kvalitní zápis audio CD

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Michal Hodan

kvalitní zápis audio CD

Příspěvek od Michal Hodan »

Nedávno jsem tu řešil problém s overburnem. Než jsem zjistil, že tudy cesta v oblasti vypalování audia opravdu nevede, koupil jsem si novou mechaniku Samsung 202N k mé starší Sony Q30A. Ale... Mechanika nabízí spoustu nových vychytávek, další navýšení rychlosti, prostě věci, který člověk stejně nevyužije. Předpokládám, že nám (hlavně ZDE) jde především o co nejkvalitnější a nejtrvalejší zápis ať už CD-Audio nebo i DVD-Video či zálohu projektů v podobě DVD-/+R. A tady se dostávám k problému, který mě přijde dost fatální. Zjistil jsem, že onen Samsung sice vypaluje bůhví jek rychle, ale nedonutím ho zapsat Audio pomaleji než 16x. Na 1. pohled možná nic tragického, ale bohužel už jsem měl VELICE nepříjemnou zkušenost, že takto vypálené CD nešlo v běžném přehrávači přehrát!!! A zrovna včera mi vypověděla službu i mám stará Sony (asi převlečený Lite-On) a já byl nucen řešit koupi nové mechaniky. Po zkušenosti se Samsungem jsem začal dávat pozor na to, aby mechanika zvládala pomalé rychlosti 4x a 8x a hle, najednou byl výber velice omezen. Nejen, že tento parametr je prakticky nezjistitelný (samozřejmě, že jsem googloval a brouzdal na CDR.CZ), ale u většiny mechanik tyto rychlosti už prostě nenajdete!!! A zde je přímo otázka, budou mechaniky do budoucna opouštět nízké rychlosti? Na čem ale vypálit co nejbezpečněji master CD?
Naposledy upravil(a) Michal Hodan dne 23 kvě 2008 13:47, celkem upraveno 1 x.

LUPO

Příspěvek od LUPO »

na profesionalnim zarizeni.

Cyril

Příspěvek od Cyril »

Chlape zmen prosimte nazev threadu (pres editaci svyho prispevku) na neco jako "ktere zarizeni nejkvalitneji vypaluje audio cd?"... at se v tom vyzname a da se to pak zpetne dobre dohledavat atd...

LUPO: mohl bys bejt konkretnejsi?

LUPO

Příspěvek od LUPO »

Wohma

Příspěvek od Wohma »

V linuxu urcite jde vypalovat i jednorychlostne, spis jsem mel zas problem, ze v kombinaci s nekteryma chipsetama a mechanikama to palilo prilis pomalu :D
Nero ma funkci zpomalovani otacek, plati to jen pri prehravani? Nedalo by se to pouzit?
Podle me je to spis otazka softwaru...

LUPO: Proc mam takovy pocit, ze ta krabice bude stat peknych par tisic? :D

Shodan

Příspěvek od Shodan »

No, já nevím co čekáte od palírny do PC za 500,- Kč. Nahráváte snad přes 3,5 jacka do integrované PC zvukovky?
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

LUPO

Příspěvek od LUPO »

wohma: 650 dolaru, pakatel.

Michal Hodan

Do int. zvukovky netočím, ale asi jako dalších 90 procent lidí zpracovávám audio na PC a potřebuju ho odtud nějak dostat... Nidkdo nemluvil o tom, že nutně sháním vypalovačku za 5tikilo, ale právě proto byla tato diskuze otevřena. Ne, aby se dotykala jen hornich 10 000 :-(

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Michal Hodan: Asi jsem to napsal blbě, ale nešlo mi o tu cenu, ale o používání nářadí k dané práci určenýho. (proto ta int. zvukovka) Nemám po ruce křížovej šroubovák, tak to zkouším plochým a nadávám na něj. :wink:
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

plextor mal kedysi na mechanikach daky specialny zapis na audio .. uz si nepamatam o co islo .. fakt je ze dnes uz vacsina mechanik pali len rychlo .. ja uz dlho preferujem pioneer ..

Michal Hodan

no bohužel plextor už mechniky nevyrábí, ale přebírá je od Optiarcu a dává do nich jen svůj firmware. Nemáš náhodou zkušenost s DWR-215 od Pioneeru? Jak ten je na tom s těmi rychlostmi? Díky

kexik

Příspěvek od kexik »

michal hodan: zapis 16x je na vysokorychlostne medium OPTIMALNY, je nan usposobena aj mechanika, aj medium. spomalenie zapisu nijake vylepsenie neprinasa, a nemas principialny dovod chciet to riesit inak. ALE
tvoja predosla skusenost, ze neslo 16x napalene medium citat, potvrdzuje inu dolezitu vec, a sice, ze zalezi na kvalite mechaniky a media. prejdi si recenzie na cdr, je to hrozna robota, ale paleniu audia je v kazdej recenzii venovane dake to slovko. cize, tvoju poziadavku by som si dovolil preformulovat: hladas kvalitnu hi-end napalovacku, bodka. rychlost zapisu nie je urcujuca.
btw: softver CDBurnerXP ma funkciu "override speed detection" a ked chces, napali aj 1x rychlostou. je to freeware, btw

Odpovědět