Notebook-FW zvukárna

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
torst

Notebook-FW zvukárna

Příspěvek od torst »

Nazdar kolegové. Je ještě nějaká možnost, jak se problému zbavit? Pořídil jsem Presonus Inspire 1394 a zapoji jí do staršího no?asu Acer Trave Mate 260 přes Cardbus Kouwel. Comp parametrama a výkonem odpovídá a přes to, při záznamu do Cubase při 96000Hz/24 bit zvuk praská jak při reprodukci, tak se nečistoty dostávaji i do nově nahrávaných wavů. Zkoušel jsem všechno. Přeinstalovat počítač, měnit buffery, odstíněné 220V napájení ale nic nepomáhá. Prskance jsou i v běžných aplikacích - Media player a pod. Je ještě nějaká možnost, než kartu přiložim do kamen?
Čet jsem tady něco o konfliktu IRQ. Zkoušel jsem i vypnout všechny HV záležitost, které mají stejnou IRQ hodnotu jako PCMCIA potr, ale ani to nepomohlo. Tak nevim.
Děkuju za radu.

kexik

Příspěvek od kexik »

praskance s irq nesuvisia, ak mas irq konflikt, karta sa proste sekne alebo vobec nejde
skorej to vidim na debilny zdroj. robi to aj pri napajani z bateriek? ak nie, treba kupit zdroj od ineho vyrobcu
ak ano, tak potom tie kamna :) (no, este by som skusil vymenit fw radic najskor, a potom kamna)

Vuid

Příspěvek od Vuid »

Hw konflikt to urcite byt muze. Zkusil bych nejdriv s setupu zakazat vsechno co jde (sitovku, zvukovku,lpt, proste vsechno...). Pokud to nepomuze, zakazal bych vse co muzes ve windows (ve spravci hw).

Nejdriv ale zkus snizit nastaveni v cubase (44khz/16bit), jestli ti to vubec komp stiha...

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

vo mne kouwel moc nevzbudzuje doveru ..

Poshook

Příspěvek od Poshook »

Pytkin píše:vo mne kouwel moc nevzbudzuje doveru ..
tak tak, tam bude pes zakopany

torst

Kouwell

Příspěvek od torst »

Kamarádovi Kouwel i moje zvukárna běhá dobře. Ale má taky novější výkonnější no?as. Ten můj má Procesor: Intel® Pentium® III, Mobile CPU 1000MHz (Výrobce zvukovky požaduje Pentium® 4 1.2GHz ) a 248 MB RAM (výrobce požaduje min. 512MB). Takže to bude možná tady.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

torst píše:Kamarádovi Kouwel i moje zvukárna běhá dobře. Ale má taky novější výkonnější no?as. Ten můj má Procesor: Intel® Pentium® III, Mobile CPU 1000MHz (Výrobce zvukovky požaduje Pentium® 4 1.2GHz ) a 248 MB RAM (výrobce požaduje min. 512MB). Takže to bude možná tady.
tak tos me rozesmal:)

S timhle na 96khz/24bit urcite nepochodis. Zkus to na tradicnich 44,1/16, treba to pojede, ale stejne na tom moc muziky nenadelas....

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Vuid: proč ne? já mám PIII/550, ale ne v notebooku, v klasickém PC :-)

P.

kexik

Příspěvek od kexik »

ja by som v tom notacku upgrejdol disk. ono mi jaksi nedoslo ze "praskoty" budu proste dropouty... proste si kup novy 5400rpm disk s 8M cache, pripadne skus tocit na externy fw alebo usb2 disk
inak tiez nesuhlasim, s celeronom 1200MHz a 256 ram som vyrobil celkom komplikovane aranze. a 24/96 to zvladlo aj 8 stop...

