitaci sa za par rokov vela veci ukaze od ergonomie, stability, "cistoty", vykonu cez inteligentny system updatov atd.
Dal som zan pred dva a pol rokmi 3000 Euro s DPH a este aspon 3 roky ho mozem s kludom pouzivat, pretoze je ako novy, bezproblemovy, tichy a stale asi aj vykonnejsi ako ktorekolvek PC.
PC nema k macu alternativu v OS. Od XP-ciek to ide na PC s operacnymi systemami dolu vodou
Já bych řekl že Mac je takový pěknoučký, efektní a zároven i předražený ... Určitě ale není ani rychlejší ani spolehlivější než PC ... Obě platformy jsou podobné a chovají se občas stejně stupidním způsobem. Co se týče studia, špičkové PC se dá dnes postavit za 20k, Mac Pro stojí cca 60k a přitom není o nic výkonnější nebo spolehlivější než PC (a neběhá na něm spousta DAW). Kdyby oba stály stejně a běhal na nich požadovaný studiový program, zvolil bych Mac. Ale takhle je volba jasná. Kromě toho - pokud už daná aplikace běží, je úplně jedno jestli je na krabici jabko nebo jaký OS běží na pozadí ...
Co se týče notebooku na net a další věci, volil bych určitě Mac, protože je zábavnější ... Ale není ani kvalitnější, ani spolehlivější atd ...
Tady v jedny drobnosti nebudu souhlasit, za 20k dual xeonovou masinu nepostavis, takze oproti pc za 20k mac pro vykonnejsi bude kazdopadne. Jina vec je, kdo ve studiu ten vykon vyuzije, kdyz i pri vetsim projektu nejsem schopnej slapat na paty svy obstarozni q6600.
Otázka: Je MAC drahý? Jsou kubánské doutníky drahé? Je archivní víno drahé? Je Rip Curl drahej? odpověď: ANO je, ale záleží na osobních preferencích, stavu účtu a vášni!