Nejlepší notebooky 2012 ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
nunu

Re: Nejlepší notebooky 2012 ?

Příspěvek od nunu »

Vsadim svoje prosmatlane boty ze nedokazes vyuzit ani to core duo na 30%.

Mozna mne tady nekdo poradi, existuje nejaky program ktery by umel monitorovat vytizeni procesoru.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ono když dáš do DAW nějakých pár pěkných pluginů, procesor i na velkém počítači o tom docela ví ...

nixx

Příspěvek od nixx »

Já nemám problém vytížit svoje Core 2 Duo na 100%. Program na monitorování vytížení procesoru je součástí Windows a jmenuje se Task Manager (Správce úloh), pokud je to to, na co se ptáš :-)

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ještě koukám na ty specifikace toho Intel SSD

SATA III:
Čtení: až 550 MB/s
Zápis: až 520 MB/s
SATA II:
Čtení: až 280 MB/s
Zápis: až 260 MB/s

Jak jsem koukal , tak můj early 2008 MBP má SATA I ... tak nevím jestli ten SSD by tady byl naplno využit ..

Asi jako optimální mi přece jen připadá nějaký top 2012 NB (ale asi PC). Ideální by bylo to Lenovo T520 full HD, vyměnit systémový disk za SSD 256GB a ten 500GB disk dát do optické mechaniky ... Vaio, nebo Dell by asi byly taky OK, ale já nutně potřebuju Firewire zástrčku (pro Weiss AES EBU interface) a to má jen Lenovo ... Zkusím se na to zeptat ještě příští týden v Lenovo servisu, nechce se mi věřit že by nebylo možné přehrát systém a drivery na nový disk

nunu

Příspěvek od nunu »

No ale to jsme si nerozumeli, co jsem pochopil tak jsi chtel notas na beznou praci a na surove nabery. Coz jsou veci ktere jsou na vypocetni vykon nenarocne. Ale pokud na tom chces provozovat pluginy, tak to je jina samozrejme. Ale mel jsem za to ze nabery nasypes do velkeho pc a zpracujes je tam...

Takze upresnim, vsadim svoje prosmatlane boty ze nedokazes vyuzit to core duo pri cinnosti jako je net, office, nabery stop a tak podobne.
PS: Asi kazdy dokaze pluginama a vsti zadrit i pretocenou i7, ze jo 8)

Ohledne toho programku na sledovani zatizeni jsem myslel neco co by bezelo na pozadi a monitorovalo zatizeni. Po tydnu bych se treba podival a zjistil ze 98% casu bylo vytizeni 3%, 1% casu 100% a 1% casu 84%. Proste dlouhodobejsi monitoring.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:Naklonovat se to nedá ... mají tam speciální OEM partition, která se nedá naklonovat a je jen pro ten konkrétní NTB. Divné, ale je to tak ... udělali to udajně speciálně proto aby se to klonovat nedalo ... I když se ten HDD zformátuje, tahle část zůstane nedotčená ...
Toto su presne veci, ktore mi lezu na nervy .. Takyto notebook by som si v zivote nekupil.. Nastastie to vzdy zmazat ide.. To co hovoris mi pripada len ako bu bu bu na jozkov, aby im do toho nerypali..

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

nunu píše:Disk muze byt pevne svazany s deskou, tim padem kdyz das jiny disk tak notas odmitne nastartovat. Proste IBM, teda lenovo..
no ak je to tak, tak to len potvrdzuje moj celozivotny nazor, ze ibm a lenovo je kokot.. Zaujimalo by ma, co uzivatel takehoto pocitaca spravi, ak mu odide disk?

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše:a na HD film se člověk z externího 2,5 disku moc nepodívá ..
Jakto? Nikdy som s tym nemal problem..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Trhá se to občas ... (aspon tedy na mém MBP - když ten film nakopíruju přímo na počítač , no problem)

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Ivo píše: Jak jsem koukal , tak můj early 2008 MBP má SATA I ... tak nevím jestli ten SSD by tady byl naplno využit ..
sata1 ti da max 150MB/s

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Pytkin píše: sata1 ti da max 150MB/s
Z toho vyplývá že dávat SSD disk do mého MBP nedává moc smysl ..
Pytkin píše:
nunu píše:Disk muze byt pevne svazany s deskou, tim padem kdyz das jiny disk tak notas odmitne nastartovat. Proste IBM, teda lenovo..
no ak je to tak, tak to len potvrdzuje moj celozivotny nazor, ze ibm a lenovo je kokot.. Zaujimalo by ma, co uzivatel takehoto pocitaca spravi, ak mu odide disk?
To mi též přijde postavené na hlavu ... Aby si člověk u počítače nemohl vyměnit HDD ... Věřím že to tak doopravdy není, příští týden se zeptám přímo v Lenovo servisu ... hodil jsem ted otázku na thinkpad forum ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jo daj vediet , co sa dozvies.. Mal som v rukach vselijake notebooky, ale ziaden nemal nieco taketo..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Oni též tvrdili, že u toho ntb není žádné W7 instalační DVD ... vše je jen na disku ... čili též otázka jak si na případný nový disk nainstalovat legální systém ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Toto je bezne.. Na to je tam ta particia, ktora sa ale samozrejme vzdy da zmazat.. No a vacsinou mas vo windowse taky napalovaci programek, ktorym si mozes napalit instalacne medium.. Casto sa potom ten iso subor na disku zmaze, tak je dobre si ho pred tym zduplikovat..

nunu

Příspěvek od nunu »

Podle mne to fakt muze byt, muzou mit disky spec vyrobene pro lenovo, muze to na ne jit sifrovane. Tuto tridu noteboku si kupuji lide kteri na nich maji data s velmi vysokou hodnotou, dostat se takovy slohnuty notas konkurenci muze znamenat obrovske financni ztraty, takze se nedivim. Ale taky nemam lenovo nejak moc v oblibe, nic mi ty jejich stroje nerikaji.

Odpovědět