Nejlepší notebooky 2012 ?

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
Ivo
Moderátor

Re: Nejlepší notebooky 2012 ?

Příspěvek od Ivo »

Mně vůbec nejde o těch pár korun za instalaci (raději zaplatím než bych se s tím sám mořil) ... ale (že by to bylo podobně jako s tím probuzeným MBP ? :) - ted mi zase napsali že teda jo, že mi můžou poslat (resp.to jakoby koupím) nějaký nižší model T520 na vyzkoušení ... Tak to je fajn, mně na to stačí 2 hodiny - nainstaluju Samplitude, dám Weiss drivery, zapojím a začnu nahrávat ... bud to pojede jako po másle nebo budou dropy a lupance ... tak fajn ... A aspon si to ošahám jestli je to pro mě celkově "přátelské" (design, funkce a tak) ... teorie "kolektivního vědomí" v praxi ? :wink:

Oxyygen
Profesionál

Příspěvek od Oxyygen »

aspon vidis, ze pc svet je nudna a nepratelska sed.
Výroba reklam, jingles a prom pro síť rádií Media Club.
http://www.semamastering.cz | http://www.kiss.cz | http://www.bandzone.cz/mellowpower

dendy

Příspěvek od dendy »

Oxyygen píše:aspon vidis, ze pc svet je nudna a nepratelska sed.
:mrgreen:

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Napsal Daniel Weiss ohledně firewire chipů:

Here is a list of chipsets:

Preferred chipsets for Firewire:
TI (Texas Instruments)
VIA
LSI
Ricoh

Do not use:
JMicron
NEC

TI is certainly fine, but so are others like VIA, LSI, Ricoh (and more I am sure). JMicron or NEC do not work.

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Tak mám tady to Lenovo Thinkpad 520 .. (zkušební kus s i3 procesorem ). Trochu jsem to vyzkoušel ... ani nejdu už zkoušet firewire a Samplitude, zbytečné ... Byl by to veliký downgrade po všech stránkách proti MBP. Byl jsem připravený do toho jít, ale realita překonala moje očekávání (v nedobrém):

- celkový dojem: hrubě neelegantní plastový dinosaurus (něco tam i vrže)
- velmi hlučná klávesnice (při psaní)
- předpotopní trackpad - příliš malý, vroubkovaný, velmi neochotně a nespolehlivě reaguje na scrolling 2 prsty atd. (na MBP to všechno jede jak po másle). 5 tlačítek ...
- mnohem horší kvalita displeje než u MBP (malý jas, divné barvy, méně detailů). Posazení displeje oko netěšící (tlustý černý rám kolem, dole skoro 5cm ...)
- zvuk repro - asi 3x horší než u MBP: jak z plochého telefonního sluchátka, jsou slyšet jen ořezané výšky, na sledování filmů zvuk i obraz skoro nepoužitelné

Celkově dost předpotopní ... Srovnání s MBP je jako volvo proti 15 letém fordu pickup ... Takže tohle ani náhodou ... (vzhledem tomu že notebook je pro mě věc univerzální denní potřeby) Takže jsem kde jsem byl ... Že by neexistoval pěkný, elegantní notebook s displejem, klávesnicí a dalšími věcmi aspon na urovni MBP ? Anebo nic lepšího není ? Takové zklamání jsem nečekal ... rovnou posílám zpět ...

Koukal jsem třeba na Dell XPS 17 nebo XPS 15, nevypadají špatně, ale nemá ani firewire ani express kartu, čili do studia nepoužitelné

Ještě mě napadá tohle http://www.sony.cz/product/vn-f-series/vpcf23s1e ale nevím ... vyzkoušet můžu ...

Pak nezbývá než počkat na nové MBP ... ale to bude kdoví kdy ... Ty stávající asi nevypadá že je moudré kupovat ... (hluk, brzký upgrade)

biscuit

Příspěvek od biscuit »

asus se ti nelibi? toshiba?

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Toshibu jsem jednou měl a nebylo to dobré ... strašně hlučné a celkově nic moc ... ale to bylo před 5 lety ...

Chtěl bych notebook, který vypadá aspon trochu elegantně, má dobrý displej i zvuk, má firewire a neřve jak vysavač (je tichý). Ale dokud si to člověk nevyzkouší tak neví

Asi to momentálně vzdám a počkám. Snad MBP bude sloužit ještě nějakou dobu dál. Jdu ho ale opět načisto přeinstalovat. Dospěl jsem skoro k nezvratnému závěru, že nainstalování bootcamp za chodu pokazí chování OSX. Do doby než jsem to udělal fungoval bezchybně, jakmile jsem dal bootcamp, pokazilo se to zase (provozní zasekávání atd.) a bylo to jako dřív. Asi to chce udělat partition ještě než se začne cokoliv instalovat ... Vyzkouším ... Anebo žádné Windows. A na Samplitude záložní a mobilní nahrávání pořídím notebook za 7-8k jenom k tomu účelu ...

A počkám na nové MBP ... :wink:

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Ivo píše:Chtěl bych notebook, který vypadá aspon trochu elegantně, má dobrý displej i zvuk, má firewire a neřve jak vysavač (je tichý).... A počkám na nové MBP ...
Místo firewire bych chtěl spíš thunderbolt a usb3 :-). Myslíte, že nový MacBook Pro bude mít usb3? Jinak naprostý souhlas.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Apple zda sa uplne ignoruje USB3 a vsadil na Thunderbolt .. Takze by som na to nespoliehal , ze tam USB3 bude ..

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

To znamená, že win notebooky budou zřejmě konektorově do budoucna vybaveny lépe. viz http://www.zive.cz/bleskovky/thunderbol ... fault.aspx

Ivo
Moderátor

Příspěvek od Ivo »

Já pořebuju firewire, thunderbold ani USB3 mě nezajímá :wink: http://weiss.ch/afi1/afi1.htm

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vrzalik : co je v tom clanku ? preco budu win notebooky vybaveny lepe ?

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

No předpokládám, že win notebooky budou mít obě rozhraní ( usb3 mají a dle článku teď s Ivy bridge přibude thunderbolt). A pokud Apple nepřidá usb3, tak tam zkrátka nebude :wink:.

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

no ale USB3 popri thunderbolde straca zmysel ..

Obrázek

ja teda nemam v macbooku thunderbolt , ale usb3 mi vobec nechyba .. a buducnost fakt vidim v thunderbolte .. v profisvete uz sa to objavuje .. prave na NAB predstavuje BlackMagic Design dalsiu TB naberaciu kartu a 4 portovu kartu do rutra .. Uaudio ma v tej ich novej audio karte mozno TB optionu .. Vobec nejdem hovorit o IT veciach , ako su diskove polia atd atd .. tesme sa na buducnost ..

Vrzalík

Příspěvek od Vrzalík »

Jo to chápu, že thunderbolt je zřejmě vyspělejší a výkonnější rozhraní než usb3, ale proč mít jen thunderbolt, když tu třeba bude za nějaký měsíc možnost mít obojí :wink:. Flashku usb3 do thunderboltu nezastrčím. Tak jsem to myslel. :wink: Pokud budu chtít osx, tak se s tím budu muset zřejmě smířit.

Odpovědět