Je MAC drahy ?
Re: Je MAC drahy ?
od takovyho fasouna bych nechtel ani rohozku k hajzlu..mac rulez:-)
xxman: tak to je lepsi prispevek nez moje houska 
monogue: boze to je imbecil, nechapu ze ho gates nenechal rozpustit v kyseline

monogue: boze to je imbecil, nechapu ze ho gates nenechal rozpustit v kyseline
tykraavo to je mongooolll
mam rad svy sefy teda...
mam rad svy sefy teda...
To spíš vypadá, že ho nějakou kyselinou napustili 

On ty věci ani nevyrábí ani nevymýšlí 

Ale reprezentuje ty lidi.Ivo píše:On ty věci ani nevyrábí ani nevymýšlí
Popravde tohle je takovej ten US styl. Prijde mi to sileny. Neni to vec jenom MS.
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo
Co sem na Macu tak je to pro me osobni vec(a ze uz je to let), dulezita je stabilita, trvanlivost, spolehlivost atd.(nicmene porad je to stroj a software)..navic pro me je i moralni a politicke vystupvani produktu/firmy dulezite...to ze sou tak uspesny asi neni genialnosti MS-Dos nebo Win 98, ze....nesnasel jsem jejich agresivni politiku a vadi mi dodnes, pokud je takovyhle hovado predstavitel a tvari firmy, pardon du blejt a nic si od nich nekoupim(Gates vystupoval normalne, ikdyz ho vyhodili z applu,ze:-)...ikdyz je Ballmer jen "CEO" tak je nejen on,ale i cely Mkrvosoft proste hnusny...Aspon, ze situace se meni k lepsimu...a ven se stale vic tlaci Mac, Linux i ruzne alternativy nejen v mobilnich OS....Mac je proste fajn,at si kazdej rika co chce, stejne jako treba Ubuntu a linux obecne na bezny pouzivani(net, office atp):-)...Mame 3x Macbook Pro, MacPro(12core), Air, stary iMac G3 a pohoda...par lidi sem na mac presvedcil a dodnes si to vsichni uzivaji...nikdy sem se nesetkal s negativnim pristupem, typu vole cos mi to doporucil a nikdo se k PC nevratil...proste pohoda...Ivo píše:On ty věci ani nevyrábí ani nevymýšlí
a hlavne myslim,ze tahle debata stejne nikdy neskonci a muzete/me plkat do aleluja...
ja jen tak no, ze to vidim zas trochu jinak mozna...
ballmera podla mna neberu vazne ani v mrkvosofte a nechavaju si ho ako exota, kuriozitu, na sokovanie
) je to fakt blazon
) ale amerika je taka, amici su taki, on to sice uz moc hroti ale ked si clovek zobere taky slabsi odvar jeho prejavu tak takto fici vacsina usa ...

monoque: ale fakt je, ze z tvyho pohledu se mi ta argumentace zda jedina pochopitelna. nikdy jsem neresil medialni obraz microsoftu, protoze vetsinu mladi jsem mel jejich produkty nelegalne. no popravde, ted kdyz za ne platim (jen windows, nechapu kdo dneska kupuje napr. office), tak mi to vadi daleko vic, myslim mistra ballmera 

