Max/MSP nebo PURE DATA - znáte ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
MMtm

Max/MSP nebo PURE DATA - znáte ?

Příspěvek od MMtm »

Ciao!

Už jsem jednou psal ale nikdo se neozval, tak se ptám znovu. Není mezi vámi někdo se zkušenostmi se softy MAX/MSP (www.cycling74.com) nebo PureData (www.pure-data.org) :?:

MM

turbodata

Příspěvek od turbodata »

znam, neco jsem zkousel vyrobit ale je to dost slozity. musis si vse postavit sam a to vyzaduje znalost problematiky syntezy atp... mas neco hotovyho? ja ted operuju v programku Plogue Bidule. http://plogue.com/bidule/ To je neco podobnyho zrejme trochu jednodusi. do max/msp jsem moc nepronikl.

MMtm

ho ho hoooo

Příspěvek od MMtm »

to turbodata: taky mi to přijde dost složitý, takže bez zasvěcenýho člověka bez šance, je to vlastně programovací jazyk. Bidule vypadá dobře, AudioMulch znáš ? (a je to freeware - www.AudioMulch.com). Tyhle kousky jsou srozumitelnější. MAX EXPERT WANTED!

MM

kexik

Příspěvek od kexik »

a preco nie reaktor? to je predsa klasika... a na rozdiel od bidule kazdu minutu nemrzne

bluem

Příspěvek od bluem »

ahoj MMtm. no zacal som v maxe robit. dost intenzivne. cital manual atd... podarilo sa mi zapojit uz co, to... ale chcem prist na vyrobu obyc. seq., ktorym si budem moct spustat obalky na amp. zvuku, popr. filter... normal analog seq. uvidim... ked budes chciet nieco vediet, posli postu, ked budem vediet, odpoviem...

aum generator

Příspěvek od aum generator »

kexik: no skus spravit v reaktore cokolvek na co je treba FFT a potom pochopis ze preco ma niekto radsej bidule...a taky dalsi aspekt - pozri sa kolko stoji reaktor a kolko stoji bidule...radovo trochu inde...to ze to kusok mrzne bude tym ze reaktor uz je vo vyvoji vela vela rokov. (ked som robil v Native Instruments Generatore v 1998 tak to tiez mrzlo jedna radost)

bluem: matus ser na max ;D nainstaluj si Pure Data (sequencer v Pure Data ti ukazem hocikedy)

rfs

Příspěvek od rfs »

no já se v tom taky dost dlouho pokouším prohrabávat .jak PD tak Max/MSP ,ale vzdávám to.Jedu to zkusit o víkendu na workshop Tomáše Hrůzy ( tomas@v2atelier.com )do Prahy ,tak jestli se mi nepodaří do toho proniknout ,tak na to asi s....a končim u abletonu. :)

bluem

Příspěvek od bluem »

no, viem ze je tu aj PD, ale chcem najprv max/msp. PD je identicke co som si stihol vsimnut. max/msp ma podla mna lepsi manual a tutorial a paci sa mi (aj ked to moc s tym vsetkym nesuvisi) trocha viac... myslim v dizajne.
ps: ableton nestoji za vela - ma to dost dokazeny zvuk..

rfs

Příspěvek od rfs »

max/msp--No myslím,že to stojí za tu námahu.ty možnosti jsou super.Ableton odkládám na neurčito....:-)

aum generator

Příspěvek od aum generator »

podla mna nieje Max a PD identicke.
a co sa tyka manualu a tutorialu tak mi PD prijde rovnako dobre.

mne prijde uplne prijebane ze ludia radsej vkuse kradnu max, pritom mozu legalne pouzivat PD...preco kradnete ked nemusite?!?!??

Odpovědět