Tak mám tady to Lenovo Thinkpad 520 .. (zkušební kus s i3 procesorem ). Trochu jsem to vyzkoušel ... ani nejdu už zkoušet firewire a Samplitude, zbytečné ... Byl by to veliký downgrade po všech stránkách proti MBP. Byl jsem připravený do toho jít, ale realita překonala moje očekávání (v nedobrém):
- celkový dojem: hrubě neelegantní plastový dinosaurus (něco tam i vrže)
- velmi hlučná klávesnice (při psaní)
- předpotopní trackpad - příliš malý, vroubkovaný, velmi neochotně a nespolehlivě reaguje na scrolling 2 prsty atd. (na MBP to všechno jede jak po másle). 5 tlačítek ...
- mnohem horší kvalita displeje než u MBP (malý jas, divné barvy, méně detailů). Posazení displeje oko netěšící (tlustý černý rám kolem, dole skoro 5cm ...)
- zvuk repro - asi 3x horší než u MBP: jak z plochého telefonního sluchátka, jsou slyšet jen ořezané výšky, na sledování filmů zvuk i obraz skoro nepoužitelné
Celkově dost předpotopní ... Srovnání s MBP je jako volvo proti 15 letém fordu pickup ... Takže tohle ani náhodou ... (vzhledem tomu že notebook je pro mě věc univerzální denní potřeby) Takže jsem kde jsem byl ... Že by neexistoval pěkný, elegantní notebook s displejem, klávesnicí a dalšími věcmi aspon na urovni MBP ? Anebo nic lepšího není ? Takové zklamání jsem nečekal ... rovnou posílám zpět ...
Koukal jsem třeba na Dell XPS 17 nebo XPS 15, nevypadají špatně, ale nemá ani firewire ani express kartu, čili do studia nepoužitelné
Ještě mě napadá tohle
http://www.sony.cz/product/vn-f-series/vpcf23s1e ale nevím ... vyzkoušet můžu ...
Pak nezbývá než počkat na nové MBP ... ale to bude kdoví kdy ... Ty stávající asi nevypadá že je moudré kupovat ... (hluk, brzký upgrade)