Nevidím žádnou souvislost mezi produktem a nějakým člověkem z firmy, který se na vývoji a výrobě samotného produktu nijak nepodílí ... Kdybych se třeba dozvěděl, že nějaký manažer volva chodí za prostitutkama a ječí jak opice, je mi to uplně ukradené když samotné auto je skvělé a seriozní ... Jobs taky není nějaký prototyp "normálního občana" ...
Chalani,... nechcem fakt nejaky olej prilievat, kazdy nech robi na tom co mu vyhovuje... ale k pociatocnej otazke o notebookovej alternative ku mb pro.. napr:
Toshiba Qosmio X500-11Z, viac pamate, viac miesta, rychlejsi disk, vacsi monitor... chcem tymto len napisat ze lacnejsia alternativa ku macu je a hladal som ju asi 3 minuty. Cena 1600 eur s DPH.
Procesor:
Intel® Core™ i7 -720QM , taktovací kmitočet počítača : 1,60 / 2,80 Turbo GHz , Predná strana zbernice : 1333 MHz , 2. úroveň vyrovnávacej pamäte : 6 MB
Operačný systém:
Originálny Windows® 7 Home Premium (64-bitová verzia) (predinštalovaný, pomôcka Toshiba-HDD Recovery)
Farba:
Vyhotovenie Precious Black s matnou čiernou klávesnicou
Pamäť:
štandard : 8,192 (4,096 + 4,096) MB , maximálne rozšírenie : 8,192 MB , technológia : DDR3 RAM (1 066 MHz)
Pevný disk:
kapacita : 564 GB(500 GB 7200rpm + 64GB SSD )
Optická mechanika:
Blue Ray
Displej:
veľkosť : 18.4 " , Toshiba TruBrite® Full HD TFT s vysokým jasom, pomer strán 16 : 9 , vnútorné rozlíšenie : 1 920 x 1 080
Grafická karta:
NVIDIA® GeForce® GTS 360M s technológiou CUDA™
množstvo pamäte : 1 024 MB vyhradenej pamäte VRAM (celková dostupná grafická pamäť môže byť pri využívaní technológie TurboCache™ až 2 298 MB v počítači s 32-bitovým operačným systémom a s 3 GB systémovej pamäte alebo až 3 307 MB v počítači so 64-bitovým operačným systémom a s 5 GB systémovej pamäte)
GDDR5 Video RAM (resp. kombinácia pamäte Video RAM a systém
http://www.mastershogun.com/sk/
Rozhrania:
1 x DC-in
1 x RJ-45
1 x i.LINK® (IEEE 1394)
1 x externý mikrofón
1 x Port RGB
1 x slúchadlá (stereo)
1 x Výstup S/PDIF (optický) zdieľaný so zásuvkou pre slúchadlá
1 x Zásuvka 5-in-1 Bridge Media (podporuje karty SD™ Card s maximálnou kapacitou 16 GB, Memory Stick® s maximálnou kapacitou 256 MB, Memory Stick Pro™ s maximálnou kapacitou 2 GB, MultiMedia Card™ s maximálnou kapacitou 2 GB a xD-Picture Card™ s maximálnou kapacitou 2 GB)
1 x HDMI-CEC (REGZA-Link) s podporou signálu vo formáte 1080p
1 x integrovaná webová kamera HD (1 280 x 800) s podporou funkcie AutoMacro a so vstavaným mikrofónom
3 (vľavo 1, vpravo 2) x USB 2.0
1 (vľavo) x eSATA/USB 2.0 s podporou technológie USB Sleep-and-Charge
Rozšírenie:
2 x pamäťové zásuvky (1 na konfiguráciu)
1 x zásuvka ExpressCard
Toshiba Qosmio X500-11Z, viac pamate, viac miesta, rychlejsi disk, vacsi monitor... chcem tymto len napisat ze lacnejsia alternativa ku macu je a hladal som ju asi 3 minuty. Cena 1600 eur s DPH.
Procesor:
Intel® Core™ i7 -720QM , taktovací kmitočet počítača : 1,60 / 2,80 Turbo GHz , Predná strana zbernice : 1333 MHz , 2. úroveň vyrovnávacej pamäte : 6 MB
Operačný systém:
Originálny Windows® 7 Home Premium (64-bitová verzia) (predinštalovaný, pomôcka Toshiba-HDD Recovery)
Farba:
Vyhotovenie Precious Black s matnou čiernou klávesnicou
Pamäť:
štandard : 8,192 (4,096 + 4,096) MB , maximálne rozšírenie : 8,192 MB , technológia : DDR3 RAM (1 066 MHz)
Pevný disk:
kapacita : 564 GB(500 GB 7200rpm + 64GB SSD )
Optická mechanika:
Blue Ray
Displej:
veľkosť : 18.4 " , Toshiba TruBrite® Full HD TFT s vysokým jasom, pomer strán 16 : 9 , vnútorné rozlíšenie : 1 920 x 1 080
Grafická karta:
NVIDIA® GeForce® GTS 360M s technológiou CUDA™
množstvo pamäte : 1 024 MB vyhradenej pamäte VRAM (celková dostupná grafická pamäť môže byť pri využívaní technológie TurboCache™ až 2 298 MB v počítači s 32-bitovým operačným systémom a s 3 GB systémovej pamäte alebo až 3 307 MB v počítači so 64-bitovým operačným systémom a s 5 GB systémovej pamäte)
GDDR5 Video RAM (resp. kombinácia pamäte Video RAM a systém
http://www.mastershogun.com/sk/
Rozhrania:
1 x DC-in
1 x RJ-45
1 x i.LINK® (IEEE 1394)
1 x externý mikrofón
1 x Port RGB
1 x slúchadlá (stereo)
1 x Výstup S/PDIF (optický) zdieľaný so zásuvkou pre slúchadlá
1 x Zásuvka 5-in-1 Bridge Media (podporuje karty SD™ Card s maximálnou kapacitou 16 GB, Memory Stick® s maximálnou kapacitou 256 MB, Memory Stick Pro™ s maximálnou kapacitou 2 GB, MultiMedia Card™ s maximálnou kapacitou 2 GB a xD-Picture Card™ s maximálnou kapacitou 2 GB)
1 x HDMI-CEC (REGZA-Link) s podporou signálu vo formáte 1080p
1 x integrovaná webová kamera HD (1 280 x 800) s podporou funkcie AutoMacro a so vstavaným mikrofónom
3 (vľavo 1, vpravo 2) x USB 2.0
1 (vľavo) x eSATA/USB 2.0 s podporou technológie USB Sleep-and-Charge
Rozšírenie:
2 x pamäťové zásuvky (1 na konfiguráciu)
1 x zásuvka ExpressCard
venti : poziadavka bola 1920x1200 ..
Pyti.. vsetko ostatne je ale dodrzane a aj predbehnute. Len kvoli rozdielu 1080 vs 1200 zaplatit o 800 eur viac sa mi zda troska prehnane
.

