Kvalita zvuku - pomoc

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
tono2204

Kvalita zvuku - pomoc

Příspěvek od tono2204 »

Zdravím, starám sa o ozvučenie školení v sále. Zostava sa skladá s aktívneho repra, mix pultu, bezdrôtových mikrofónov a NB s ktorého pustám hudbu. Jedna sa o nasledovný problém, že ak pustím hudbu cez prehliadač s YouTube, ide pekne. Ale ak pustím MP3 tak je kvalita blbá až nezrozumiteľná, je jedno aký program použijem. A tie iste MP3 pustám v aute a tam to ide dobre.

Pomôže mi externá zvukovka alebo ako mam chápať ten problém? NB je Thinkpad e550, ďakujem.

PS. cela zostava je kvalitná aj káble sú Roland, nestali 5e a kedže YouTube a mikrofóny idú super, problém vidím len v NB, ale kde?

Pytkin
Moderátor

Re: Kvalita zvuku - pomoc

Příspěvek od Pytkin »

divne .. youtube predsa pustas z rovnakeho NTB , a hra dobre .. tak aj mp3 by mali hrat dobre .. mozno mas dodrbkany jack na ntb .. potom by tomu externa zvukovka pomohla ..

tono2204

Příspěvek od tono2204 »

Jack je OK, v zvuku nieje šum ani nič tomu podobné, prosto len slabšia kvalita, akoby malý bitrate.... Ale zase na sluchadkach sa mi to zdá ok.... Vysvetľujem si to tak, že video ide priamo bez spracovania... A mp3 súbor musí zvukovka najprv spracovať/vytvoriť z neho zvuk, a na to je slabá nekvalitná.... Len či tomu externá zvuková pomôže, či nemôže byť problém inde

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no tak ak je tam mp3 zla , tak je zla .. s tym nic nenarobis :) Video ma tiez velku kompresiu .. jak zvuku , tak obrazu ..

pozri .. tu mas WAVy .. Super kvalitne referencne nahravky .. Skus si pustit daco z toho :

https://www.pytkin.sk/Jazz_Sampler/

tono2204

Příspěvek od tono2204 »

Skúsim, ale ide o to ze tie isté mp3 súbory mám v aute na USB kľúči, a idú v pohode... Súborom to nebude, aj na stolovom PC na onkyo receiver cez optiku idú dobre.

PELF
Profesionál

Příspěvek od PELF »

Zkus tu mp3 přehrát tímhle přehrávačem:
https://www.foobar2000.org/download
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

tono2204 píše:
23 říj 2024 10:43
aj na stolovom PC na onkyo receiver cez optiku idú dobre.
tak mas daco dojebane v tom pocitaci .. driver, zapnuty daky EQ ... milion moznosti co moze dokurvit zvuk ..

ZFarkas
Vybavení

Příspěvek od ZFarkas »

Zvučil jsem 20 let konference, meetingy, i prezidenty a premiéry ČR, všechny možné učebny, sály, sportovní haly i venkovní pietní akce a nikdy jsem neměl žádný problém s předem odzkoušeným NB puštěným z USB do USB vstupu na mixpultíku Allen Head ZED-10. Problémy byly ze sluchátkového výstupu NB a kvalita byla vždy horší na jiných malých USB mixpultech než na AH ZED té starší dobré řady. Kvůli srozumitelnosti a kvalitě zvuku bezdrátových mikrofonů (Shure 58, ne Beta - i prezident držel vždy mikrofon svisle a ne jako zpěvák, takže široká kardioda byla nutnost, hyperkardioda nepoužitelná) jsem často musel i v kulturních domech se zabudovanou režií obejít jejich mixpulty (obvykle Behringer a podobné šunty) a aktivní repra nebo koncový zesilovač zapojit do mého AH ZED. Např. při pouštění hudby na státní slavnostní ceremoniály nebo české hymny se nedalo ani připustit, že by to mělo nějak zlobit nebo trhat uši ;-) Řešení, co mě ani jednou nezklamalo: NB - USB - mix AH ZED-10.

Odpovědět