Nejlepší notebooky 2012 ?
Re: Nejlepší notebooky 2012 ?
Přemýšlím jestli tohle by nebyl dobrý tah - dát do toho MBP ten 256 GB SSD (těch 6k zas není tak astronomických) a třeba by to začalo jinak svištět ... než rovnou kupovat nový ntb ... A kdyby náhodou se neosvědčilo (ale myslím že by mohlo), tak ten disk můžu využít na jiném ntb ... Je pravda že 256 GB není moc .. no ale zase by se dal víc zapojit externí malý disk ...
Jo, to by bylo rozumný.
ten mam presne aj janunu píše: Ted si uzivam rychlosti a klidu s ssd, je to fakt mazec. Poridil jsem crucial M4, tak doufam ze jsem neslapnul do neceho hnedeho, protoze kdyz si uvedomim co stal, musi vydrzet vecnost -)
inak rozhodne - ako som povedal ak SSD disk tak rozhodne aj 8 GB ramky (alebo 16
Ramku uz mam davneji, kdyz jsem videl co stoji 4GB ddr3, tak to bylo lehke rozhodovani. Vic nedam, protoze 4GB mam pevne implementovane na zakladni desce a pouze jeden slot. Nebudu potrebovat vic, protoze nepracuju s obrovkyma souborama.
Vymenit HDD za SSD je ten nejrozumnejsi mozny tah pro lidi co s pocitacem pracuji. Ta rachlost je uzasna, a to ticho... vetrak si temer neslysne vrni a hdd uz nedela kraval. Ted uz slysim ze si vetrak sem tam foukne, ale je to velmi malo a zadna stihacka se nekona. Kdyz jsem se dival na smart hodnoty, tak jsem za 3 mesice natocil 660hodin, coz je kua dost, mel bych se od toho kramu asi drzet trochu dal -))
Vymenit HDD za SSD je ten nejrozumnejsi mozny tah pro lidi co s pocitacem pracuji. Ta rachlost je uzasna, a to ticho... vetrak si temer neslysne vrni a hdd uz nedela kraval. Ted uz slysim ze si vetrak sem tam foukne, ale je to velmi malo a zadna stihacka se nekona. Kdyz jsem se dival na smart hodnoty, tak jsem za 3 mesice natocil 660hodin, coz je kua dost, mel bych se od toho kramu asi drzet trochu dal -))
Je to zvláštní, ale po tom celkovém formátu celého disku se to ted začalo chovat celkem fajn a funguje tak nějak normálně bez těch předchozích excesů ... (dokumenty se otevírají svižně, aperture v pohodě prohlíží fotky atd.) . Ono původně jsem vlastně "otiskl" kopii předchozího disku přes "Carbon Copy", což možná mohlo způsobit nějaké problémy ? Nový bootcamp asi raději dělat nebudu ... vypadá to nadějně ...
Ještě k tomu SSD. Když by byly v NTB 2 disky: 1 SSD (např. 80 nebo 160 GB) a vedle něj normální HDD (např. 500-750 GB) přineslo by to už většinu výhod SSD ? Systém a aplikace na SSD a větší data (naopř. filmy, fotky, videa) na HDD ? A když by jely jenom věci, které jsou na SSD, ten druhý disk by se stále točil a byl v provozu ? Pořád si ještě pohrávám s myšlenkou toho Lenova (hlavně z důvodů mobilní Samplitude, velké výdrže baterky, Office, Sony Vegas atd.)
Ještě k tomu SSD. Když by byly v NTB 2 disky: 1 SSD (např. 80 nebo 160 GB) a vedle něj normální HDD (např. 500-750 GB) přineslo by to už většinu výhod SSD ? Systém a aplikace na SSD a větší data (naopř. filmy, fotky, videa) na HDD ? A když by jely jenom věci, které jsou na SSD, ten druhý disk by se stále točil a byl v provozu ? Pořád si ještě pohrávám s myšlenkou toho Lenova (hlavně z důvodů mobilní Samplitude, velké výdrže baterky, Office, Sony Vegas atd.)
