Line6 TonePort

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Cyril

Příspěvek od Cyril »

onehalph: to nemas phantom v brise (troube)? Urcite se tam neco tahovyho najde, teda pokud je tvoje fotka prava :twisted:

torst

pozdrav Onehalpovi

Příspěvek od torst »

Tak jak, Onehalpe? Už jsis koupil TonePort? Zajímaj mě samozřejmě zkušenosti. Taky o něm přemýšlím. Jestli si radeji nekoupit SHURE SM57 a nenahrávat klasicky z repra. Trochu mě zaráží, že je mezi parametrama napsanej i výčet aplikací, který přez UX1, 2 fungujou. Je tam třeba Cubase, ale už ne Nuendo. Opravdu je to takhle omezený? Nejde TonePort nastavit jako univerzální zvukárnu pro všechno?

kexik

Příspěvek od kexik »

torst: to su len testovane aplikacie, cize vyrobca ZARUCUJE ze to pojde, ak nepojde je to dovod na reklamaciu (proste len pravnicka klucka)... na 99.9% pojde nuendo tiez, maju rovnaky engine... jasne ze je to univerzalna zvukarna

onehalph

Re: pozdrav Onehalpovi

Příspěvek od onehalph »

torst píše:Tak jak, Onehalpe? Už jsis koupil TonePort?
Cece - odlozim to - lepsi to resit s chladnou hlavou - kdyby mela ux1 phantom - sel bych do toho na 100% hned - ale takhle si pockam a jestli to bude stat za to, pujdu do te ux2 - i kdyz nic z toho duplicitne nepotrebuju

onehalph

Re: pozdrav Onehalpovi

Příspěvek od onehalph »

torst píše:Jestli si radeji nekoupit SHURE SM57 a nenahrávat klasicky z repra.
No - kdybych mel mistnost kde muzu nahravat poradne vytaveny aparat - tak jdu do te varianty - ale to bohuzel nemam ... takze na domaci nahravani se to jevi jako lepsi alternativa ...

Ctirad

Re: Tone Port skepse

Příspěvek od Ctirad »

torst píše:aspoň Behringer Vamp-2 PRO.
V-amp pro vřele doporučuju. Koupil jsem si jeden z prvních někdy před dvěma lety a jsem stále nadšený. Je to neuvěřitelně univerzální věc, hafo presetů, S/PDIF výstup, bytelné provedení (nebyl bych to já, abych to hned nerozebral) výborně vymyšlené ovládání (nekonečné knoby s prstencem LED, takže po vyvolání presetu člověk hned vidí, na čem je) a hlavně to skvěle hraje. Dokonce si troufám tvrdit, že je to lepší, než nejvyšší řady PODů (míněno zvukově; provedení a ovládání je lepší bez diskuze).

Jediné na co se to nehodí, jsou různé pazvuky a vyložená chemie, na to jsou lepší digitechy, rolandy, boss atd.

onehalph

Příspěvek od onehalph »

Ctirad: cece, ses prvni clovek, kterej Vamp chvali - tedy z okruhu lidi, se kteryma jsem se o tom bavil - nebo psal ... zajimavy

torst

VAMP2

Příspěvek od torst »

Já už z pár míst slyšel, že VAMP 2 má lepší zkreslení než POD. I ten malej. POD je snad zas lepší na čistý zvuky. Ale jestli je v TonePortu software PODa XT, pak by i to zkreslení mělo bejt kvalitnější než na prvních PODech. Jen si říkám, kdyby tak šlo SW z toneportu kreknout a používat na všech zvukovkách ...:)

onehalph

Příspěvek od onehalph »

torst: hehe - to je taky to, na co tak trosku cekam - i kdyz nevim, jestli je to realy - ale zase na druhou stranu - proc by nemohlo byt? :-)

tankista

amplitube

Příspěvek od tankista »

Tezko rict, jak vyrazny kvalitativni skok udela Gitar Rig a Amplitube ve 2-jkovych verzich, ty jsem jeste nemel moznostslyset... Ale vzhledem k tomu, ze tohle je ted asi dost lukrativni trh a je zde takova konkurence mezi NI a IK (obe dost zavedene firmy na poli audi softwaru, ktere disponuji vynikajicimi vyvojari), tak predpokladam, ze se budou hooodne snazit, aby to hralo co nejlip

tankista

Příspěvek od tankista »

to jen k tomu torstovu povzdechu: "kdyb tak z toho sel slohnout jen ten soft"

onehalph

Příspěvek od onehalph »

tankista: GR2 ani Amplitube2 jsem taky jeste neslysel v akci - ale NI Guitar Combos ano - a moc se mi to libi ... mozna, ze nakonec prijdu na to, ze je to cely zbytecnost - i kdyz asi ne - kvuli emulacim tech preampu na zpev hlavne :-(

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

onehalph píše:Ctirad: cece, ses prvni clovek, kterej Vamp chvali - tedy z okruhu lidi, se kteryma jsem se o tom bavil - nebo psal ... zajimavy
Tak to máš asi zaujatý okruh lidí ;)

Ne, vážně. Když si člověk přečte libovolné recenze a názory a odfiltruje z toho extrémní názory, že V-amp je sračka, protože Behringer nic jiného než sračky nedělá, případně, že V-amp je sračka, protože jakýkoliv digitální amp modeling je sračka a nikdy se nevyrovná skutečnému aparátu, zbydou už jenom superlativy. Jo a pak je tu ještě třetí skupina lidí, kteří vůbec nepochopili co je amp modeling a připojili si to mezi ostatní krabičky před aparát a diví se, že jim to úplně zmršilo zvuk.

Jinak názor, že v-amp má lepší zkreslení a POD lepší čistý zvuky, jsem taky slyšel. Stejně tak jsem slyšel opačné názory a za sebe musím říct, právě čisté "lampové" a mírně zkreslené zvuky jsou v kombinaci s kytarou typu strat moje nejoblíbenější.

onehalph

Příspěvek od onehalph »

Ctirad: ja bych to chtel nejspis na zkresleni typu "vetsi nez velke" :-) neco ala Korn a spol ... i kdyz ti to hrnou vsechno jiste pres aparaty - ale co myslis?

Ctirad

Příspěvek od Ctirad »

Myslim, že zcela v pohodě. Takový podobný zvuky jsou už mezi dodávanejma presetama, takže stačí upravit podle libosti, případně stáhnout pár takovejch patchů z netu. Samozřejmě to předpokládá mít na tenhle zvuk i odpovídající nástroj. KoRn používají podladěné sedmistrunky, což těžko zastane nějakej subtilní strat se singlama ;)

Nejlepší je samozřejmě dojít si to někam se svojí kytarou a sluchátkama vyzkoušet. Jenže tak se zase nemáš moc možností čarovat s těma presetama.

Odpovědět