Nejlevnější (jakýkoliv) zdroj synchronizace

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 lis 2006 09:31

neural: tak to sa kamos osral, lebo najlacnejsi rosendahl stoji pod 20k slovenskych a vie ltc/mtc/smpte na vsetkych moznych konektoroch... ale to len tak na okraj
najlacnejsie ale asi fakt vyjde PC z bazaru a nejaky stary daw, co vie smpte master. snad aj do 3000 by to bolo. ale spolahlivost by som nechcel uradne zarucovat ;)

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 24 lis 2006 09:48

kexik: nojono, ale zas to vypadalo na tom pultu skvele, melo to nekolik alfanumerickejch displeju a bylo to udelany jako metrbridž nad mastrsekci pultu, hezky to svitilo a blikalo :8

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 24 lis 2006 10:14

rosendahl tiez vyzera ako mala atomka zo smrtonosnej pasce ;)
http://www.feg-online.de/rosendahl/interface/mif.jpg
apropos som kecal, smtpe nevie, len "midi" formaty...

Uživatelský avatar
syncro
Příspěvky: 1148
Registrován: 09 čer 2002 11:30

Příspěvek od syncro » 24 lis 2006 14:37

mrnumbers: Jestli tvému problému rozumím správně (což z tvého dotazu jde skutečně těžko), chceš nejspíš synchronizovat nějaký SMPTE kompatibilní hw k počítači. Takže například magnetofon jako master a DAW jako slave.

Pokud ti jde jenom o synchronní MIDI, dá se tvůj problém vyřešit poměrně levně jakýmkoli SMPTE/MTC synchronizérem. Obsahují ho některé zvukovky (např. EMU se sync daughterboardem, MOTU, atd.) nebo MIDI interface (např. M-Audio MIDISport 8x8/s, atd.) a nebo i samostatné syncboxy.

Pokud ovšem potřebuješ na magnetofon pověsit jako slave synchronně audio z počítače, potřebuješ konverzi SMPTE/MTC a SMPTE/WorldClock, což už je výrazně dražší disciplína. Tady je dobrá volba třeba ten Rosendahl, ale nikoli MIF. Potřebuješ Rosendahl WIF2 nebo něco podobného...

Obě výše uvedené varianty počítají s variantou magnetofon. Pokud ti jde o synchronizaci digitálních zařízení, některé HDR (např. můj Fostex D108) umí přímo MTC a pak už stačí jen propojit MIDI a WorldClock (případně ADAT, který clock obsahuje také) a synchronizace je zabezpečena.

Některé DAW se umí zavěsit na SMPTE signál na audio vstupu, tuším, že to uměla (umí?) Samplitude, možná i některé jiné. Tím odpadá nutnost SMPTE/MTC konvertoru.

Z tvého dotazu to skutečně nevyplývá, ale obecně se všechna digitální zařízení synchronizují WorldClockem. Clock signál je obsažen i v jakémkoli digitálním I/O (SPDIF, ADAT), takže stačí digitální zařízení navzájem propojit a vybrat, které bude master a ostatní nastavit na slave. To neřeší problém synchronního time code (ala SMPTE), ale řeší to spíš problém jednotných hodin pro převodníky. Externí WC source se samozřejmě dá koupit taky.

Jak je to s českou distribucí, to už si s internetem asi dokážeš zjistit sám.

Saša

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 24 lis 2006 14:52

mrnumbers:
trochu slusnosti a pokory by neskodilo !

precetl jsem si tvych 9 prispevku a mam pocit, ze sis popletl zamereni ezone fora .
jinymi (tvymi ) slovy : di do hajzlu ty smejde !!!

mrnumbers
Příspěvky: 11
Registrován: 08 říj 2006 22:40

Příspěvek od mrnumbers » 24 lis 2006 18:36

martin: ty tomu tady asi velíš, že?

nejsem zde tedy vítán, chápu, považujte toto téma za mrtvé! můj uživatelský account taktéž! děkuji dvěma lidem (jehlar, syncro), kteří si dali prací s tím mi odpovědět o přístrojích, o kterých moc nevím. už jsem to napsal jednou, takže to klidně zopakuju, nepotřebuju přístup člověka, který se sere tam, kam nemá.. beru to kexiku, je to tvůj charakter, ale nepokládej na otázku další otázku, prosím, ulehčíš si to. ostatní si pamatujte, že to že mi nesedí přístup jednoho zvídavého imbecila, nemusíte mě hned ukamenovat. já bych si s tím poradil sám, ikdybych tady to téma nezaložil, a bylo by to taky jednodušší, protože mi žádné podstatné informace nepřineslo.

jenom jste mě někteří ukázali, že jste banda blbců s nosem nahoru.

rastis
Příspěvky: 2874
Registrován: 27 úno 2005 21:23

Příspěvek od rastis » 24 lis 2006 18:49

mrnumbers - kexik je jeden z tych, ktory mi uz par razy poradil celkom kvalitne. Aj ti, co im dakujes za odpoved Ti jasne naznacili, ze si sa spytal dost blbo. Navyse sa spravas ako kreten a taketo spravanie (nie ty osobne) tu naozaj nie je vitane...

