Nejlepší notebooky 2012 ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Nejlepší notebooky 2012 ?

Příspěvek od Ivo »

Problém je že najít jiný notebook co má firewire, je dnes trochu problém ...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Jo .. Firewire v PC svete globalne vymiera.. Ale zase to chapem.. V podstate ho skoro nikto nepotrebuje..

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Ale tuhle hodně drahou srandu nemám ze srandy :) čili firewire je základ ...

http://www.weiss.ch/afi1/afi1.htm

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Je nejaky problem, pokud clovek potrebuje fw, koupit si za 1000 nebo kolik zvejkacku s fw radicem?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

No s touhle přidanou FW kartou bývají často audio potíže ... (dropy atd.). Moc se na tyhle zařízení nedoporučuje ..

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Pytkin píše:
nunu píše:Disk muze byt pevne svazany s deskou, tim padem kdyz das jiny disk tak notas odmitne nastartovat. Proste IBM, teda lenovo..
no ak je to tak, tak to len potvrdzuje moj celozivotny nazor, ze ibm a lenovo je kokot.. Zaujimalo by ma, co uzivatel takehoto pocitaca spravi, ak mu odide disk?
Da jiny disk a funguje dal. At zijou myty.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Takže myslíš že dnešní sdělení pracovníka lenovoonline.cz je blbost a disk si můžu v pohodě vyměnit ?

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ivo píše:No s touhle přidanou FW kartou bývají často audio potíže ... (dropy atd.). Moc se na tyhle zařízení nedoporučuje ..
Tomu se zdravam uverit, jelikoz express card je v podstate mobilni verze PCI-E slotu ve stolnim PC (pro stouraly - USB mod ignuruju). Rozdil mezi FW na desce a na PCI-E karte je pouze v mechanickem provedeni., oboji byva pripojeno pres PCI-E sbernici.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

Ivo píše:Takže myslíš že dnešní sdělení pracovníka lenovoonline.cz je blbost a disk si můžu v pohodě vyměnit ?
posli ho, at si jde vymrskat nejaka vajicka hned ale s predstihem!
Naposledy upravil(a) hombrefeo dne 07 dub 2012 14:42, celkem upraveno 1 x.

hombrefeo

Příspěvek od hombrefeo »

a externi fw byva mnohdy kvalitnejsi nez vestaveny, presne jak pise kermit

nixx

Příspěvek od nixx »

Ivo píše:
Pytkin píše: sata1 ti da max 150MB/s
Z toho vyplývá že dávat SSD disk do mého MBP nedává moc smysl ..
Určitě to smysl má i tak! Notebookový HDD ti dá v nejlepším nějakých 60MB/s a velkou roli hraje i přístupová doba, kterou má SSD prakticky nulovou. SSD neseekuje :-) Řadič tě bude omezovat při kopírování velkých souborů, to jo, ale při běžné práci bude ten rozdíl mezi SSD a HDD i tak markantní.

nixx

Příspěvek od nixx »

Kermitak píše:
Ivo píše:No s touhle přidanou FW kartou bývají často audio potíže ... (dropy atd.). Moc se na tyhle zařízení nedoporučuje ..
Tomu se zdravam uverit, jelikoz express card je v podstate mobilni verze PCI-E slotu ve stolnim PC (pro stouraly - USB mod ignuruju). Rozdil mezi FW na desce a na PCI-E karte je pouze v mechanickem provedeni., oboji byva pripojeno pres PCI-E sbernici.
Potvrzuju, já ExpressCard FW řadič používám běžně a žádnej problém. Akorát to nemá moc rádo hot-plugging, lepší je po vložení restartovat PC. A taky je dobré pohlídat si FW chipset (Texas Instrumets) :)

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

Ivo píše:Takže myslíš že dnešní sdělení pracovníka lenovoonline.cz je blbost a disk si můžu v pohodě vyměnit ?
Ja jsem menil disk v nekolika lenovech. O tu instalacni partition jsem prisel, ale nevidim v tom problem. Opsal jsem si seriove cislo tech woken co tam jsou (pro vsechny pripady, i kdyz to imho neni treba, jelikoz k tomu notebooku jsou wokna automaticky) a pak si pujcil od kamose verzi, kterou neni treba aktivovat. Hotovo. Pro MS je dulezity, zda pouzivas tolik licenci, kolik sis zaplatil, seriova cisla nikoho nezajimaji.
Naposledy jsem to delal pred mesicem na X220 a T420s. Existuje minimalni moznost, ze T520 je v tomhle smeru jina, ale dost bych se divil a nevidim duvod, proc by to tak melo byt.
Samozrejme prijdes o bells and whistles, ktery jsou vestaveny v tom jejich tweaked systemu, ale ver mi, BUDES RAD :) (ty jejich notifikacni utility a podobny klumpry jenom lezou na nervy a k nicemu nejsou potreba; kdybys je mermomoci chtel, daji se normalne stahnout z webu lenova, ale ja jsem kvuli tomu vzdycky daval cisty system, i kdyz jsem disk nemenil, proste mi to lezlo na nervy.

nunu

Příspěvek od nunu »

Ani o tu instalacni part. nemusis prijit, staci udelat zalohu acronisem, tu obnovit na novy disk, strcit novy disk, nabotovat do recovery, spustit recovery a hotovo, system je tam. nebo se to da mnohem elegantneji, nainstalujes jakekoliv widle, nainstalujes spravny certifikat pro lenovo ci znacku jakou mas a hotovo, v tu chvili jsou vidle licencovane, funguje to dokonale bez jakychkoliv obav.

Kazdopadne neco na netu musi byt, neverim ze by nikdo s t520 nechtel ssd disk.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Dostal jsem celkem vyčerpávající odpověd z thinkpad fora:

You can make a set of recovery disks (first is a CD and subsequent 3 I believe will be DVD's) from the system when you receive it. I'd then recommend taking out the internal drive and replacing it with the SSD. You can then use the DVD drive to restore the system from the factory onto the SSD using the recovery disks. You can then place the factory mechanical drive into an ultrabay adapter (which you will need to buy separately, it doesn't come with the system) and swap the DVD drive for the factory mechanical drive. That way if you need your DVD drive, your boot drive (the SSD) is still in the system.

The recovery disks are *supposed* to be SSD aware, so you should get proper alignment on the SSD with this approach.

One note on the ultrabay adapter. I have an adapter from my T410 that was supposed to work in my T420 (your T520 uses similiar). It technically does, but it's ultrabay slim (e.g., 9.5mm in height). The T420 (and T520) have ultrabay (e.g., 12.7mm in height). So the 9.5mm adapter leaves a "gap", which I didn't want. The folks that advertise at the top of the page, newmodeus, make an adapter that works fine, matches the Thinkpad, and doesn't have a gap as it's 12.7mm in height. I have no affiliation with them other than having one of their products. You can also buy cheaper alternatives on eBay if you want to try one of those. Finally, there was a post here a couple months back that Lenovo may actually have a 12.7mm part that you can order, just be sure that it's 12.7mm and not one of the 9.5mm parts...

Tak uvidíme co na to lokální mistři ....

Odpovědět