Je MAC drahy ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Zamčeno
hombrefeo

Re: Je MAC drahy ?

Příspěvek od hombrefeo »

nova rada nb pro ceka, az intel odstrani tu chybu v chipsetu...

120BPM

Příspěvek od 120BPM »

listonos píše: Ja teda nie som spokojny. Som nuteny to kupit a preplatit to o cenu, za ktoru mi mozu dve stripterky tancovat na stole do rana - to cloveka nasere...
Mna by to nasralo, ze ajajaj. :evil: Fakt dve?! :shock:
iMac i9 80GB RAM 2TB SSD, Mac OS Mojave 10.4.16, Apollo 8 Duo

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

listonos píše:Ten tvoj priklad je taka demagogia a'la fico - vezmes supa-dupa-dokonalost-sama-apple a postavis proti tomu najvacsiu kokotinu co sa da najst na trhu.
.
Aktualne ceny na alza.sk:
INTEL Six-Core XEON W3680 3.33GHz 12MB - 1 530,00 €
Maticna okolo 200,- €
1TB 7200 SATAII HDD 100,- €
GIGABYTE R587OC-1GD 1GB DDR5 (4800MHz), ATI Radeon HD 5870 - 214,76 €
plus somariny okolo dalsich 200,-€
spolu: 2250,-
.
Nehovoriac o tom ze tento konkretny procesor ma asi najhorsi pomer cena/vykon na trhu. Dvojprocesorova zostava Xenon QuadCore by vysla este lacnejsie.
.
Tusim tu niektorym lezie Apple pekne na mozog.
no tak demagog si ty .. musis porovnavat porovnatelne veci .. porovnavas 5tkovy XEON s 3ojkovym .. porovnavas skladacku so znackovym pocitacom .. atd atd .. rozumny clovek to chape ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

listonos píše: Apple je povestny svojimi super vymakanymi displajmi
inak to je pravda .. Apple cinema displej sa vo vela studiach pouziva ako nahladovy monitor .. ten kto nema 10x tolko $$$ na realny nahladovy monitor , sa uspokojil aj s nim ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

dendy píše:Co keby som to spravil naschval tak este OK :-) horsie je ze som napalil aj sam seba :-D
nic si z toho nerob .. ja mam s-ips displej v telke doma .. a neni to ziadna slava :lol:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:To je potom diktát monopolu ...
jo to je fakt .. ale mame demokraciu .. vzdy sa na to moze vysrat a ist vykladat vagony na stanicu ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

listonos píše:
uz som to tu uz pisal ale potrebujem mat Win32, Win64 a OSX - ci uz v jednom kuse alebo osobitne a nech to kombinujem ako chcem furt mi to vychadza bud fest predrazene (nadupany iMac i7) alebo cena ako tak OK (i7 PC plus minimac) akurat potom mi pridu dost blbo vyuzite prachy za ten mac ked vacsinu casu na to bude padat prach.

Idealne by asi bolo PC + MacBook 13'' - taky maly notebook clovek vyuzije aj inak, len tam su momentalne tie konfiguracie vs cena priam na zaplakanie. Neviete nahodou, kedy planuju do tych trinastok davat nejaku aspon i5 a 500 hdd?
a preco to neriesis hackintoshom ?

listonos

Příspěvek od listonos »

Pytkin píše:
listonos píše:
uz som to tu uz pisal ale potrebujem mat Win32, Win64 a OSX - ci uz v jednom kuse alebo osobitne a nech to kombinujem ako chcem furt mi to vychadza bud fest predrazene (nadupany iMac i7) alebo cena ako tak OK (i7 PC plus minimac) akurat potom mi pridu dost blbo vyuzite prachy za ten mac ked vacsinu casu na to bude padat prach.

Idealne by asi bolo PC + MacBook 13'' - taky maly notebook clovek vyuzije aj inak, len tam su momentalne tie konfiguracie vs cena priam na zaplakanie. Neviete nahodou, kedy planuju do tych trinastok davat nejaku aspon i5 a 500 hdd?
a preco to neriesis hackintoshom ?
ked neviem ci je to legal, niekde som cital ze v EU by to aj mohlo byt legalne - nieco s uzatvaranim zmluvy po kupe ale to je take jpp

dendy

Příspěvek od dendy »

hackintosh nieje legal nikde, a nieje to spolahlive, nechodi to dobre na kazdom hw a nieje to ani jednoduche rozbehat... imho je to riesenie tak akurat pre geekov ktorych bavi sa v tom hrabat , laborovat, nastavovat aby to ako tak fungovalo.... na pohodlnu bezproblemovu pracu ked proste neriesim os ale len aplikacie to nieje

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

A pro chvíle odpočinku po práci na milém Applu s duší :

http://www.toptoys.cz/icushion?utm_sour ... hion#video :mrgreen:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

listonos : hackintosh samozrejme nie je legal .. Ale aj to je cesta , ked sa ti zda Apple drahy a potrebujes ho len ako doplnkovy stroj , trebars na testovanie nejakej kompatibility a podobne ..

dendy : ja som hackintosh rozehal na niekolkych pocitacoch a slo to na prvy supu . ziaden problem s tym nebol .. samozrejme dobre je kupovat si HW , tak aby na tom hackintosh dobre bezal .. na instanelymac.com mas databazu , na ktorej doske co funguje a co nie a aky image treba pouzita na instalaciu .. dalsia je moznost pouzit iBoot .. A dalsia moznost je kupit si tu boot romku , ci co to je a vtedy to chodi uplne bez problemov ..

Ale samozrejme , tiez preferujem na realnu pracu kupu APPLE pocitaca ..

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

hackintosth mozna neni legalni, ale v zadnem pripade neni ani nelegalni...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

neviem ci by toto obstalo na sude :)

Poshook

Příspěvek od Poshook »

hombrefeo píše:hackintosth mozna neni legalni, ale v zadnem pripade neni ani nelegalni...
vzhladom na to, ze instalacia OSX je podmienena suhlasom s podmienkami, v ktorych je vyslovne zakazane instalovat OSX na ine ako Apple pocitace, je to uplne nelegalne

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

v tom clanku stoji, ze nesmis instalovat na jiny nez jabkem oznaceny pocitac. cili v okamziku, kdy na skrin nalepis nalepku s jablkem, tak jsi teoreticky v pravu. u soudu by to mohlo byt i zajimave...

Zamčeno