Uživatelský avatar
Tudy
Příspěvky: 2379
Registrován: 28 pro 2002 15:07

Příspěvek od Tudy » 24 lis 2006 19:19

Petr Tudy Holubář - INSANIA, RIVER
Tvorba + dema nástrojů: http://www.soundcloud.com/tudy-cz

Uživatelský avatar
MonkeyFighter
Příspěvky: 733
Registrován: 28 úno 2003 12:17

Příspěvek od MonkeyFighter » 24 lis 2006 20:30

kdybys napsal co s cim chces synchronizovat tak syncro nemusi psat slohovku na pul stranky ale poradi ti konkretne pristroj nebo reseni kery ti pomuze...
To se bojis ze kdyz nam reknes co mas doma ze se ti budem vysmivat?nebo nechapu jak to myslis s tim nosem nahoru...
vzdyt pulka ezone ma doma jen pocitac a bedny a normalne jim tu vsichni bez problemu poradej kdyz se zeptaj slusne a normalne...

člověk kterej se podle tebe sere kam nemá ti chtěl normalně poradit,jako to už tady na fóru udělal mockrát,přemejšlej trochu!

krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 24 lis 2006 20:56

mrnumbers píše:.... ostatní si pamatujte, že to že mi nesedí přístup jednoho zvídavého imbecila, nemusíte mě hned ukamenovat. já bych si s tím poradil sám, ikdybych tady to téma nezaložil, a bylo by to taky jednodušší, protože mi žádné podstatné informace nepřineslo.

jenom jste mě někteří ukázali, že jste banda blbců s nosem nahoru.
sám si ve svý omezenosti nastavuješ zrcadlo, Kexikův dotaz byl naprosto přirozený
snad nechceš, aby si tu lidi trhali žíly a tys jen odpovídal "to neni ta správná rada, dejte sem další", zamysli se aspoň trochu sám nad sebou

Neural_I
Příspěvky: 1256
Registrován: 09 zář 2005 12:20

Příspěvek od Neural_I » 24 lis 2006 21:45

serte na to chova se jak tele...


a ty tazateli se priste nestyd ze tomu vubec nerozumis a neumis ani polozit otazku a rovnou napis "sem lama, ale chci synchronizovat to s tim a tim, jak na to" ... neni na tom nic tezkyho a nikdo se ti smat nebude, tady se nikomu nikdo nesmeje, vetsina lidi opravdu poradi, ale to se jim clovek nesmi odvdecit tak jakos to udelal ty
relax hochu a zkus to priste znova a lip
nikdo te odsud nevyhazuje

mrnumbers
Příspěvky: 11
Registrován: 08 říj 2006 22:40

Příspěvek od mrnumbers » 24 lis 2006 23:00

otázka zní: co je pro mě nejschůdnější možností při koupi hw sync zdroje? (smpte timecode, popř. jiné)... a v nadpisu je napsané, že mě zajímá nejlevnější zdroj synchronizace, což znamená, že jsem napsal nejschůdnější, abych nemusel opakovat slovo nejlevnější...

pochopte všichni, prosím, že na tuto otázku jsem chtěl jenom odpověď! nemuseli jste proti mě vytvořit obrannou formaci, ach jo už toho mám plné zuby, nikdy víc

skončilo to tak, že jsem lama, protože jsem vám tady položil otázku... nikdy víc, nikdy víc

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál
Příspěvky: 3559
Registrován: 06 úno 2005 01:03

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez » 24 lis 2006 23:09


krokyn
Příspěvky: 108
Registrován: 03 úno 2004 13:57

Příspěvek od krokyn » 25 lis 2006 17:22

mrnumbers píše:otázka zní: co je pro mě nejschůdnější možností při koupi hw sync zdroje? (smpte timecode, popř. jiné)... a v nadpisu je napsané, že mě zajímá nejlevnější zdroj synchronizace, což znamená, že jsem napsal nejschůdnější, abych nemusel opakovat slovo nejlevnější...
také opakuji:
SMPTE TimeCode (též jako LTC) si pro 25 fps (nejužívanější TC) nahraj od někoho od 00:59:00:00 dál např. na CD (synchro se pak na ostro používá od 01:00:00:00 (pokud rozumíš formátu)
nelekej se, vícestopé analogové mgf. měly SMPTE nahraný taky v jedný stopě a sloužily jako master (jako zdroj synchronizace), nic víc v tom není
toto je nejlevnější a nejjednodušší zdroj - master - TC s ohledem na položenou otázku - ale umí jen SMPTE 25fps, žádné jiné (stojí 15Kč za CDR a pár slušných slov vůči tomu, kdo ti to nahraje)
jestli tomu budou rozumnět tvé slaves - přístroje, které se na to "zavěsí", si zatím musíš vyřešit sám, protože, jsi jediný, kdo je zná
pokud se ovšem "zavěsit" přímo na TC neumí, dostaneš se v diskuzi k univerzálním zdrojům, který ti zaručí propojení libovolných přístrojů, tak ty do 3 tis. určitě nepořídíš

proto bys měl svou otázku blíže specifikovat, tj. budeš synchronizovat co s čím a v jakých formátech
když ty formáty neznáš, může uvedení přístrojů pomoci identifikovat formát těm, kteří uvedené přístroje znají, pak ti mohou doporučit zdroj synchronizace, který sice nebude univerzální (tudíž levnější), ale zajistí synchronizaci alespoň pro tvé přístroje
nikdo se neptá ze zvědavosti, OK?

Martin
Příspěvky: 847
Registrován: 04 dub 2004 14:10

Příspěvek od Martin » 30 lis 2006 22:45

Krokyn :
chlape ! máš můj obdiv !
Tolik trpělivosti - tu už jsem bohužel skoro ztratil :(
Krokyne ! Tebe bych chtěl za manželku !
Trpělivá , ochotná a milující :oops:

Odpovědět