MACbook vs. PCbook = fatality?
Re: MACbook vs. PCbook = fatality?
no tak neee no, rad prehanim
trosku cvok (kar)

Fractal píše:jinak kamarad rikal ze jsou macy nespolehlive, co se cd mechanik tyce... no do airu ji ani uz nedali... vzpada squele ale nema firewire
nespolehlivé nejsou, jen se tam více dostává prach... stačí koupit čistíci CD. Stalo se mi to už mnohokrát, že jsem si myslel , že je mechanika odepsaná.
do airu ji nejspíše nedaloi , kuli tomu , že by se tam nevešla...
Na druhej strane. Kto dnes potrebuje mechaniku? Opticke media su mrtve.
presne tak, pochybne medium, ktere vzdy bylo nespolehlive. dost bolo cedecek!
No tak ja se hp vyhybam obloukem. Jednou stacilo:) Uprimne ti zavadim ze s nima mas tak dobrou zkusenost.Fractal píše:jasne, vis co chces, vis co je pro tebe vyhodnejsi, no problem, ja bych sel do VAIO - HP-PRO - DELL - nevim, ale zadne plastaky, uz nikdy, navic je to jedovate a pali topsk501 píše:Ja jsem momentalne ve fazi vybirani noveho laptopu a teda pokud si mam vybrat jestli dell i7 - 4gb ddr3 ram,500gb hd nebo mac core duo 2.4, 2gb ddr2 ram 160gb hd ktere jsou momentalne na ebayi za podobnou cenu, tak mam jasno:) Muj pracovni koutek nebude tak cool, ale poslape to vic s dellem:)
a firewire maji oba
ten dell ale za rok za dva prodas za 50%, ten mac za 80%
a k tem procentum se snad ani nebudu vyadrovat

Nemluve o tom ze pripojeny k tv nebo prenechany rodicum udela stary laptop daleko vetsi sluzbu nez tech 20% z puvodni ceny.
20% z puvodni ceny? no ja nevim... jako zalezi jak si se o neho staral, jak si ho upgradoval atd. nechtej mi rict ze udrzovany laptop co stal 25 a funguje bezvadne a ma vsecky legalni propriety, prodas uz jenom a pouze za 5... mozne to je... co u maca? ten se prodava s minimalni ztratou imho
No ja si myslim ze 2 roky stary laptop ktery jel 24/7/365 nemuze fungovat bezvadne
minimalne baterka odejde, cdromka odejde, procesor, ramka, grafika a hd jsou zastarale uz po roce, visty nikdo nechce a vrazet penize do hw/sw upgradu abych ho lepe prodal mi prijde ujete. Nemluve o tom ze dva roky stary, pouzity laptop za 50/80% puvodni ceny si imho koupi jenom blazen.

U nas ma Mac v sebe nieco exkluzivne - ludia z neho maju super pocit a ci uz je to len iluzia alebo fakt je asi jedno. Vsak tesit sa treba.
Volakedy ked na sme.sk zacali s tv relaciami, tak tam bola politicka debata a mali tam dako blbo zosnimany zvuk - strasne im tam basy hucali pri hovorenom slove. Tak som tam dole do diskusie napisal, ze fajn ale ze s tym zvukom by mohli daco spravit, lebo to posobi dost amatersky. No a na to mi tam nejaky citatel napisal, ze jemu to hra OK a ze ziadne basy mu tam nehucia. Tak som mu odpisal nech si to pusti na normalne bedne a nie na chrchlatka k pocitacu. A on na mna vyletel, ze on teda nema ziadne PC chrchlatka ale kvalitne vstavane reproboxy vo svojom iMacu
Mne to niekedy pripada ze ked Jobs povie, ze to ma super kvalitny zvuk, tak to pre toho cloveka bude mat super kvalitny zvuk, aj keby vsetky fyzikalne zakony boli proti. Zaujimalo by ma ako to robi...
Volakedy ked na sme.sk zacali s tv relaciami, tak tam bola politicka debata a mali tam dako blbo zosnimany zvuk - strasne im tam basy hucali pri hovorenom slove. Tak som tam dole do diskusie napisal, ze fajn ale ze s tym zvukom by mohli daco spravit, lebo to posobi dost amatersky. No a na to mi tam nejaky citatel napisal, ze jemu to hra OK a ze ziadne basy mu tam nehucia. Tak som mu odpisal nech si to pusti na normalne bedne a nie na chrchlatka k pocitacu. A on na mna vyletel, ze on teda nema ziadne PC chrchlatka ale kvalitne vstavane reproboxy vo svojom iMacu

Mne to niekedy pripada ze ked Jobs povie, ze to ma super kvalitny zvuk, tak to pre toho cloveka bude mat super kvalitny zvuk, aj keby vsetky fyzikalne zakony boli proti. Zaujimalo by ma ako to robi...
http://modernirizeni.ihned.cz/c4-100694 ... steve-jobslistonos píše:Mne to niekedy pripada ze ked Jobs povie, ze to ma super kvalitny zvuk, tak to pre toho cloveka bude mat super kvalitny zvuk, aj keby vsetky fyzikalne zakony boli proti. Zaujimalo by ma ako to robi...
audio::video::postprodukce
Studio ATLAS
Studio ATLAS
Macbook wins!... ANIMALITY! 
btw. na laptopy jsou ted brutalitni slevy u gigacomputeru, strasne rychlou malou kompaktni masinu od DELLU nebo LENOVA tam dostanete za par kacek

btw. na laptopy jsou ted brutalitni slevy u gigacomputeru, strasne rychlou malou kompaktni masinu od DELLU nebo LENOVA tam dostanete za par kacek
Macbook tam kolko stoji ?
Apple tam (myslím) nemají...
Docela souhlasím, sám je používám minimálně, skoro vůbec... Pokud, tak na archivaci (DVD)... Víte někdo, jestli lze u MacBooku PRO vyměnit CD/DVD mechaniku za druhý HDD? A případně jsi pak je nějaký rámeček nebo zařízení, přes které by tato mechanika šla připojit do USB?hombrefeo píše:presne tak, pochybne medium, ktere vzdy bylo nespolehlive. dost bolo cedecek!
Zdá se mi, že jsem někde na netu kdysi našel návod, ale nemůžu jej najít...
do applu strcis hocaku usb mechaniku, slim verzie stoja od 50eur, je ich na trhu spusta... vymenu za hdd vidim ako vysoko moznu, z technickeho hladiska tomu nic nebrani. cele je to len otazka ci to oficialny apple servis urobi.JohnyDeza píše:Docela souhlasím, sám je používám minimálně, skoro vůbec... Pokud, tak na archivaci (DVD)... Víte někdo, jestli lze u MacBooku PRO vyměnit CD/DVD mechaniku za druhý HDD? A případně jsi pak je nějaký rámeček nebo zařízení, přes které by tato mechanika šla připojit do USB?hombrefeo píše:presne tak, pochybne medium, ktere vzdy bylo nespolehlive. dost bolo cedecek!
Zdá se mi, že jsem někde na netu kdysi našel návod, ale nemůžu jej najít...
ja by som mal k tomuto len pripomienku , ze napalovatelne DVD media su absolutne nevhodne na archivaciu .. na DVD sa daju palit filmy s tym , ze ak to prestane fungovat , tak sa nic nestane , lebo ten film sa da opat zohnat .. Na zalohovanie unikatnych dat su DVD media ABSOLUTBNE NEVHODNE !JohnyDeza píše:Docela souhlasím, sám je používám minimálně, skoro vůbec... Pokud, tak na archivaci (DVD)...