venti ; neda sa to len tak porovnat .. displej je IPS ? , klavesnica je podsvietena ? kolko vydrzi na baterku ? .. atd atd .. je tam strasna kopa detailov , v com sa to vzdy odlisuje .. Pre mna osobne ziaden mac neni predrazeny , lebo proste aj tak neni na vyber , ked chces ist OSX .. Tak mas moznost len APPLE .. Ine je to pri Windowse , lebo si mozes vybrat ci usetris a kupis Acer , alebo si priplatis a kupis Toshibu .. Porovnavat to ale s OSX vlastne nejde , lebo na tych PC nemozes mat OSX ..
Pyti jasne. Neni to uplne presna kopia, ale na druhu stranu ma viac pamate, dva disky, vacsi display... osobne by som si to nikdy nekupil, lebo ked chcem notebook tak nech to je prenosne a ne hentaku kravu
.. radsej si k tomu doplnim poriadny monitor
.
Nemyslim si, netvrdim ani sa nechcem tvarit ze by bol jeden alebo druhy lepsi. Mne osobne viac vyhovuje win. Hral som sa teraz s jednym mb pro a nebadal som nejaky prinos preco by bol pre mna zaujimavy. Tiez som chvilkami rozmyslal ze sak kua vsetci to tak chvalite tak to bude take ppci.. Ale tak isto ako pri Win notebookoch videl som niekolko skaredych padov, zamrznuti, skapati aj MB pro. Takze si myslim ze je to teoreticky jedno.. ide o to aky kus chytis, aj tak je to vsetko z ciny
A vies ze Acer by som si nikdy nekupil

Nemyslim si, netvrdim ani sa nechcem tvarit ze by bol jeden alebo druhy lepsi. Mne osobne viac vyhovuje win. Hral som sa teraz s jednym mb pro a nebadal som nejaky prinos preco by bol pre mna zaujimavy. Tiez som chvilkami rozmyslal ze sak kua vsetci to tak chvalite tak to bude take ppci.. Ale tak isto ako pri Win notebookoch videl som niekolko skaredych padov, zamrznuti, skapati aj MB pro. Takze si myslim ze je to teoreticky jedno.. ide o to aky kus chytis, aj tak je to vsetko z ciny

A vies ze Acer by som si nikdy nekupil