Lacne USB prevodniky Line6

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
elbissop

Lacne USB prevodniky Line6

Příspěvek od elbissop »

Ma niekto skusenosti s tymito prevodnikmi? Ta cena je uplne smiesna, takze na nahravanie napadov nadoma, myslim nie je o com. Potrebujem dve karty.

TonePort GX, 43EUR: http://mshop.sk/index.php?target=produc ... ct_id=2058

Obcas ale skusam doma nieco mixovat, monitory mam KRK RP5 G2 a kartu E-MU 1616 PC Card. Tato E-MU hra samozrejme neporovnatelne lepsie ako integrovana karta v notebooku. Ta ma problem co i len verne preniest vsetky frekvencie, chybaju tomu aj basy, aj vysky, uplne niektore songy stracaju svoje kvality, kedze napr. v nich nezaznie ten 40 - 50Hz bass, kvoli ktoremu si ten a ten song rad pustam (tie monitory ho uplne super nezahraju, ale je to tam, teda aspon s E-MU).

Notebook je inak uz historicky kusok s Celeron M1.5 - Acer TravelMate 2420.

Takze otazka je, ci podobny prepad vo zvuku mozem cakat aj od tychto uplne lacnych Line6. Hra to lepsie ako tieto integrovane? Hra to aspon ako (zvlastne prirovananie...) SB Live! ?

E-MU si samozrejme nechavam, takze na serioznejsiu pracu ju mozem stale pouzivat.

kexik

Příspěvek od kexik »

naco potrebujes dve karty? tu 1616 mas v pcmcia verzii ci pci? pc card nie je nic, strkas to do laptopu ci do stoloveho pc, do bieleho pci slotu?
GX je ok, ale nema iny vstup ako na elektricku gitaru, bacha na to. je k tomu gitarovy sw, ktory tvori znacnu cast ceny. cize ak potrebujes linkovyu, alebo mikrofonovy vstup, nie je to dobre riesenie. zvukova kvalita vystupu tiez nie je ohurujuca, i ked lepsie ako onboard to asi bude. kvalitu 1616 to nedosahuje ani nahodou, ovsem ty svoje dojmy popisujes dost povrchne. 40Hz bas urcite onbord zvukovka zahra, to mi ver. ak nie, mas problem so zvyskom retazca. rozdiely su inde ko vpuhej nepritomnosti nejakych frekvencii

elbissop

Příspěvek od elbissop »

E-Mu 1616 PCMCIA mam v skusobni, pozostava z PCMCIA / PC Card karty a microdocku, ktory obsahuje vsetky vstupy a vystupy, okrem jedneho, ktory je aj na tej karte. Notebook prenasam medzi izbou a skusobnou, pricom domov beriem len tu PC Card. Cize problem je ten, ze doma nemam ziadne vstupy, takze si nemam ako nahrat gitaru, o ktoru mi ide.

Aku cast ceny moze tvorit SW pri 43EUR? :)

Tie basy pod 60Hz hra aj ta integrovana zvukovka, ale potichsie. Vobec to nema taky tlak a celkovo zvuk je taky divne gumeny a bez detailu oproti E-MU. 40Hz mi monitory nezahraju, papierovo hraju od 53Hz, ale aj tych 48Hz este v pohode pocut je, 40Hz je uz len vidiet, ze sa membrana hybe.

Ale to snad nie je dolezite v tejto teme, skratka uz na prvy pohlad ta integrovana karta ma utlm v tych okrajovych pasmach. Rozumiem, ze tych rozdielov tam je viacej, ako menej vyrovnana frekvencna charakteristika, ale ci to ja vsetko pocujem a dokazem ocenit, to neviem.

Ide mi o to, aby ked pichnem ten Toneport GX do notebooku a pustim si co i len Winamp, aby zvuk nebol taky grc, ako ta integrovana karta.

Mozno bude najlahsie si ju objednat a potom ak mi nebude vyhovovat, vratit.

elbissop

Příspěvek od elbissop »

Vyzera to, ze kvalita D/A je ok:
Q: BTW, how are the D/As on the unit?

A: I don't have any really high-end D/A's to compare them to, other than with a couple of older audio devices that I still use (Delta 66 & Roland UA-100) and the UX2 compares very favorably, IMO. Of course, for $199, I was not expecting Apogee or RME type performance.
Zdroj: http://forum.cakewalk.com/tm.asp?m=6421 ... rt&#642117

elbissop

Příspěvek od elbissop »

Aby som to uzavrel, kupil som ten Line6 Toneport GX, hra to ok. Oproti E-MU 1616 nepocujem na Krk RP5G2 ziadny zasadny rozdiel, maximalne som ochotny pripustit, ze sa mi E-MU zda lepsie.

Nevyhodou je zle fungujuce ASIO. Pri nastaveni buffera 128 u mna pise DAW (Reaper) latenciu tusim 7/8 ms a celkom casto su tam potom glitche/lupance (Celeron M1.5, na Core 2 Duo notebooku glitchov aj lupancov menej, ale predsa nejake).

S Gearbox softverom, ktory je k tomu a funguje cez Toneport direct monitoring ovladac sa daju nastavit s Amplitube porovnatelne zvuky (simulacie bedni maju ale len zakladne nastavenia a nedaju sa kombinovat) a funguje s nepocutelnou latenciou aj pri 100% zatazi CPU (mal som pusteny zlozity projekt v Reaperi, ktory sposobil, ze cely pocitac prakticky prestal fungovat, ale Toneport hral dalej) a to bez glitchov. Raz sa mi stalo, ze Gearbox padol a Toneport mi dalej hral aj s efektom, takze kde sa vlastne to skreslenie pocita, je pre mna zahadou.

Nahravam s tym tak, ze v DAW mam ASIO nastavene na nejaky vacsi buffer, pustim Gearbox, nastavim zvuk a v DAW len zapnem nahravanie vstupu, bez monitoringu. Vtedy to nahra zvuk upraveny Gearboxom. Su tam celkom 4 vstupy, prve dva su upravene tym Gearboxom a druhe dva su ciste, cize je to fajn na reamping.

Odpovědět