Nenabootuje mi PC, uz nevim co dal...

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
nunu

Nenabootuje mi PC, uz nevim co dal...

Příspěvek od nunu »

Zacnu trochu zesiroka... Jde o notebook IBM T20, je to uz prehistorie, ale doted fungoval, nez jsem se mu rozhodl preinstalovat system, ted je z nej mrtvola. Ma to jeste maly hacek, nefunguje tam CD mechanika,takze instaluju na jinem notebooku a pak prehodim disk zpatky. A to IBM tvrdosijne odmita z toho disku nabootovat, jako by ten system nevidel. Nevi nekdo co s tim ???

tomy45

Re: Nenabootuje mi PC, uz nevim co dal...

Příspěvek od tomy45 »

No v tej instalacii na inom notebooku bude asi pricina toho ze ti nenabehne. Skus externu mechaniku alebo si urob bootovaci usb kluc.

marian

Příspěvek od marian »

pri windowse sa mi uz stalo, ze som ho nahodil nanovo a nebootoval mi, tak som skusil znova a frci v pohode ...
este by som skontroloval particie, ci tam nie je nejaky bordel

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

Nunu: IBM sa tvári že nevidí disk? Že nemá od kial nabootovat? V biose je dobre nastavené poradie bootovania?
Alebo sa Windows akoby snaží bootnut ale skolabuje na dakej chybe?

nixx

Příspěvek od nixx »

nunu: nevim, jestli uz T20 mely Security Chip. Ale jestli jo, tak to muze byt tim. ThinkPady maji funkci, ktera umoznuje v realnem case sifrovat/desifrovat vse, co se uklada/cte z disku. Jestli je ta funkce zapnuta a strcis mu nezasifrovanej disk, tak by to mohl byt ten problem.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

Ja bych to vyresil takhle:
http://cgi.ebay.com/IBM-ThinkPad-CD-Rom ... 20ae63d9a2
http://cgi.ebay.com/IBM-THINKPAD-T20-T2 ... 33576d8149

Podle me se tyhle penize vyplati zainvestovat, hodit se ti to bude i pozdeji a aspon to v klidu nainstalujes.

nunu

Příspěvek od nunu »

nixx píše:nunu: nevim, jestli uz T20 mely Security Chip. Ale jestli jo, tak to muze byt tim. ThinkPady maji funkci, ktera umoznuje v realnem case sifrovat/desifrovat vse, co se uklada/cte z disku. Jestli je ta funkce zapnuta a strcis mu nezasifrovanej disk, tak by to mohl byt ten problem.
Jo, to bude ono... Zajimave ze s dosem nema problem, nabotuje v pohode. Ale s vidlema ani nahodou.Rikal jsem si, ze s nim vydrbu, nainstaluju dos, na disk instalacku xp, nabotuju, spustim instalaci. Ani nahodou, instalace se nespusti v dosu...

Nenapadne nekoho jak to odrbat ?? Z usb to bootovat neumi, je to hrozny srac. A neni muj, mechanika se mi kupovat nechce...

nixx

Příspěvek od nixx »

nunu: co prolezt BIOS a zkusit to nekde vypnout? Zrusit vsechny passwordy atd.

kexik

Příspěvek od kexik »

ak to nema problem s dosom, nebude to sifrovanim. ja som robil podobne kejkle s mojim laptopom, ktory tiez nema mechaniku a nevie usb boot (tablet). riesenie bolo nakopirovat /i386 adresar na disk s dosom a potom spustit instalaciu, ale nie cez setup.exe ale cez winnt.exe
podmienka ale je ze si musis rozbehat smartdrv.exe, inak bude prva cast instalacie (kopirovanie suborov) trvat tak dlho ze pri tom zomres

nunu

Příspěvek od nunu »

To by mne zajimalo cos mel za OS, ja mu narval dos 7.1 a nepustil mne s instalaci. Je tam neco vydrbaneho, protoze jsem rezignoval, kolega ma ibm T40, vytah jsem hadr z T40 a nabotuje. Kdyz to nainstaluju na acerovi, tak nenabotuje... Takze doufam ze ted se to uz podari bez problemove nainstalovat. Jinak jde zpatky a myslim ze majitel to hodi tak akorat do popelnice...

kexik

Příspěvek od kexik »

ja som pouzil dos z win98, kdesi som vysnoril utilitu, ktora ti drbne win98 dos na lubovolnu particiu (samo musi byt primarna a fat32, to je jasne)
a pustil si tu instalaciu cez winnt.exe, ako pisem? cez setup.exe ti to nepojde
dalsi variant by bol, ak v tom stroji mas este flopaka... na webe najdes .img subory xpckarskych bootdiskov, mozes bootnut z nich a potom uz ta instalacia musi behat

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja jsem se setkal treba i s problemem, ze standardni system neobsahoval driver pro danej radic hdd a tudiz neslo ani nainstalovat. v pripade, ze se da disk, kde neni ten driver, muze to bejt podobnej problem. bios disk vidi, win nikoliv

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

biscuit píše:ja jsem se setkal treba i s problemem, ze standardni system neobsahoval driver pro danej radic hdd a tudiz neslo ani nainstalovat. v pripade, ze se da disk, kde neni ten driver, muze to bejt podobnej problem. bios disk vidi, win nikoliv
no tohle se obchazi bud emulaci SATA->IDE disku (mel by to umet BIOS), anebo nahranim SATA driveru disku na floppy, a v momente, kdy instalace nabiha a nabizi instalaci driveru, ji tam hodit. ale tohle asi ten problem nebude, nebo jo?

biscuit

Příspěvek od biscuit »

ja to obesel vlastnima windows s pridanym driverem.. psal jsem to jen jako moznost, co kdyby nahodou ;)

Brooklyn / juanita juarez
Profesionál

Příspěvek od Brooklyn / juanita juarez »

biscuit píše:ja to obesel vlastnima windows s pridanym driverem.. psal jsem to jen jako moznost, co kdyby nahodou ;)
jasne :]

Odpovědět