Microsoft vypne nelegalní Visty, casem asi i XP

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Me teda tohle netrapi, mam wokna legalni, ale co jsem koukal, tak v tech warez verzich jsou i corporate edition a ty rozhodne treba aktivovat neni ;)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

nunu: co neco jako xp-antispy pro vistu? a firewall? musi se dat udelat nejaky opatreni, prece ti to nemuze delat co ty nechces ;)

jo a uz nekomu nejakou vistu vypli? :-)

Settler

Příspěvek od Settler »

biscuit píše:jo a uz nekomu nejakou vistu vypli? :-)
Ano.. samozrejme ze vypli.. Kamaradovu otci, kteremu jsem pred mesicem chystal objednavku sestavy..
Kdyz prisla.. okna (Legalni Vista Bussines) se po tydnu kompletne zablokovaly.. presne timhle jejich systemem...

Jinak teda k te jejich kampani samotne.. vse tradicne probiha za pomoci slusby automatic updates a onen hotfix, ktery okna blokuje dela pouze to, ze zablokuje asi dve, tri zname utility, kterymi se obelhava ona 30ti denni lhuta do aktivace oken.. to je cele.. cracku je vice typu, o corporate verzich ani nemluvim..
Takze kdo to od*ere..? tradicne lama useri jako zmineny kamaraduv otec, u ktereho jsem po aktvaci oken tohle opravdu necekal.. a pak jen pirati blbci, kteri nemaj vyply updaty..
Vysledkem je, ze "chytry" krok Microsoftu opet nadela vice neplechy nez uzitku.. na samotny podil piratstvi nebude mit zadny vliv..

hondzykk

Příspěvek od hondzykk »

Settler píše: Vysledkem je, ze "chytry" krok Microsoftu opet nadela vice neplechy nez uzitku.. na samotny podil piratstvi nebude mit zadny vliv..
a čekal jste snad někdo něco jiného?

nunu

Příspěvek od nunu »

No, ja jsem cekal ze ted budou vsichni pirati z karibiku v pr..li, a ono misto toho to bude prudit akorat legani uzivatele.

Jeste trochu odbocim, mam notas kde je predinstalovany sytem. Takovou hovadinu bych uz nikdy neudelal, s tim predinstalovanym systemem se nainstaluje tolik sracek, ze to smrdi az ven. To ale neni vsechno, rikal jsem si, preinstaluju to a pouziju normalni oem dvd s instalaci. Pohoda az do momentu kdy dojde k aktivaci. Nejde to aktivovat, spatne cislo... To je ta mala vec co mne trapi, ono je jeste jedna a z te jsem docela na nervy. Kdyz pouziju normalni system, stahnu dricery z webu, tak nefunguje dobre touchpad, respektive funguje tak za se zasekava, zadrhava, je to strasne neprijemne jak na pohyb, tak na oci. Stezovat si muzu tak akorat na hlavnim nadrazi, na reklamaci by se mi asi u aceru vysmali, protoze s predinstalovanym funguje korektne. Nebo alespon lip...

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Mám 2 dotazy:

Jak vypnout úplně automatické aktualizace v XP? Totiž já jsem to včera veřer zkoušel na laptopu a když to vypnu, pořád mi dole stejně skáče nějaká hláška na liště (že počítač je v ohrožení atp.). A když jsou zapnuté, tak jakmile se s tím laptopem připojím na net, tak začne stahovat nové aktualizace - pokud nějaké jsou. Takže nevím co s tím, jak to úplně vypnout, nechci to tam.

Také bych rád vypnul třeba automatické hledání bezdrátové sítě, což taky vždycky skočí na liště hláška (napíše to "Byla / Nebyla nalezena žádná bezdrátová síť v dosahu"), kterou musím vždy zavřít. Nechci to tam pořád odklikávat myší tyhle blbosti...

Ví někdo řešení please? Na notebooku pro DAW nechci vůbec mít automatické aktualizace, ani žádné hledání wi-fi sítě, to jen otravuje, ale prostě nevím jak to úplně vypnout, zakázat...