Urcite by to bylo velke zlepseni. Na druhy disk simuzes nastavit usinani, kdyz je necinny tak se prestane tocit. Bohuzel probuzeni trva nekolik vterin, takze kdyz bude spat a budes chtit na nej pristupovat, chvili si pockas. Dopadne to tak, ze drtivou vetsinu das na ssd a na vedlejsi disk jen veci na ktere nelezes neustale.
Jinak jak jsi dnes v obchodě viděl tu T420 - 420 má o hodně horší displej než 520 (všude se to píše)
Pomýšlím na to udělat si malou "atomovou elektrárnu". Vyjít z tohoto http://www.lenovoonline.cz/lenovo-thinkpad-t520-p3684 (i7 quad core, 8GB RAM, Full HD displej, 14 hod. výdrž baterie) a místo optické mechaniky tam dát 240 GB Intel SSD http://www.alza.cz/intel-520-240gb-ssd-bulk-d298677.htm
To by mohlo jet docela fajn
Pomýšlím na to udělat si malou "atomovou elektrárnu". Vyjít z tohoto http://www.lenovoonline.cz/lenovo-thinkpad-t520-p3684 (i7 quad core, 8GB RAM, Full HD displej, 14 hod. výdrž baterie) a místo optické mechaniky tam dát 240 GB Intel SSD http://www.alza.cz/intel-520-240gb-ssd-bulk-d298677.htm
To by mohlo jet docela fajn
Hmm, takže tahle představa padá ... ted jsem mluvil s Lenovo - nelze udajně nahrát nový systém a drivery na nový disk, je to tam přednahrané OEM a nedá se to dát na jiný (např. SSD). To je zvláštní, ale je to prý tak ... Takže SSD si tam můžu dát, ale systém na něm nebude (což asi nedává potom smysl).
U toho modelu s 80GB SSD + 500GB HD ty dva disky nejsou separátně v systému vidět, čili nelze směřovat aplikace aby se nahrávaly na SSD ... Ale říkali že ty HDD disky tam jsou 7200 ot. a že ten přímo porovnatelný rozdíl mezi provozem na SSD a 7200 HDD není nijak dramatický, spíše skoro neznatelný ...
Takže ted ještě přemýšlím jestli má smysl Full HD displej (1920x1080) nebo bohatě stačí 1600x900. A jestli v případě že by byl full HD se dá uplně plnohodnotně přepnout rozlišení na 1600x900. (třeba na MBP když přepnu na jiné rozlišení než default 1440x900 je to vždycky nějaké romazané a divné)
U toho modelu s 80GB SSD + 500GB HD ty dva disky nejsou separátně v systému vidět, čili nelze směřovat aplikace aby se nahrávaly na SSD ... Ale říkali že ty HDD disky tam jsou 7200 ot. a že ten přímo porovnatelný rozdíl mezi provozem na SSD a 7200 HDD není nijak dramatický, spíše skoro neznatelný ...
Takže ted ještě přemýšlím jestli má smysl Full HD displej (1920x1080) nebo bohatě stačí 1600x900. A jestli v případě že by byl full HD se dá uplně plnohodnotně přepnout rozlišení na 1600x900. (třeba na MBP když přepnu na jiné rozlišení než default 1440x900 je to vždycky nějaké romazané a divné)
Preco by si si nemohol dat cistt system na ssd disk? To nemaju drivery na webe? A co naklonovat ten disk... Sak sa naklonuje aj ta recovery particia.. Inak tieto recovery perti ie neznasam a prve co je po kupe notebooku, je sformatovanie harddisku..
Naklonovat se to nedá ... mají tam speciální OEM partition, která se nedá naklonovat a je jen pro ten konkrétní NTB. Divné, ale je to tak ... udělali to udajně speciálně proto aby se to klonovat nedalo ... I když se ten HDD zformátuje, tahle část zůstane nedotčená ...
