kvalitni box pro externi disky

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
solasound

kvalitni box pro externi disky

Příspěvek od solasound »

chtel bych se zeptat, jaky externi box od firmy icy box (icy dock, stardom) si mam poridit, pokud potrebuju k notebooku pripojit 3-4 externi SATA disky (klasika, jeden disk hudba, video, druhy disk zvukove banky, treti na projekty atd.).

nasel jsem tohle:

http://www.raidsonic.de/de/pages/produc ... ectID=5065

otazkou je, zda-li je to dobra volba, je to box s jednim usb a sata rozhranim pro ctyri disky, tzn. zda-li to bude pres jedno usb dostatecne rychle??? dalsi otazka, jak se v praxi pouziva SATA slot, tzn. pokud bych tento box pripojil treba na desktop vybaveny SATA vstupem, bude princip stejny jako treba pres usb, akorat to cele pofici rychleji?

a posledni vec, jak je to s bezpecnosti dat v takovem boxu? pokud se neco stane, muze mi to odpalit vsechny disky najednou?

EDIT: jeste je tu tato moznost..

http://www.raidsonic.de/de/pages/produc ... ectID=5411

delay

Re: kvalitni box pro externi disky

Příspěvek od delay »

solasound píše: dalsi otazka, jak se v praxi pouziva SATA slot, tzn. pokud bych tento box pripojil treba na desktop vybaveny SATA vstupem, bude princip stejny jako treba pres usb, akorat to cele pofici rychleji?
USB je relativně pomalé, dobré na zálohy, filmy, data se kterými se nepracuje realtime, čili myslím, že i samply by klidně mohly být na USB, když se to stejně načítá do RAM
eSATA je rozhodně lepší a rychlejší volbou (otázkou je o kolik v praxi) a já osobně bych do jiných externích disků ani nešel, pokud by mne nelimitovala třeba cena...

kexik

Příspěvek od kexik »

sata slot je hotswap len pod vistou. a samozrejme rychlost je rovnaka ako ked mas disky interne, vyssia ako pri usb

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

ja sata disky v pohode pripajam/odpajam v XP .. vzdy ho deletnem v decice manageri a potom ho vytiahnem ..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

este k tomu STARDOMU .. je to jbod .. cize on asi spoji vsetky disky do kopy . neviem ci ich vies potom dako rozpajat .. atd .. zavisi ako to chces pouzivat .. neni ti lepsie daco na jeden disk a budes v nom menit disky ?

solasound

Příspěvek od solasound »

potreboval bych zarizeni, ktere zvladne aspon tri (lepe ctyri) SATA disky pro plnohodnotnou praci. v soucasne dobe disky pripojuju v externich casech kazdy zvlast (a prijde mi to krapet nepohodlne, ovsem kazdy disk ma jedno usb a tim padem nesdili rychlost, jako je tomu v pripade toho casu pro 4 disky). jde mi v podstate pouze o vetsi uzivatelsky komfort, pokud to budu prenaset (a to se deje skoro denne), vezmu jednu krabici do ruky a ne ctyri samostatne disky v casech...

pokud existuje obdobne zarizeni, ktere ma ctyri vystupy usb (a jedno sdilene usb tim padem nesnizuje rychlost disku) rad si necham poradit. na cene az tak nezalezi, dulezite je, aby to plnilo svou funkci.

v idealnim pripade bych bral zarizeni, kde jsou disky ulozeny nezavisle na sobe a mohl bych si zapnout pouze ty, ktere prave pouzivam. neco jako ctyri externi casy integrovane do jednoho ;-)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

solasound : a myslis ze cez hento uvidis vsetky disky samostatne ? ja myslim ze sa spoja do jedneho ..

jardatop

Příspěvek od jardatop »

Mozna to nebude diskove pole, ale podle me na ne bude stejne rychly pristup, jestli budou 4 disky na 1 USB nebo 4 boxy ve 4 usb v pocitaci. Dokonce si myslim, ze pokud ty 4 boxy nebudou na usb hubu, tak to bude rychlejsi.

jardatop

Příspěvek od jardatop »

nevim, jak velke disky tam chces mit, ale radsi bych koupil FW box a do neho jeden velky disk.

solasound

Příspěvek od solasound »

chci na nem mit 3 500gb disky a jinak je pro me samozrejme stezejni otazka rychlosti, resp. dostatecne rychlosti.. je mi nekdo schopen rict, na jakem principu ty krabice ala stardom fungujou? myslel jsem si, ze je to i tady mezi lidma bezne uzivane, ale vidim, ze ne ;-)

pytkin: jestli se objevi jako jeden disk, tak pak je to cele na prd, protoze ja potrebuju mit absolutni prehled o tom, na kterem disku se momentalne pohybuju..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

solasound : dak to je to .. ja mam skusenosti s inymi icyboxami .. tam je normalny raid , nainstlujes si to ako ches .. ale to je NAS ..
Hento bude rychle cez esata .. len je otazka ako tie disky uvidis .. ci ti ich ukaze viac , alebo jeden velky .. nemal som to v rukach ..

kexik

Příspěvek od kexik »

jardatop: tie krabice maju vnutri sata radic na usb... takze je to rychlejsie ako keby boli zapojene na usb hube. ci je to pomalsie ako 4 samostatne usb krabice, je otazka toho, pri akej operacii. potrebujes zapisovat na viac diskov sucasne? ak nie, moze ti byt u prdele ako to mas pripojene

kexik

Příspěvek od kexik »

pytkin: komp vidi samostatne vsetky 4 disky (JBOD), checkni pdf datalist

http://www.raidsonic.de/de/data/data_pd ... -sb2_d.pdf

celkom dole (verbindungsart = sposob pripojenia)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

kexiK : kde sa to tam pise ? ja moc neviem nemecky .. portmultiplier myslis ?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

aha .. nasiel som si anglicku verziu :

Connection mode JBOD - one HDD to one USB
or ext. SATA connector
(Port multiplier needed on PC)

cize treba daky port multiplier ..

Odpovědět