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No kdyz v XP zaskrtnes, ze nechces stahovat aktualizace, tak tim je to vypnuty. Ty otravny hlasky se beznym zpusobem imho nezbavis, ale o nic nejde, je to jen hlaska, aktualizace jsou vypnuty. Dalsi moznost, co me napada, je zakazat na firewallu odchozi spojeni na vsechny mirrory, odkud Microsoft ty updaty distribuuje.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Ty hlášky jdou vypnout taky. Mám tu anglický okna, tak napíšu postup jak to mám tady, snad to v českých nějak trefíš :wink:

V Control Panelu (ovládací panely?) je ikonka "Security Center". Do toho vlez a tam vidíš jak je všechno červený - povypínaný. V levo jsou ale nějaký možnosti. "Change the way security center alerts me" - ta poslední. Na to klikni a odškrtej ty tři zaškrtávátka. "OK" a hotovo.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No jo, vida, clovek porad objevuje nove :)

Shodan

Příspěvek od Shodan »

Kermitak: XPcka znám poměrně dobře, jen mám problém s vysvětlováním kudy kam, protože jsem jeden čas musel "supportovat" japonský - a tak mi nezbylo naučit se spoustu postupů nazpaměť (páč jsem si nepočet). A sám používám všude EN verzi.
-= As we grow as unique persons, we learn to respect the uniqueness of others. =-

biscuit

Příspěvek od biscuit »

pro xp je dobrej uz zminovanej xp-antispy. zna cesty do registru k dulezitejm vecickam :-) navic je i cesky. pro me must have vec po nainstalovani systemu.

Shodan

Příspěvek od Shodan »

biscuit: Nerad instaluju "zbytečnej" SW. Co potřebuju, povypínám si sám :wink:

fova

Příspěvek od fova »

Dnes mi firewall nahlasil, ze aplikace Windovs Genuine chce jit na Internet. Protoze mam legalni Home XP, povolil jsem ji to a zatim mi pocitac funguje dal.
Pokud clovek nema firewall, tak je mozne, ze ta kontrola probehne bez vedomi uzivatele.

Settler

Příspěvek od Settler »

Jindy2 píše:Jak vypnout úpln%u11b automatické aktualizace v XP?
V XP vypnes aktualizace a vzdalenou spravu na zalozkach v "../ovladaci panely/system"
Co se potom tyce dementnich hlasek a otravovani na plose.. napr. uz jen iritujici - na disku XXX neni dostatek mista - apod., pouzij "XP-Antispy", ktery ma naprosto easy interface s vysvetlivkama u kazde polozky.. zasahuje primo do registru a dela, co je zadano a treba.. jako doplneni potom napr. TuneUP Utilities, Microsofti TweakUI, ci TweakXP..
No a na pripadne kompletni odstraneni jednotlivych komponent oken, jako napr. podpora wifi apod. muzu doporucit napr. "XPLite".. v nem je prvni potreba uplne vypnout ochranu systemovych sslozek a pak uz se muze vesele mazat, odstranovat a delat z toho 1,5GB hnusneho mamonu bezny 0,5GB system.. :)

Jindy2

Příspěvek od Jindy2 »

Díky moc za rady, podle nich to snad vyřeším.
Abyste chápali, tak nechci vypnout wi-fi úplně aby nefungovala, jen nechci, aby mi to házelo jakékoliv hlášky. Když to najde mojí wi-fi síť, tak ať se to klidně připojí (to, jestli chci na net nebo ne, si ovlivním knoflíkem na notebooku), ale ať mi o tom nic nehlásí. Fakt jsem na tyhle vyskakující bubliny z lišty docela alergickej ;)
No já to snad s těma utilitama radikálně vyřeším sám, takže ještě jednou všem díky - hned se mi víc příblížil sen o nebuzerujícím systému, který vydrží tisíce let bez reinstallu :)

Odpovědět