Notebook live - VSTi+sequencer

Vše o hudbě na počítačích se systémem Windows
Odpovědět
einzwei

Notebook live - VSTi+sequencer

Příspěvek od einzwei »

Mám ideu takovou, že budu používat notebook při live hraní, a to tak, že:
a) bude ze sw sequenceru hrát základ - stereo (případně ještě rozdělit do dvou stereo stop např. bicí a synth zvlášť)
b) klik bubeníkovi - klidně mono
c) zároveň live hrát přes midi klaviaturu na VST instrumenty, ve skladbě 2-3, - stereo

Software by měl být Cubase 5.
Zvukovku si představuju např. M-AUDIO Fast Track ULTRA 8R nebo M-AUDIO Fast Track ULTRA 6/6? Uvítám i nějaké další návrhy.

Ale to hlavní - Je vhodný to takhle provozovat? S ohledem na spolehlivost takovýho zapojení a cenu notebooku. Notebook si představuju s os Win a cenu do cca 15.000 Kč.

Případně jak byste tyhle potřeby řešili vy?

díky za rady

dendy

Re: Notebook live - VSTi+sequencer

Příspěvek od dendy »

ak chces vsadit na spolahlivost a stabilitu pri takomto relativne narocnejsom projekte tak na lacny notebook s windowsom rovno zabudni ;) ked uz tak nejaky fakt kvalitny znackovy s vyladenym hw... a neccem si prihrievat polievocku ale macbook pro s OSX by bolo uplne najbezpecnejsie riesenie ... preco ? az ti raz uprostred hrania hodia windows bluescreen alebo vytuhnu, pochopis ze na urcitych veciach sa setrit neoplati :)

Kelley

Příspěvek od Kelley »

A pokud zůstaneš u Windows, vyhni se značkám Asus, Acer, MSI a jiným zhovadilostem, jako statně naznačil už Dendy. Můžu doporučit Dell nebo HP. Dell mám v práci a HP doma - oba několik let. Za tu dobu NIKDY nevytuhly ani nespadly... (XP Pro).

jackies

Příspěvek od jackies »

počkejte, jdu si udělat popkorn :wink:

Pytkin
Moderátor

Příspěvek od Pytkin »

o to ja si myslim ze ASUS je uplne ok .. a velky rozdiel nebude oproti DELL a HP ..

eraser_svk

Příspěvek od eraser_svk »

Ja by som sa toho BSOD zas tak nebál... Mám Toshibu Satellite AD300, za ani nie 450 eury, je to síce lemra lemravá, no za tých 2,5 rokov používania som BSOD či samovoľný freeze nezažil ani raz (dokonca ani na original Viste) - a to som s tým robil veci...

Ak nemáš cracknutý soft, zabordelovaný systém, alebo konštrukčne tragický laptop kde sa nejaký komponent prehrieva, tak by som sa toho nebál... Tiež teda poradím priplatiť si za kvalitnú značku (a hlavne kvalitnú modelovú radu - napr. na niektoré HP som už tiež počul sťažnosti), málinko zvýšiť budget (aspoň tých 20.000) a v neposlednom rade vyberať zvukovku, ktorá nemá odsraté ovládače (napr. s mojou E-MU 0202 USB by som si na live hranie netrúfol :roll:
Tá kvalita driverov je inak v celku ľahko vygoogliteľná... ľudia sa radi sťažujú, tak ak by bol s nejakou zvukovkou problém, určite na to narazíš...

dendy

Příspěvek od dendy »

Na druhej strane dedko ma tusim spraveny na live kombajn na baze normalneo pc (ale nie notebooku), ma zabalene v solidnej skatuli spolu s klavesami a asi problemy s tym nema... Ono je hlavne alfa a omega kupit zelezo s kvalitnym chipsetom, kvalitnym usb radicom jednotlive komponenty navzajom vyladene - a to asi u lacnakov nedostanes (zakonite proste kvalita VZDY zodpoveda cene)

Jo a samozrejme, idealne je spravit si instalaciu OS cisto na live, povypinat vsetko co sa vypnut da (od siete, cez graficke blbovinky, vsetky servisy co nie su nevyhnutne nutne nabeh systemu - potom moze byt aj win v celku spolahlive riesenie)

Klucova vec - k notebooku si rovno kup aj nahradny sietovy adapter co ma do zasuvky len tu dvojkolikovu zastrcku bez prostredneho nulaka - vyhnes sa tak neprijemnym brumeniam a ruchom zo zemnych smyciek ked sa pichnes na stage do aparatury... Vacsina notebookov ma adapter zo zastrckou 2 koliky+stredna diera na nulak - to je pre pracu s audiom nocna mora, a pri pripajani na velke PAcko skoro vzdy problem zo zemnymi smyckami... Na hranie na baterku nepomyslaj, z toho co vsetko mas v plane na tom prevadzkovat by ti isla aj silna baterka velmi rychlo dole

einzwei

Příspěvek od einzwei »

Pánové díky za rady, možné to tedy takto asi je...

Kromě maca, nemohli byste zkusit poslat odkazy (např. na Alzu) na konkrétní stroje, které by byly použitelný? (jsem dost neznalej toho pajšlu, co je uvnitř PC)

díky

jackies

Příspěvek od jackies »

einzwei píše: Ale to hlavní - Je vhodný to takhle provozovat? S ohledem na spolehlivost takovýho zapojení a cenu notebooku. Notebook si představuju s os Win a cenu do cca 15.000 Kč.
Případně jak byste tyhle potřeby řešili vy?

díky za rady
Buď nějakým MIDITEMPEM + dobré klapky se zvuky které preferuješ.
Nebo dobré klapky s nějakým integrovaným "miditempem" už uvnitř.
Myslím, že o nějakém dobrém workstationu by věděl EXCOM.

jardatop

Příspěvek od jardatop »

To neni o znackach notebooku, ale o jejich tridach. I HP dela levne sroty a zaroven i drahe profi notebooky s kovovymi panty a dostatecnym chlazenim a kvalitnimi komponenty. Ja mam od HP prave ten kvalitni, ktery novy stal kolem 40 tisic a jede spolehlive a nemenil bych. Koupil jsem ho ale za mnohem nizsi cenu jako repas.
Je to tenhle: http://www.device.cz/notebooky/5733,hp_nc6320.html
Za par supek mas opravdu kvalitni notebook. Ma integrovanej FireWife s TI chipsetem, coz je zaklad spolehlivosti pri provozovani FireWire zvukovky. S USB zvukovkou bych mel na podiu strach. S FW se bez lupancu dostanes na nizsi latenci.

Odpovědět