Zdravím, potřeboval bych poradit náhradní MB za Gigabyte EP45-DS4 - ta se porouchala a prostě neběží....
mé požadavky na nový MB jsou:
slot na CoreQuad (myslim T5500), 4x slot na DDR2
klasický PCI slot na HDSP 9652
SATAII konektory na HDD (min 5), podpora RAID 0 (mirroring)
a HLAVNĚ STABILITA A SPOLEHLIVOST....
všem moc díky za rady
Náhrada za Gigabyte EP45 - DS4
Re: Náhrada za Gigabyte EP45 - DS4
zajimava formulace "proste nebezi". jak jsi k tomuto zaveru dosel? bylo by celkem zbytecne kupovat novy mb, jestli je chyba nekde jinde, treba v pameti atd.
- Jens Ludwig
tak abych byl přesnější - výraz "prostě neběží" vznikl poté, co sem se snažil stroj asi tak 14 dní rozcházet - vyzkoušel sem jiný zdroj, paměti sem otestoval taky v jiném stroji, disky též... čili zbejvá už jen MB - po zapnuí stroje dochá téměř ihned (v intervalu asi 2 sec.) k samovolným restartům... tohle chování se začlo projevovat po nestabilitě el. sítě.... prostě a jednoduše - je to v desce, nikde jinde - to ověřený mám...
zdar dnes se mi začal podobně chovat p45 ds3r a podařilo se mi ho probudit vyndl jsem baterku nechal ho pořádně dlouho odpočinout dal novou baterku nechtělo se mu pak jsem odpojil disky konečně měpustil do biosu nastavil defoult
.....a nakonec jsem to zkusil i s disky a zatím běží
pokud neuspěješ zkus toto mám jí je skvělá velmi stabilní bohužel neumí 1333MHz
http://www.alza.cz/gigabyte-x48-ds4-x48-d144759.htm
.....a nakonec jsem to zkusil i s disky a zatím běží
pokud neuspěješ zkus toto mám jí je skvělá velmi stabilní bohužel neumí 1333MHz
http://www.alza.cz/gigabyte-x48-ds4-x48-d144759.htm
Ked PC tak s MB od ASUS. Moje skusenosti, mozno inych sa budu lisit, ASUS ma nikdy co sa MB tyka nesklamal.
Asus + bezproblémová výměna při reklamaci
+ některé dražší desky úžasně precizně provedené chtěl jsem jí než jsem zjistil to o řadiči
Asus - v poslední době větší odpad bohužel
!!!!!nemá na sobě řadič 1394texas !!!! měl jsem velký problém s powercore X8
+ některé dražší desky úžasně precizně provedené chtěl jsem jí než jsem zjistil to o řadiči
Asus - v poslední době větší odpad bohužel
!!!!!nemá na sobě řadič 1394texas !!!! měl jsem velký problém s powercore X8
jestli se ti sam po 2s restartuje, vypada to opravdu na nejaky problem v biosu. spravny reset biosu by to mohl vyresit. nevim jestli ta tvoje deska uz ma zalozni bios, mozna by te mohl zachranit.