Nejlepší notebooky 2012 ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Nejlepší notebooky 2012 ?

Příspěvek od Ivo »

Může být disk vadný jenom "trošku" ? Že normálně funguje a sem tam se věci chovají divně ? Mám WDC WD7500BPVT-22HXZT1 . Myslel jsem že buď disk funguje anebo zkolabuje (vadný). Těžko asi u toho něco demonstrovat a reklamovat, když se to až na výjimky chová víceméně normálně. Sám disk vyměnit neumím, mám tady ten původní 250 GB ... mám pocit že ani tam to nefungovalo uplně ideálně, ale myslím že ted je to opravdu extrémní ... Jak by se dalo objektivně zjistit nebo doložit že disk je OK anebo má následující závady ? Existuje na to nějaký test ?

nunu

Příspěvek od nunu »

Na disky existuje testu plno, ale pro jabko ti neumim poradit.Nemusi to byt vadny disk, muze to byt i ovladacem pro ten disk. Muze to byr i radic a cokoliv jineho. Kazdopadne otestovat disk treba i ve win je to nejjednoduchsi. Akorat to trva. Pokud bude disk ok, tak servis.

W.Cable

Příspěvek od W.Cable »

Zkus pohledat neco jako smart diagnostic nebo smart utility pro OSX.

EXCOM

Příspěvek od EXCOM »

Ivo píše:Může být disk vadný jenom "trošku" ? Že normálně funguje a sem tam se věci chovají divně ? Mám WDC WD7500BPVT-22HXZT1 . Myslel jsem že buď disk funguje anebo zkolabuje (vadný). Těžko asi u toho něco demonstrovat a reklamovat, když se to až na výjimky chová víceméně normálně. Sám disk vyměnit neumím, mám tady ten původní 250 GB ... mám pocit že ani tam to nefungovalo uplně ideálně, ale myslím že ted je to opravdu extrémní ... Jak by se dalo objektivně zjistit nebo doložit že disk je OK anebo má následující závady ? Existuje na to nějaký test ?
no ja konkretne som mal taky problem s tym "trosku", ze pokial bol disk studeny( zapol som komp ), tak fungoval normalne az do momentu kym sa nezohrial na prevadzkovu teplotu a potom zacal motorcek vysadzovat a vsetko sa nacitavalo neskutocne dlho.. neroztacal platne..

dendy

Příspěvek od dendy »

vymena disku v macbooku je fakt extremne jednoducha vec to zvladne kazdy kto udrzi v ruke sroubovak... je to ukon asi na 5 max 10 minut aj s hladanim malickeho sroubovaka v tom bordeli s naradim :-))

http://support.apple.com/kb/HT3419

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Zkusil jsem disc utility, verify ok, onyx , ten donekonecna delal verify startup disc, neslo to ani vypnout. Tak jsem se odhodlal k zaverecnemu kroku, vymazani partition bootcamp a formatovani celeho disku, nejen macintosh hdd, a znovu lion (nechtelo se mi do toho protoze s windows, samplitude, weiss drivers atd jsem se nadrbal hodne, ale neda se nic delat. Jestli ani ted to nezacne fungovat prijatelne, tak potom vymena disku anebo cely pocitac proste hodit do popelnice :)

nixx

Příspěvek od nixx »

Ivo: Kdybys ho chtěl hodit do popelnice, tak se ozvi, já tě ho milerád zbavím :D

biscuit

Příspěvek od biscuit »

napodobne

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Nechtěl bych to zakřiknout. Ale v nové fázi kdy jsem formátoval kompletní disk a vymazal i bootcamp oddíl to zatím funguje všechno OK. Dal jsem si sem reaper, je možnost využívat ho pro mobilní nahrávání místo Samplitude v bootcampu ... tak uvidíme jak se to bude chovat v nejbližších chvílích

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo : bolo by to super , keby tvoje problemy zmyzli .. Ale potom by som to fakt nechapal .. Ze by uz len samotna existencia bootcamp particie robila take problemy ? A hlavne hentake problemy , ktore naznacuju realny problem s hardwarom ? :) fakt divne .. no som zvedavy na tvoje dalsie spravy ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Je možné že je to jen předčasná radost a uvidíme jak se to bude chovat dál .. Problém jenom je jak ověřit problém s HW .. (diskem) zkusím nějakou utility na to ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

on nemusi byt problem fyzicky s diskom .. moze to byt problem s radicom , nejaky kontakt .. atd .. moznosti je milion ..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No právě ...a to bys v tom musel být expert a strávit týden testy ... jinak nemáš šanci .. proto uvažuju spíš o novém přístroji a tento si nechat jako záložní ... ale uvidíme dám si den dva na pozorování. Když máš před sebou 50 členný sbor na nahrávání desky, tak nemůžeš řešit tyto věci na místě :) Určitá možnost (možná je), že windows si dělají svoje ovladače (i k disku atd. )- jestli se to tam nějak nesráželo ...

nunu

Příspěvek od nunu »

nesrazelo, nema jak. Jsou to dva odlisne operacni systemy. Ja bych ten tvuj hdd vytah, odstranil bych oddily, mrsknul ho do pc s widlema, otestoval a hned by se videlo. pokud by byl ok resil bych to dal. Nevim jak to maji jabka, ale ja na svuj notas bez intelackeho RST driveru na tu 750-tku nenainstaloval ani system, vzdy to padlo uprostred instalace. Zajimave ze na 500GB uplne bez problemu standartni cestou, ale na 750GB ani ranu. Ani 32bitove, ani 64 bitove.

Ted si uzivam rychlosti a klidu s ssd, je to fakt mazec. Poridil jsem crucial M4, tak doufam ze jsem neslapnul do neceho hnedeho, protoze kdyz si uvedomim co stal, musi vydrzet vecnost -)

Odpovědět