Vuid

Příspěvek od Vuid »

2Vuid: proč ne? já mám PIII/550, ale ne v notebooku, v klasickém PC
Fakt? Mas muj obdiv! To musi bej strasny, ja uplne vyskakuju z kuze kdyz mi komp nestiha a to setrim jak se da. Jedu 44,1/16bit, nepouzivam zadny velky reverby atd....
Hlavne me prekvapuje tech 256MB, jedou na tom vubec XPcka? To je sila, ste me oba dostali:) Prestavam premyslet o upgradu, koupim novou kytaru.

rastis

Příspěvek od rastis »

Akurat mam v kompe s Duron 1,3 256RAM na win2k rozrobeny projekt cca 20x 48/24 stop, na kazdej kompesory, niekde reverby, plno grup s kompresormi, nejake inserty s kompresormi a reverbami... ... Sice buffre nastavene na maxime, ale ide to plynule bez sekania a lupancov... Na druhom kompe s P4 2,5 som v zivote pri mojich audio projektoch nepocitil obmedzenie.

pavlii
Moderátor

Příspěvek od pavlii »

2Vuid: proč strašný? ještě jsem se nedostal k nějakému omezení - asi proto, že nedělám komplikovaný věci a ještě jsem jich vlastně ani neudělal tolik....

P.

torst

Victoria ?

Příspěvek od torst »

No, přátelé, nerad bych to zakřik, ale včera jsem to docela vyladil. Zákázal jsem compu všechny HW co vím, že nejsou potřeba, samozřejmě povypínal aplikace z dolní lišty, pak jsem v Cubase vyházel všechny plug-ins, mutnul některé stopy, nechal jen samotné okno multitracku a nové tracky se poté nahrály čistě, bez prskání. Pak to sice občas lupne při reprodukci, ale .wav je čistej. Bude trochu otrava reprodukce při mixáži, pak všechny navěšený efekty budou dělat rotiku, ale to budu muset překousnout. Výsledný smíchaný .wav soubor se snad spočítá dobře. Ale zatim se zdá, že je možný nahrát stopu 96000Hz/24 bit čistě i na tom mém výběhovém no?asovi.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

torst píše:No, přátelé, nerad bych to zakřik, ale včera jsem to docela vyladil. Zákázal jsem compu všechny HW co vím, že nejsou potřeba, samozřejmě povypínal aplikace z dolní lišty, pak jsem v Cubase vyházel všechny plug-ins, mutnul některé stopy, nechal jen samotné okno multitracku a nové tracky se poté nahrály čistě, bez prskání. Pak to sice občas lupne při reprodukci, ale .wav je čistej. Bude trochu otrava reprodukce při mixáži, pak všechny navěšený efekty budou dělat rotiku, ale to budu muset překousnout. Výsledný smíchaný .wav soubor se snad spočítá dobře. Ale zatim se zdá, že je možný nahrát stopu 96000Hz/24 bit čistě i na tom mém výběhovém no?asovi.
Tak to si jeste uzijes pri michani, kdyz ti to komp sotva stiha nahrat! Nechci ti radit, ale ja bych snizil nastaveni projektu na 44,1/16 nebo poridil jinej komp.

Vuid

Příspěvek od Vuid »

2Vuid: proč strašný? ještě jsem se nedostal k nějakému omezení - asi proto, že nedělám komplikovaný věci a ještě jsem jich vlastně ani neudělal tolik....

P.
pavlii: Jestli se nepletu tak ty delas ve fruity, tak tam se to asi da, kdyz nepouzivas naky externi vsti...
Taky jsem kdysi samozrejme mel takovy pc, fruity a acid byly v pohode...ale stejne, myslim ze se tim slabym vypocetnim vykonem o mnoho ochuzujes (zvukove).
No a na novy cubase by to asi nebylo, nebo se pletu i v tomhle?
Mam P4 2,4GHz, 1GB dual ram, i865pe, fw zvuk a je mi to furt malo. Ale jak jsem rek vcera - zadnej upgrade pc nebude, objednal sem misto toho novou kytaru (ibanez RG321MH-RB).

Odpovědět