Nejlevnější (jakýkoliv) zdroj synchronizace

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 lis 2008 13:26

http://www.thomann.de/gb/art_syncgen.htm

hehe, dobra drzost ponukat nieco take za 77 korun, nie?

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Příspěvek od Pytkin » 09 lis 2008 13:47

este aj 75ohmove terminatory k tomu davaju :)

otazna je ta stabilita ..

inak to stoji 77 euro .. nie korun ..

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Příspěvek od kexik » 09 lis 2008 13:53

pytkin, sak za chvilu to bude jak koruna :)

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Nejlevnější (jakýkoliv) zdroj synchronizace

Příspěvek od BS » 10 úno 2010 11:13

porebuju poradit jak dobre sesynchronizovat 2laptopy s abletonem live. standardni propojeni midi kabelem a nastaveni master/slave nefunguje, protoe abletonackej midi clock je nestabilni a na slave laptopu je bpm nestabilni,.

zvukovku mam rme ff400, laptopy bezi na win7. nejaky tip na levny reseni???

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Nejlevnější (jakýkoliv) zdroj synchronizace

Příspěvek od kexik » 10 úno 2010 11:24

neni nic take ako abletonacky midi clock. musis vyradit z obehu emulovane porty a donutit ableton pouzivat tie fyzicke... len netusim ako sa to robi v abletone
ake midi zariadenie tam mas navolene?
btw obavam sa ze problem bude prave vo win7 a to vazny

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Nejlevnější (jakýkoliv) zdroj synchronizace

Příspěvek od BS » 10 úno 2010 16:44

v MIDI preferences, na 1 laptopu mam aktivovany Output, coz je MIDI out ze zvukovky (master), na druhem laptopu mam MIDI in te dane zvukovky (slave) a mam zapnute Sync. Obe zvukovky jsou propojeny midi kabelem. Nasledne mam aktivovany Ext. input na slave laptopu, takze by mel ignorovat vlastni tempo a ridit se externim, tim posilanym z master laptopu.

blbe jsem se vyjadril, nemyslel jsem abletonacky midi clock, nybrz, ze na slaveu, nedokaze konkretne prechroustat externi informaci, ktere mu vysila master laptop.

Na abletonackym foru se o tom hodne diskutuje a je to skutecne problem abletonu, ze to nefunguje spravne. Jedna varianta je bud cekat na fix, ktery zatim neprisel, ikdyz je to known issue uz pomerne delsi dobu, a jinou variantou oba ty laptopy prave syncnout na nejaky externi zarizeni. Samozrejme otazkou je, zda ableton vubec dokaze korektne prijimat ten externi midi sync z nejake hw masiny, napr nejakeho stareho drumboxu, nebo tak.

Uživatelský avatar
Pytkin
Moderátor
Příspěvky: 21269
Registrován: 23 kvě 2002 16:23

Re: Nejlevnější (jakýkoliv) zdroj synchronizace

Příspěvek od Pytkin » 10 úno 2010 20:17

RME FF400 mas na oboch laptopoch ? musis zosynvat aj hodiny na zvukovkach ..

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Nejlevnější (jakýkoliv) zdroj synchronizace

Příspěvek od BS » 11 úno 2010 09:52

na jednom mam Firefaca400 na druhem je Edirol FA101. Jak, sesyncovat hodiny? Jako spojit nejakym kablem clock na clock?

Uživatelský avatar
kexik
Příspěvky: 12152
Registrován: 08 bře 2004 13:43

Re: Nejlevnější (jakýkoliv) zdroj synchronizace

Příspěvek od kexik » 11 úno 2010 10:37

prepojit spdif out na rme a spdif in na edirole a na edirole nastavit hodiny na external a v rme na internal

Uživatelský avatar
BS
Příspěvky: 992
Registrován: 23 kvě 2006 12:17

Re: Nejlevnější (jakýkoliv) zdroj synchronizace

Příspěvek od BS » 11 úno 2010 10:44

zkusim, a dam echo,. dik.

Odpovědět