Nevypíná se mi počítač

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Ondrash

Nevypíná se mi počítač

Příspěvek od Ondrash »

Ahoj. Po mém nedávném upgradu se při volbě shut down počítač nevypne.
Nejen že jsou stále napájená všechna USB (večer to dost ruší), ale i větráky stále pracují na plný výkon. Každý den jsem nucen zdroj ručně vypnout. :(

Mám:

desku Asus Commando (s posledním BIOS upgrade)
zdroj Seasonic S12 (650W)
Windows XP SP2

v Biosu:

Suspend Mode: Auto
Repost Video on S3 Resume: Disabled
Acpi 2.0 Support: Disabled
Acpi APIC Support: Enabled

Jde nastavit PC, aby se vypnul včetně přerušení na pájení do USB portů?

Dík

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

No pro zacatek zkus zapnout ACPI 2.0 support.

delay

Příspěvek od delay »

Jaj jaj. Mě se to také stalo. Někde se to tady řešilo na eZone, ale pokud si dobře pamatuju, tak se mi to nepodařilo vyřešit ničím, žádný utility, bios, upgrade, nic. Vždycky pomohl jen manuální KONEC přidržením talčítka OFF.

Wohma

Příspěvek od Wohma »

ja bych zkusil naopak vypnout APIC, vzdycky mi delal akorat problemy, ale nevim, jestli to pomuze na tohle. Jinak treba ma deska pousti napeti do USB, i kdyz je pocitac vypnuty, a nejde to nikde zmenit, coz je dost naprd, kdyz mam pripojeny externi disk...

delay

Příspěvek od delay »

Wohma: Tak no vyřeš zásuvkou s vypínačem ne?

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Chlapi. Uvítám, jakýkoliv návrh. Mám sice studio na jednom vypínači, ale zrovna počítač mám na UPSce a te musí být pořád napájená. Dřív se mi alespoň vypínaly ty větráky...

Wohma

Příspěvek od Wohma »

delay píše:Wohma: Tak no vyřeš zásuvkou s vypínačem ne?
No stejne to muzu resit vypojenim toho disku, jde o to, ze na to vetsinou zapomenu, a pak si rano uvedomim, ze ten disk jel uplne zbytecne :)

Ondrash: Nevypne se ti to ani z nouzoveho rezimu? Obcas tohle dela nejaky sekly ovladac nebo sluzba.

nunu

Příspěvek od nunu »

REINSTALL -)))

delay

Příspěvek od delay »

nunu píše:REINSTALL -)))
Takhle sem to nakonec řešil já, ale naštěstí to bylo v době, kdy sem tam neměl moc DAW aplikací, dneska bych se z toho zbláznil.

Doporučuji tweakovat XP třeba nLitem (taky se zde o tom psalo) a vyházet všechny zbytečnosti, nestahovat aktualizace apod. a používat dobré nástroje na údržbu. XP mi jedou denně už rok a stále svižně bez problémů.

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Wohma píše:
delay píše:Ondrash: Nevypne se ti to ani z nouzoveho rezimu? Obcas tohle dela nejaky sekly ovladac nebo sluzba.
Abych to uvedl na pravou míru. Počítač se regulerně odhlásí ze systému, displye se přepnou do standby, disky se uspí... Tím to ale končí... Nepomůže ani držet power-on tlačítko na dobu delší než 7 sekund ...

Větráky běží dál, USB zařízení svítí...

delay

Příspěvek od delay »

Však jo... Vypne se monitor, nahlásí no signal, ale PC jede vesel dál. Jen tak pro zajímavost, funguje ti restart? Pač mě se plete, že to nešlo ani zrestarovat, že to skončilo stejně.

kexik

Příspěvek od kexik »

ono ked je vypnuty acpi, tak po zapnuti sa aj tak musi urobit reinstal (namakko, bez mazania), vsetky zariadenia sa odinstaluju a nainstaluju znova a bez reinstalu to neprebehne casto spravne.

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

kexik píše:ono ked je vypnuty acpi, tak po zapnuti sa aj tak musi urobit reinstal (namakko, bez mazania), vsetky zariadenia sa odinstaluju a nainstaluju znova a bez reinstalu to neprebehne casto spravne.
No, nekolikrat jsem to delal, bez reinstallu, proste se nadetekovala po spusteni vsechna zarizeni znovu a tedy problem jsem nikdy nezaznamenal. Tim nerikam, ze byt nemuze, ale bude to spis vyjimka. Jo, problem je, pokud clovek to acpi pak chce vypnout ;)

Ondrash: no a co dat psa s vypinacem ZA tu upsku, hned pred pocitac? BTW pred laborovanim s ACPI jeste muzes zkusit, jestli nemas v biosu vyplou volbu APM (advanced power management) a pripadne ji zapnout. Pokud to nepomuze, vypni APM (pokud tam tedy vubec je) a zapni acpi (i kdyz teda nejsem si jistej, jestli v power managementu xpcka bios uplne neignorujou a nedelaj si vsechno po svym).

Ondrash

Příspěvek od Ondrash »

Myslím, že už jsem taky jednou ten ACPI zapínal, všechna zařízení se zdetekovala po startu Windows a jelo to. Co to je ten ACPI APIC support? To mám nechat zapnuté?

Kimi
Moderátor

Příspěvek od Kimi »

APIC je radic preruseni a nenapada me, jaky by mohl mit vliv na tvuj problem, leda, ze by nefungoval spravne. Obcas jsou veci mezi koleji a troleji, ktere nam neni dano poznat, takze to muzes zkusit vypnout, ale pokud to k nicemu nepovede (imho ne), zas to zapni.

Odpovědět