Speedfan si hned stáhnu. Nejde to nastaviti v setupu?kexik píše:delay: co kontrola otacok na procaku? skusal si speedfan? jasne ze defaultne ide ten cpu chladic na plne gule a reve, ale treba ho skusit stisovat softverovo...
Kdo postaví nové PC --- Jaké komponenty vybrat?
Myslel jsem to tak, že 400W je pro mě limit. Tzn., že kdyby moje sestava potřebovala výkonější zdroj, tak bych se pozastavoval nad spotřebou el. energie. (Samozřejmě 500W zdroj si naprázdno nevezme víc).biscuit píše:no pockej to snad nemyslis vazne, jestli mas uctu k zivotnimu prostredi, tak snad budes koukat na ucinnost ne? nebo mi chces rict, ze 500w zdroj si vezme naprazdno vic nez 400w?delay píše:No při vší úctě k životním prostředí bych ani víc než 400W nakonec nechtěl. Leda ...
Po prvním testu ve SpeedFanu jsem zjistil tohle:kexik píše:vie to aj pretaktovat a ukazuje zapisy/errory v smart tabulke harddiskov
teplota SYStému: celkem OK 40 - 55°C (podle zátěže)
teplota CPU: to mě dost zneklidňuje 48 - 65° (podle zátěže, ale většinou ne méně než 50°C)
teplota AUX: 119 - 125°C (tohle moc nechápu, typuju, že to je teplota heat pipes), po instalaci AUXFANu se to stáhnlo tak o 2°C
teplota HDD: je OK 29 - 35°C
Neměl bych zkontrolovat větrák na CPU?
Jinak boxovej větrák se s redukcí otáček značně ztišuje.
AUXFan není slyšet vůbec.
delay: s jadrom to je ok, do 65 to mam aj ja a pohoda (chladic je turbina od zalmana s otackami na minime), ziadne pady ani nic ine, chladic je na omak len vlazny
netusim co je aux??? to je chladic na chipsete, ci na com??? tie cisla su dost neprijemne, ale mozes mat na doske dodrbane cidlo, mne napriklad ukazuje jedno cidlo teplotu v bedni 50°C furt, aj pri zapnuti kompu
netusim co je aux??? to je chladic na chipsete, ci na com??? tie cisla su dost neprijemne, ale mozes mat na doske dodrbane cidlo, mne napriklad ukazuje jedno cidlo teplotu v bedni 50°C furt, aj pri zapnuti kompu
kexik:
Jak jsem již napsal, tím že celej board je chlazen pasivně - heat pipes, tak bych vysoukou teplotu očekával... Na ty žebra jsem pak akorát nasadil ten přídavnej mini větráček. Každopádně jako nevim, co s tím. Asi to budu muset nějak řešit. Stáhl jsem všechny možný testovací programy, tak se na to dneska vrhnu, musim i prověřit grafiku. Taky zkusím nechat skříň otevřenou a případně zkontroluju ty heaty pipes na MB. Ach jo.
Mimochodem k tomu CPU. Mě teda ta teplota připadá vysoká.
Viz. článek zde: http://radekhulan.cz/item/testovani-a-p ... a-pocitace
Jak jsem již napsal, tím že celej board je chlazen pasivně - heat pipes, tak bych vysoukou teplotu očekával... Na ty žebra jsem pak akorát nasadil ten přídavnej mini větráček. Každopádně jako nevim, co s tím. Asi to budu muset nějak řešit. Stáhl jsem všechny možný testovací programy, tak se na to dneska vrhnu, musim i prověřit grafiku. Taky zkusím nechat skříň otevřenou a případně zkontroluju ty heaty pipes na MB. Ach jo.
Mimochodem k tomu CPU. Mě teda ta teplota připadá vysoká.
Viz. článek zde: http://radekhulan.cz/item/testovani-a-p ... a-pocitace
To vim taky voe, ale co s tím. Vůbec se mi nechce oddělávát větrák, ale asi mi nic nezbyde. tajně ještě doufám, že by třeb aSpeedFan měřil blbě.Kermitak píše:delay: je vysoka, ja mam idle kolem 38 stupnu.
Navíc se mi tam vůbec neukázaly větráky a) od zdroje a za b) ten dolní ve skříni. AUX je pravděpodobně označení skříně. Což při naměření hodnoty 119°C ´by musela být naprostá hovadina. Zkusím EVEREST Ultimate, PCMark atd...
Jo, teď mám zrovna votevřenej manual k P5B Deluxe a studuju to. První chyba asi byla instalace přídavného větráku na žebra MB, podle ASUSu může narušit cirkulaci vduchu toho boxu. Doporučuje se jen při pasivním chlazení CPU. Nicméně já rozdíl nezaznamenal. Dobrá, vypnu ho. Dneska udělám nějaký ty testy a uvidí se...Kermitak píše:delay: rikal jsi ze se ti zda vysoka (coz nezni moc jiste), tak ti to potvrzuju. Zkus primo ten program od Asusu, ten PC Probe ci jak se to jmenuje.