Microsoft vypne nelegalní Visty, casem asi i XP
Ale to je normální, že ? Když chci základní produkt pro běžné domácí a soukromé použití, stojí málo. Když chci plný profesionální produkt se všemi funkcemi (které doma většinou nevyužiju), stojí více. Ale většinou v tomto případě je i činnost, ke které je to třeba, plně profesionální, takže i cena je OK ... V každém případě Windows XP Home + Office student jsou pro běžné domácí použití naprosto dostačující a jejich cena je taková, že pro nikoho není problém je mít legální ...
A ta OEM XP Home sa da kupit aj dodatocne, alebo len s novym PC? Ja OEM verziu mam uz od zaciatku, ale brat zacal uvazovat ze sa zbavi "free" verzie. (Sranda, aku som mal potrebu teraz zdoraznit ze uz som legalfova píše:Dat 1700Kc za OEM XP Home si dnes uz muze dovolit kazdy. Drive to bylo horsi.
Já jsem to koupil dnes za 1390,- do počítaču rodičů a dá se to dát na počítač kde už jiné windows jsou, přehraje se to během 10 minut a XP dostanou oficiální produktový kod.dano píše: A ta OEM XP Home sa da kupit aj dodatocne, alebo len s novym PC? Ja OEM verziu mam uz od zaciatku, ale brat zacal uvazovat ze sa zbavi "free" verzie.
suhlasim uplne... ak by som chcel len to co ma Office Student, tak idem jedine do Open Office... bohuzial potrebujem tie ostatne aplikacie ako Project, ci Publisher ale hlavne FronPage a tak piratimkexik píše:ivo: office student ma uplne rovnake funkcie ako open office a ten je zadarmo. hovorim o office professional, co je jedina verzia, ktora nema prakticky funkcnu konkurenciu
ked uz mas nalepku so serialom, staci na to nejaka hackerska utilita, co ti zavedie spravny kluc do registrov... ak je to samozrejme licencia na tu verziu co mas nainstalovanuIvo píše:Já jsem to koupil dnes za 1390,- do počítaču rodičů a dá se to dát na počítač kde už jiné windows jsou, přehraje se to během 10 minut a XP dostanou oficiální produktový kod.dano píše: A ta OEM XP Home sa da kupit aj dodatocne, alebo len s novym PC? Ja OEM verziu mam uz od zaciatku, ale brat zacal uvazovat ze sa zbavi "free" verzie.
Ivo : ty nepouzivas office v studiu ? tam uz by si mal pouzivat iny verziu ako HOME & STUDENT ..Ivo píše:Ale to je normální, že ? Když chci základní produkt pro běžné domácí a soukromé použití, stojí málo. Když chci plný profesionální produkt se všemi funkcemi (které doma většinou nevyužiju), stojí více. Ale většinou v tomto případě je i činnost, ke které je to třeba, plně profesionální, takže i cena je OK ... V každém případě Windows XP Home + Office student jsou pro běžné domácí použití naprosto dostačující a jejich cena je taková, že pro nikoho není problém je mít legální ...
inak mierne nechapem niektorym rozhorceniam... ak som majitelom hotela, tak si strazuim aby ten kto prespi zaplatil a neznicil mi izbu. ak som majitelom softu, tak chcem prachy... co je na tom divne? toto teraz nie je proti pouzivaniu crackov. len sa pytam, preco sa niekto rozhorcuje nad tym, ked si niekto chrani svoj majetok...
suhlas, ide o bezny kupno-predajny vztah. co ma ale dost serie je fakt, ze vyrobca softu nenesie ziadnu zodpovednost voci mne za to, ze predany soft nerobi to, co ma tak ako ma (nestabilita, nedotihnute ficury a pod.). ja zaplatim plnu cenu, dostanem "beta verziu" nejakeho grcu a to, co vlastne robim do najblizsej aktualizacie, je bezplatny bug reporting na ukor vlastneho casu, penazi a mentalneho zdravia. toto funguje podla mojich skusenosti skoro s kazdym softom. to nehovorim o registracnych podmienkach, ktore niekedy doslova buzeruju ludi roznymi nezmyslamidano píše:inak mierne nechapem niektorym rozhorceniam... ak som majitelom hotela, tak si strazuim aby ten kto prespi zaplatil a neznicil mi izbu. ak som majitelom softu, tak chcem prachy... co je na tom divne? toto teraz nie je proti pouzivaniu crackov. len sa pytam, preco sa niekto rozhorcuje nad tym, ked si niekto chrani svoj majetok...