Disk muze byt pevne svazany s deskou, tim padem kdyz das jiny disk tak notas odmitne nastartovat. Proste IBM, teda lenovo. Jestli je pro nekoho rozdil mezi 7200rpm 2,5" diskem a modernim SSD zanedbatelny, tak se s nim uz nema smysl na toto tema bavit, protoze ten rozdil je propastny. Staci se podivat na youtube a zadat hdd vs ssd, je tam toho tuna. Mne startoval jeden nejmenovany program skoro 40 vterin s ssd jej mam za 7 vterin na plose a to vse na rezim vydrz baterie, vysoky vykon snad ani nepouzivam. Takze procesor podtaktovany a lenivy... Ja ti rikal porad, jdi do sony... Kdybys nebyl tak daleko, klidne bych ti ten notas pujcil na vyzkouseni zda vyhovuje predstavam. Ma sice nekolik slabych mist jako vsechno, ale ty mne tak nevadi. Urcite neni konstruovany na hrube zachazeni jako lenovo, ale ja jsem clovek ktery techniku miluje a chovam se k nemu velmi slusne, takze mne to absolutne nevadi. Dalsim zaporem jsou vestavene reproduktory, ty stoji fakt za starou backoru, je to dan za vahu a tloustku. Ale HDD si muzu menit jak se mi zachce a na co se mi zachce.
A hlavne ten klid...
A hlavne ten klid...
Vzhledem k tomu že se ten můj MBP po poslední očistě docela zcivilizoval a funguje zatím dobře (až na baterku, který vydrží tak hodinu) , přemýšlím o variantě dát do něj Intel 520 240GB SSD a tím upgradovat provoz (a možná by to sneslo i ten bootcamp ? ) Jen těch 240 GB je hodně málo ... a na HD film se člověk z externího 2,5 disku moc nepodívá .. ale vždycky se dá operativně dát na počítač a skladiště dat mít na externím disku ...
ano toto je velmi dolezity fakt.. s SSD diskom vydrzi baterka o poznane dlhsie a povedat ze rozdiel mediz SSD a 7200 ot dism je zanedbatelny moze len blbec z firmy ktora sa za kazdu cenu snazi predat svoj vyrobok... to je normalne klamanie - umyselne - zakaznika...nunu píše:na rezim vydrz baterie
ivo tak sa proste buchni po vrecku, vsak zober si kolko si dal do HW v studiu penazi.. kup 500 GB a mas vystarane.. ano nieje to lacne, ale zvaz si ten prinos a pohodlie co ti to da... zvaz si scoj prijem, ako dlho na taky disk zarabas... proste pozri sa na to z tohto uhla pohladu... nie ze to je drahe ale co ti to prinesie... ja som si proste povedal ze do riti, sak na to zarabam necele 2 tyzdne, a bude to mat pre mna obrovsky prinos, tak nech nezerem... a siel som do toho.. neni to lacne ale proste - stale maturovat nad kompromisami, a hento tamto... ja som sa naucil ze ked si clovek co len trochu moze dovolit kompromisy nerobit - tak ich robit nema...
mozno ti moja uvaha pomoze sa rozhodnut
Ono by to i šlo (500GB SSD), jen přemýšlím jestli má smysl "upgradovat" skoro 4letý MBP Intel Core Duo 2,5 GHz, max. 4GB RAM atd. (8GB se do toho mého dát nedá), leccos je tam už takové "obstarožní" . grafika, baterie atd.), anebo jít do něčeho modernějšího (klidně i PC notebook nebo počkat na nové MBP). Ale dát 500GB HDD do mého MBP + případně koupit za 2k novou baterku vychází pořád zdaleka nejlevněji 
Nebral bych vážně člověka, který tvrdí, že rozdíl SSD vs. HDD je neznatelný. A ta nemožnost instalace systému na jiný disk se mi taky nezdá - být tebou, ještě si to ověřím, tohle smrdí.Ivo píše:Hmm, takže tahle představa padá ... ted jsem mluvil s Lenovo - nelze udajně nahrát nový systém a drivery na nový disk, je to tam přednahrané OEM a nedá se to dát na jiný (např. SSD). To je zvláštní, ale je to prý tak ... Takže SSD si tam můžu dát, ale systém na něm nebude (což asi nedává potom smysl).